Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubľov zvládol päťsetovú bitku s Runem, americkú drámu vyhral Shelton

Osemfinalisti predviedli úchvatné vystúpenie.
Osemfinalisti predviedli úchvatné vystúpenie.TASR
Prvé dve osemfinálové stretnutia ponúkli napínavé predstavenia, po ktorých sa z postupu tešia Andrej Rubľov (25) a Ben Shelton (20).

Andrej Rubľov - Holger Rune 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (9)

Piate dejstvo vyrovnaného boja ponúklo vedenie už 5:2 v prospech tínedžera, no skúsenejší z dvojice sa nevzdal - vyrovnal na 5:5 a následne aj na 6:6. V záverečnej hre merania síl, ktorá sa niesla v znamení neutíchajúceho napätia, Rubľov dokázal zvrátiť aj stav 0:5 a v supertajbrejku napokon uspel. Rune odvrátil dva mečbaly súpera, ale tretiemu už odolať nedokázal.

Ruský tenista musel v poslednom sete predviesť skvelý obrat, aby vyradil vychádzajúcu hviezdu Holgera Runeho z Australian Open. Vďaka víťazstvu nad dánskym zázrakom si zabezpečil druhé štvrťfinále v Melbourne Parku. 

"Tenis nie je horská dráha, je to, akoby vám priložili pištoľ k hlave. Myslím, že horská dráha je oveľa jednoduchšia. Nikdy v živote som nedokázal vyhrať takýto zápas, toto bolo prvýkrát," uviedol šťastný postupujúci.

Rubľov sa stretne s víťazom súboja medzi deväťnásobným šampiónom Novakom Djokovičom a domácim miláčikom Alexom de Minaurom. "Nikto sa nechce stretnúť s Novakom, radšej by som bol v ktorejkoľvek inej časti žrebu," dodal Rubľov.

Ben Shelton - Jeffrey John Wolf 6:7 (5), 6:2, 6:7 (4), 7:6 (4), 6:2

Krásne tenisové divadlo predviedli aj Američania, ktorí ukázali silu svojich podaní. V úvodnom sete si každý z nich postrážil servis a rozhodovať musel tajbrejk. Totožnú stiuáciu priniesli aj tretie a štvrté dejstvo. Piata časť zápasu bola rovnaká ako druhá - Shelton v nej dokázal dominovať. Mladík z USA využil hneď prvý mečbal a teší za s cenného postupu do štvrťfinále.