Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozchádzajú sa aj po druhý raz, Osaková sa rozlúčila so svojím trénerom

Wim Fissette a Naomi Osaková obnovili spoluprácu vlani.
Wim Fissette a Naomi Osaková obnovili spoluprácu vlani. Profimedia / Jennifer Pottheiser / USTA
Japonska tenisová hviezda Naomi Osaková (26) ukončila spoluprácu so svojím belgickým trénerom Wimom Fissettom (44).

Niekdajšia svetová jednotka o tom informovala v piatok na Instagrame. "Štyri roky, dva grandslamy a veľa spomienok. Ďakujem Wimovi za to, že bol skvelým trénerom a ešte lepším človekom. Prajem ti všetko dobré," napísala k príspevku. 

Fissette trénoval Osakovú dvakrát, najskôr od roku 2019 do leta 2022. Svoje cesty opäť spojili vlani, keď sa tenistka vrátila na kurty po júlovom narodení dcéry Shai. Japonka pod jeho vedením získala tituly na US Open 2020 a Australian Open 2021. Dostala sa aj do finále Cincinnati Open 2020 a Miami Open 2022.

Štvornásobná grandslamová šampiónka však od januárového návratu na WTA Tour v Brisbane nezbiera až toľko víťazstiev. Minulý mesiac triumfovala v prvom kole US Open nad Jelenou Ostapenkovou. Šlo o jej prvú výhru nad hráčkou z TOP 10 za posledné štyri roky. V druhom kole vo Flushing Meadows podľahla 52. hráčke rebríčka Karolíne Muchovej.

"Bolo to trochu náročné, pretože zrejme môžem hodnotiť, ako sa mi darí, len podľa výsledkov. Cítim sa rýchlejšia a všeobecne lepšie, no prehrala som, takže je to trochu ťažké," povedala vtedy po vypadnutí Osaková, ktorá klesla vo svetovom rebríčku na 75. miesto. Od návratu sa zúčastnila 16 turnajov, štvrťfinále si zahrala len dvakrát.

Sama priznala, že k prehrám sa snaží pristupovať zrelšie, ale zároveň pociťuje istú frustráciu. "Mám pocit, že pracujem oveľa tvrdšie ako kedykoľvek v živote, takže sa to musí v niečo premeniť. Teda nemusí, ale myslím si, že sa to stane," tvrdí žena, ktorá ako prvá reprezentantka svojej krajiny ovládla grandslamový turnaj. 

Aktuálne postavenie Osakovej vo svetovom rebríčku.
Aktuálne postavenie Osakovej vo svetovom rebríčku.Flashscore