Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubľov vlaňajšie finále v Halle neobháji, Osaková vypadla v Berlíne hneď na úvod

Rubľov v Halle nezvládol úlohu favorita.
Rubľov v Halle nezvládol úlohu favorita.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 18. júna?

21:20 - Jack Draper v nedeľu dosiahol svoj prvý triumf na turnaji ATP na tráve v Stuttgarte a v londýnskom Queen's Clube pokračuje vo víťaznej sérii na domácej pôde. Britský mladík zdolal antukového špecialistu Mariána Navona 6:3, 6:2 a zaznamenal šieste víťazstvo v rade. V druhom kole vyzve obhajcu titulu Carlosa Alcaraza (H2H 0:2).

21:00 - Stefanos Tsitsipas bude na tráve v Halle aj pri štvrtom štarte hrať druhé kolo, v ktorom sa mu ešte nepodarilo uspieť. Dvojnásobný grandslamový finalista na úvod zdolal domáceho outsidera a divokú kartu Henriho Squira v dvoch tajbrejkoch a o štvrťfinále sa stretne buď s Lucianom Darderom, alebo Janom-Lennardom Struffom.

20:20 - Srbský tenista Novak Djokovič chce po operácii menisku hrať na olympijských hrách. Tridsaťsedemročná hviezda je v nominácii mužskej štvorhry spolu s Dušanom Lajovičom (33), ktorú v utorok oznámila srbská federácia. Víťaz 24 grandslamových titulov chce v Paríži pomýšľať na olympijské zlato, ktoré mu v zbierke trofejí chýba. Čítajte viac.

20:10 - Katie Boulterová pricestovala do Birminghamu hneď po úspešnej obhajobe titulu v Nottinghame a po prehratom úvodnom sete (3:6) musela zápas prvého kola proti Anheline Kalininovej skrečovať. Ukrajinka sa bude snažiť o svoje druhé štvrťfinále na tráve proti Julii Putincevovej (H2H 1:3).

20:00 - Britský tenista Andy Murray oslávil svoj 1 000. zápas na ATP Tour v londýnskom Queen's Clube víťazstvom. Tridsaťsedemročný bývalý prvý hráč sveta zdolal v úvodnom kole Alexeja Popyrina 6:3, 3:6, 6:3 a pripísal si 739. triumf v kariére. Čítajte viac.

19:10 - Karolína Plíšková hrala v nedeľu finále v Nottinghame a v utorok skončila v prvom kole v Birminghame. Bývalá svetová jednotka viedla o set, podávala na víťazstvo a mala dva mečbaly na returne, napriek tomu prehrala s lucky loserkou Caroline Dolehideovou 6:2, 3:6, 6:7.

19:00 - Alexander Zverev odohral svoj prvý tohtoročný zápas na tráve a zároveň prvý duel po sklamaní vo finále French Open. Dvojnásobný finalista a minuloročný semifinalista začal na domácej päťstovke v Halle ťažkým víťazstvom 6:7, 6:3, 6:4 nad krajanom a kvalifikantom Oscarom Ottom. V druhom kole sa stretne s Lorenzom Sonegom (H2H 3:0).

18:51 - Jiří Lehečka si už niekoľko týždňov lieči únavovú zlomeninu stavca a pokiaľ stihne Wimbledon, pôjde naň bez jediného duelu na tráve. Najlepší Čech v rebríčku ATP sa totiž odhlásil aj z budúcotýždňovej generálky v Eastbourne.

18:39 - Viktória Hrunčáková nezvládla koncovku prvého setu a po výsledku 6:7, 2:6 končí na trávnatom podujatí WTA 125k v talianskej Gaibe na rakete piatej nasadenej Mexičanky Renaty Zarazuovej. Slovenka odvrátila za stavu 5:6 dva setbaly, sama mala jeden v tajbrejku, no tretí pokus súperky už bol nad jej sily. 

17:50 - Lukáš Klein viedol v súboji prvého kola na trávnatom challengeri v britskom Ilkley nad domácim Ryanom Penistonom 6:3, 3:3, no pre dážď bol duel po hodine prerušený. Zatiaľ nie je jasné, či sa stretnutie dohrá v utorok, alebo až v stredu.

17:38 - Viktoria Azarenková zvládla aj štvrté vzájomné meranie síl proti aktuálnej svetovej deviatke Marii Sakkariovej. Niekdajšia svetová jednotka zvíťazila v Berlíne 6:4, 6:2, pričom v nemeckej metropole si v minulosti zahrala semifinále na tráve i antuke. V druhom kole ju čaká oveľa slabšia súperka, a to kvalifikantka Zeynep Sönmezová z Turecka (H2H 0:0).

17:27 - Carlos Alcaraz natiahol svoju neporaziteľnosť na trávnatých dvorcoch na 13 duelov a úspešne začal obhajobu titulu v londýnskom Queen's Clube. Čerstvý víťaz French Open a úradujúci wimbledonský šampión si poradil s Franciscom Cerúndolom 6:1, 7:5. 

Zostrih zápasu Alcaraz - Cerúndolo.
Flashscore

17:11 - Ľudmila Samsonová v nedeľu slávila triumf na tráve v Hertogenboschi, ale v Berlíne, kde v roku 2021 kraľovala, vypadla už v prvom kole. Ruska prehrala v derby s kvalifikantkou Veronikou Kudermetovovou 6:3, 4:6, 4:6. Tá v ďalšom kole vyzve Jelenu Rybakinovú (H2H 0:4).

16:19 - Jannik Sinner bol jednu loptičku od manka setu a brejku, ale napokon premiérový zápas v pozícii svetovej jednotky zvládol. Úradujúci šampión Australian Open zdolal v Halle Tallona Griekspoora 6:7, 6:3, 6:2, a vyhral s ním aj piaty vzájomný duel. O postup do štvrťfinále si zahrá s Fábiánom Marozsánom (H2H 0:1).

Zostrih zápasu Sinner - Griekspoor.
Flashscore

15:44 - Linda Nosková zvládla zápas prvého kola na prestížnom turnaji v Berlíne, kde je mimo hráčok z kvalifikácie a držiteliek divokých kariet najnižšie nasadenou hráčkou. Stále iba 19-ročná Češka vyradila bývalú svetovú jednotku a wimbledonskú šampiónku Angelique Kerberovú pomerom 7:6, 2:6, 6:4 a pripísala si druhé víťazstvo na tráve v kariére.

15:15 - Alex de Minaur nenadviazal na minulotýždňový titul a na turnaji v londýnskom Queen's Clube končí v prvom kole. Austrálčan, ktorý v nedeľu získal trofej v holandskom Hertogenboschi, prehral s Talianom Lorenzom Musettim 6:1, 4:6, 2:6 a neobháji vlaňajšie finále.

14:55 - Alexander Bublik úspešne začal obhajobu najväčšieho titulu na podujatí ATP 500 v Halle. Kazach porazil v prvom kole kvalifikanta Maxa Purcella 7:6, 6:4. O postup do štvrťfinále si zahrá s Christopherom Eubanksom.

14:20 - Taylor Fritz na tráve v londýnskom Queen's Clube potvrdil úlohu favorita v prvom vzájomnom súboji proti Tarovi Danielovi. Američan zvíťazil hladko 6:3, 6:3, obhájil vlaňajšie osemfinále, čím zároveň vyrovnal najlepší výsledok na tomto turnaji. O štvrťfinále sa stretne s Milosom Raonicom.

13:50 - Barbora Krejčíková je na ceste za obhajobou minuloročného finále v Birminghame, keď zvíťazila 6:1, 7:6 nad kvalifikantkou Dariou Savilleovou. Češka čakala na víťazstvo bez skrečovania súperky od januára, pričom tohtoročnú nepriaznivú bilanciu upravila na 6:7.

13:45 - Andrej Rubľov nezvládol v Halle úlohu favorita a rovnako ako v roku 2022 prehral v prvom kole. Štvrtý nasadený hráč nestačil na Američana Marcosa Girona 4:6, 6:7 a neobháji vlaňajšie finále.

13:30 - Čeng Čchin-wen vyhrala v Berlíne šláger prvého kola proti Naomi Osakovej. Šiesta nasadená hráčka zdolala bývalú svetovú jednotku v troch setoch 6:4, 3:6, 6:3 a ujala sa vedenia vo vzájomnej bilancii. 

13:00 - Tomáš Macháč nestačil na turnaji v Halle na Francúza Arthura Filsa a prvý tohtoročný duel na tráve prehral 4:6, 4:6. Čech tak nezvládol ani druhý zápas v hlavných súťažiach na najvyššom okruhu na tomto povrchu.

09:30 - Frances Tiafoe nedohral pondelkový zápas v Queen's Clube pre zranenie, ktoré utrpel na klzkej tráve v londýnskom areáli. Američan odstúpil zo súboja s Rinkym Hijikatom. Následne bol prerušený aj duel medzi Alejandrom Davidovičom a Alejandrom Tabilom, hoci bolo dostatok svetla. Hráči sa však z bezpečnostných dôvodov dohodli, že zápas dohrajú v utorok.

"Queen's je nepochybne jedno z najlepších podujatí roka, ale kurty sú tam naozaj šialene klzké, najmä v prvých dňoch. Len sa spýtajte Del Potra. Francesovo zranenie je smutné. Verme, že sa do Wimbledonu uzdraví," nechal sa počuť John Isner.

09:15 - V utorok po 17:00 by sa mala predstaviť aj Viktória Hrunčáková na podujatí WTA 125k v talianskej Gaibe. Tretia najlepšia Slovenka podľa rebríčka bude čeliť Mexičanke a päťke turnaja Renate Zarazuovej. V jedinom vzájomnom súboji zvíťazila tenistka zo Strednej Ameriky po skreči rodáčky z Košíc.

09:05 - Lukáš Klein sa v utorok (najskôr od 15:30) predstaví na trávnatom challengeri v Ilkley vo Veľkej Británii. V súboji 1. kola bude čeliť držiteľovi divokej karty a domácemu hráčovi Ryanovi Penistonovi. Slovák je v zápase miernym favoritom, pre aktérov to bude prvé vzájomné meranie síl.

09:00 - Po Bieloruske a trojke svetového rebríčka WTA Aryne Sabalenkovej nebude hrať na olympijských hrách v Paríži ani Tunisanka Ons Džabúrová. Desiata hráčka renkingu v pondelok oznámila, že sa tak rozhodla pre obavy, ako by sa jej telo prispôsobilo antukovému povrchu, ktorý bude na turnaji. Džabúrová zakončila antukovú sezónu začiatkom júna postupom do štvrťfinále na Roland Garros. Dvadsaťdeväťročná hráčka sa momentálne pripravuje na trávnatej ploche a potom plánuje hrať na tvrdých povrchoch pred US Open asi dva týždne po skončení hier. 

"Po konzultácii s mojím lekárskym tímom ohľadom účasti na olympijských hrách v Paríži sme sa rozhodli, že rýchla zmena povrchu a potrebná adaptácia tela by ohrozili moje koleno a ohrozili zvyšok mojej sezóny," napísala trojnásobná grandslamová finalistka na sociálnych sieťach. Džabúrová predtým štartovala na olympijských hrách v rokoch 2012, 2016 i 2022.