Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubľov a Rune postúpili do osemfinále dvojhry, teraz si sami zmerajú sily

Rubľov bude v osemfinále miernym favoritom.
Rubľov bude v osemfinále miernym favoritom. Reuters
Ruský tenista Andrej Rubľov (25) a Dán Holger Rune (19) postúpili do osmefinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Andrej Rubľov (Rus.-5) - Daniel Evans (V. Brit-25) 6:4, 6:2, 6:3

Ak napíšeme, že sa duel lámal na úvod prvého setu, nebudeme ďaleko od pravdy. Andrej Rubľov prelomil podanie Daniela Evansa za stavu 5:4 a využil hneď prvý setbal. V ostatných dvoch sa natrápil menej, sám podanie nestratil ani raz a po dvoch hodinách a jedenástich minútach sa môže pripravovať na osemfinále.

Ruský tenista dominoval vo všetkých potrebných štatistikách. Súpera deklasoval vo winneroch 60:20, riskantná hra si vyžiadala aj viac nevynútených chýb - 22:12. Zároveň mal vyššiu percentuálnu úspešnosť pri prvom aj druhom servise ako aj na returne.

Holger Rune (Dán.-9) - Ugo Humbert (Fr.) 6:4, 6:2, 7:6 (5)

Ešte o tri minúty menej potreboval na pokračovanie v turnaji Holger Rune. Dánsky hráč si poradil s Francúzom Ugom Humbertom rovnako v troch setoch.

Nasadený hráč mohol uzavrieť úvodné dejstvo pri vlastnom podaní, to ale stratil a tak sa hralo ďalej. Druhou možnosťou nepohrdol, prvý set získal a po ďalších 33 minútach viedol 2:0.

Záverečná sada priniesla vyrovnanú partiu. Obaja hráči si udržali vlastné podania, rozhodovalo sa v tajbrejku. Humbert viedol 4:2 aj 5:4, posledné tri loptičky stretnutia ale patrili Runeovi. 

Práve Dán vyzve Rubľova v boji o štvrťfinále.

Alex de Minaur (Aus.-22) - Benjamin Bonzi (Fra.) 7:6 (0), 6:2, 6:1

Domácich fanúšikov potešil Alex de Minaur. Austrálsky borec vyradil Francúza Benjamina Bonziho, pričom výraznejšie sa zapotil len v prvom sete. V ňom sme videli až štyri prelomené podania, ktoré vyvrcholili tajbrejkom.

Bonzi podával na víťazstvo za stavu 5:4, servis stratil a od tejto chvíle ťahal za kratší koniec. Skrátená hra priniesla dominanciu de Minaura, ktorý získal sedem bodov v rade, čo sa v tajbrejkoch často nevidí. 

Úvodné dejstvo trvalo 68 minút, ostatné dve spolu o šesť minút menej. Bonzi totálne stratil nôhu pod nohami, hromadil nevynútené chyby (42), pričom Austrálčan zaknihoval 33 winnerov a zaslúžene postúpil do osemfinále. 

Tam už dostane odlišného súpera, ktorý vzíde z boja medzi Novakom Djokovičom a Grigorom Dimitrovom.

Kompletné výsledky mužov na Australian Open