Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šachtar má postup vo vlastných rukách, Lipsku stačí neprehrať

Hráči Šachtaru na snímke oslavujú víťazstvo z prvého zápasu proti Lipsku.
Hráči Šachtaru na snímke oslavujú víťazstvo z prvého zápasu proti Lipsku.Profimedia
Záverečné súboje skupiny F prinesú odpovede na posledné otázky. Udrží si Real Madrid, ktorý privíta na svojom štadióne Celtic, prvé miesto? Dokáže Šachtar predbehnúť Lipsko v poslednom kole a postúpiť? Oba zápasy sa hrajú v stredu od 18:45 hod.

Istý postup do osemfinále má iba Real Madrid, no z prvého miesta ho ešte môže zosadiť RB Lipsko. Nemecký tím nastúpi vo Varšave proti "domácemu" Šachtaru Doneck s cieľom neprehrať. Víťazstvo, ale aj remíza mu stačí na postup do osemfinále.

Hráči Lipska zvýšili svoje šance na postup po tom, čo po dvoch prehrách dosiahli tri víťazstvá vrátane minulotýždňového triumfu nad Realom Madrid 3:2. Šachtar tak dostali do ťažkej pozície.

"Veríme, že môžeme hrať pred vlastnými fanúšikmi tak dobre, aby sme zvíťazili. Je výhoda, že to máme vo svojich rukách. Bude to ťažký zápas, no máme na to, aby sme uspeli," poznamenal tréner Šachtaru Igor Jovičevič.

Obaja sa už v tohtoročnej edícii najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe stretli. V Nemecku triumfovali futbalisti ukrajinského celku 4:1.

Poslednú štvrtú priečku si už nevylepší Celtic Glasgow. So súťažou sa rozlúči na trávniku Realu Madrid, ktorý z uplynulých dvoch zápasov LM získal iba jeden bod. Ďalšia strata bodov by už mohla stáť Real prvé miesto v tabuľke.

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore