Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

S kariérou sa rozlúči ikona uruguajskej obrany. Končí rekordér reprezentácie

S kariérou sa rozlúči ikona uruguajskej obrany. Končí rekordér reprezentácie
S kariérou sa rozlúči ikona uruguajskej obrany. Končí rekordér reprezentácieProfimedia
Uruguajský futbalový reprezentant Diego Godin počas víkendu ukončí aktívnu kariéru. Oznámili to predstavitelia argentínskeho klubu Vélez Sarsfield, v ktorom 37-ročný obranca pôsobí.

Godín je so 161 reprezentačnými štartmi uruguajským rekordérom, dlhé roky bol kapitánom reprezentácie. Na MS 2010 v JAR postúpil so svojím tímom do semifinále a v roku 2011 sa tešil s "Urus" z triumfu na Copa América.

Posledný zápas v národnom tíme absolvoval vlani v decembri na MS v Katare, keď hral proti Portugalsku. Následne v dueli s Ghanou bol iba na lavičke náhradníkov, Uruguajčania aj napriek víťazstvu 2:0 nepostúpili zo základnej skupiny, v tabuľke skončili tretí práve za Portugalcami a Kórejskou republikou.

Posledné pôsobiská Godína
Posledné pôsobiská GodínaFlashscore

Na klubovej scéne známy stopér okrem iného pôsobil v Atléticu Madrid, Interi Miláno, Villarreale a naposledy v spomínanom Véleze Sarsfield. S "Los Colchoneros" v roku 2014 vyhral najvyššiu španielsku súťaž, s tímom získal aj dve trofeje v Európskej lige UEFA.

"Atleti boli moja rodina, klub i domov. Je veľmi ťažké sa rozlúčiť. Zažil som tu nádherné obdobie a chcel som sa všetkým poďakovať. Najkrajšia fáza mojej kariéry a života sa končí. Som hrdý, že som mohol byť súčasťou histórie tohto klubu." vyjadril sa v roku 2019 sa po odchode z hlavného mesta Španielska.