Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková a Džabúrová v Berlíne skrečovali, Morvayová s Pokorným sa do finále nedostali

Sabalenková musela štvrťfinále v Berlíne skrečovať.
Sabalenková musela štvrťfinále v Berlíne skrečovať. AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 22. júna?

20:27 - Druhé semifinále turnaja v Berlíne sa nedohralo pre dážď. Jessica Pegulová, ktorá pár hodín predtým vyradila vo štvrťfinále Kateřinu Siniakovú, vedie nad svojou krajankou a deblovou partnerkou Coco Gauffovou 7:5, 6:6 (3:1 v tajbrejku). V nedeľu tak prebehne dohrávka tohto duelu a finále, v ktorom čaká Anna Kalinská.

18:30 - Tommy Paul pred týždňom v Hertogenboschi jasne podľahol Sebastianovi Kordovi, ale v semifinále v londýnskom Queen's Clube krajana zdolal 6:4, 7:6. Američan si zahrá tretie tohtoročné finále, v ktorom má šancu vylepšiť bilanciu 2:3 v súbojoch o titul. Jeho súperom bude Lorenzo Musetti (H2H 0:0).

17:37 - Anna Kalinská postúpila do finále päťstovky na tráve v Berlíne po víťazstve nad bývalou svetovou jednotkou Viktoriou Azarenkovou 6:1, 6:7, 6:1. Ruska sa dostala do finále na najvyššom okruhu len druhýkrát v kariére, vo februári tohto roka prehrala na tisícke v Dubaji s Jasminou Paoliniovou. V nedeľu sa stretne buď s Coco Gauffovou, alebo Jessicou Pegulovou.

17:30 - Novak Djokovič podľa BBC zamieri v pondelok do dejiska Wimbledonu. Sedemnásobný šampión, ktorý pre zranenie nenastúpil do štvrťfinále nedávneho French Open a podstúpil operáciu menisku, bude v All England Clube trénovať a potom sa rozhodne, či sa na najslávnejšom turnaji zúčastní.

16:48 - Jannik Sinner absolvuje prvý turnaj ako svetová jednotka na päťstovke v Halle a ďalej potvrdzuje úlohu najväčšieho favorita. Úradujúci šampión Australian Open v semifinále zdolal Čang Č’-čena 6:4, 7:6 a zabezpečil si prvé finále na trávnatých dvorcoch. V ňom vyzve šampióna z roku 2022 Huberta Hurkacza (H2H 2:2). Viac informácií nájdete v článku.

Zostrih duelu Sinner - Č’-čen.
Flashscore

16:40 - Brit Andy Murray sa v sobotu podrobil menšiemu chirurgickému zákroku pre zranenie chrbta. Až po ňom sa dvojnásobný wimbledonský a olympijský šampión rozhodne, či bude hrať na tohtoročnom Wimbledone, respektíve pod piatimi kruhmi v Paríži. Bez ďalších podrobností to oznámili zástupcovia jeho tímu. Čítajte viac.

16:30 - Lorenzo Musetti sa pred týždňom dostal do premiérového semifinále na tráve v Stuttgarte a v londýnskom Queen's Clube opäť vylepšil svoje maximum na najrýchlejšom povrchu. Talian v semifinále vyradil Jordana Thompsona po výsledku 6:3, 3:6, 6:3, pričom o tretí titul a udržanie si neporaziteľnosti bude usilovať vo finále proti Tommymu Paulovi alebo Sebastianovi Kordovi.

15:27 - Ajla Tomljanovičová sa v Birminghame dostala do prvého finále na okruhu WTA od februára 2019 a prvýkrát na tejto úrovni si zahrá o titul na trávnatých dvorcoch. Austrálčanka, ktorá sa vracia po ďalšej zdravotnej prestávke, zdolala Anastasiu Potapovovú 7:6, 6:4 a v nedeľu sa o premiérovú trofej stretne s Juliou Putincevovou (H2H 1:4).

14:59 - Kateřina Siniaková prvé tohtoročné štvrťfinále na najvyššom okruhu prehrala. Posledná česká nádej na päťstovke v Berlíne vstúpila do sobotňajšieho merania síl s mankom 2:4 v rozhodujúcom sete a napokon podľahla Jessice Pegulovej 6:7, 6:3, 3:6. Američanka si ešte v sobotu zahrá premiérové semifinále na tráve, v ktorom vyzve krajanku a deblovú partnerku Coco Gauffovú (H2H 3:1).

14:47 - Alexander Zverev si predĺžil čakanie na prvý triumf na trávnatých dvorcoch. Dvojnásobný finalista na domácom turnaji ATP 500 v Halle skončil v semifinále po prehre 6:7, 4:6 so šampiónom z roku 2022 Hubertom Hurkaczom. Poliak sa v nedeľňajšom finále stretne s Jannikom Sinnerom alebo Čang Č’-čenom.

Zostrih súboja Zverev - Hurkacz.
Flashscore

13:49 - Po Aryne Sabalenkovej sa vo štvrťfinále v Berlíne musela uchýliť k skreču aj Tunisanka Ons Džabúrová. Minuloročná šampiónka prehrala dramatický tajbrek úvodného setu 9:11, a nakoniec pre chorobu ostúpila z duelu proti Coco Gauffovej. Američanka si ešte v sobotu zahrá semifinále proti krajanke Jessice Pegulovej alebo Češke Kateřine Siniakovej.

13:35 - Julia Putincevová si v Birminghame zahrá prvé finále na najvyššom okruhu od októbra 2021 a zároveň premiérové finále v kariére na trávnatých dvorcoch. Ruská rodáčka reprezentujúca Kazachstan, ktorá má za sebou veľmi úspešné posledné mesiace, vyradila Elisabettu Cocciarettovú pomerom 6:2, 6:2.

13:11 - Bieloruska Aryna Sabalenková musela za stavu 1:5 pre problémy s ramenom skrečovať štvrťfinále na päťstovke v Berlíne. Anna Kalinská, ktorej o kolo skôr skrečovala súboj Češka Markéta Vondroušová, vyhrala siedmy tohtoročný zápas proti hráčkam TOP 10. Ruska vyzve vo svojom prvom semifinále na tráve ešte v sobotu Viktoriu Azarenkovú (H2H 1:1).

13:05 - Bola to veľká bitka, ale Lukáš Pokorný sa do finále v maďarskej Níreďháze (ITF M15) nepozrie. V trojsetovej dráme nestačil na Uruguajčana Franca Roncadelliho, ktorému podľahol po priebehu 6:2, 6:7 a 2:6.

09:40 - Lukáš Pokorný bude od 10:30 bojovať o možnosť zahrať si o titul na turnaji ITF M15 v maďarskej Níreďháze. Ako trojka pavúka vyzve druhého nasadeného Uruguajčana Franca Roncadelliho.

09:35 - Viktória Morvayová nepostúpila do finále podujatia ITF W35 v čínskom Lu-čou. Dvadsaťtriročná Slovenka podľahla v semifinále Ruske Anastasii Zolotarevovej 2:6, 5:7.