Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová je už v olympijskom semifinále, Nadal bez cenného kovu

Schmiedlová zdolala ďalšiu favoritku.
Schmiedlová zdolala ďalšiu favoritku.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 31. júla?

00:20 - Súperkou Anny Karolíny Schmiedlovej v semifinále olympijského turnaja bude vo štvrtok Chorvátka Donna Vekičová, turnajová trinástka zdolala dvanástu nasadenú Ukrajinku Martu Kosťukovú 6:4, 2:6, 7:6 (8).

20:49 - Rafael Nadal a Carlos Alcaraz patrili k najväčším favoritom súťaže štvorhry v Paríži. Španieli si však o medailu nezahrajú po tom, čo vo štvrťfinále prehrali s  Austinom Krajicekom a Rajeevom Ramom 2:6, 4:6. Nadal odohral pravdepodobne svoj posledný duel na OH. Už predtým uviedol, že o svojej budúcnosti rozhodne po olympiáde. Po vyradení vo štvorhre sa k nej vyjadril svojím tradičným záhadným spôsobom.

"Nikdy som nepovedal, že sa lúčim s Parížom, rovnako ako som nepovedal, že sa nelúčim. Pre mňa bolo cieľom hrať tu, zahrať si aj dvojhru. Je pre mňa sklamaním, že nezískam medailu pre Španielsko," povedal pre akreditované médiá bývalý líder svetového rebríčka a naznačil, že zrejme nebude štartovať na tohtoročnom US Open.

20:47 - Alexander Zverev na parížskej olympiáde zlikvidoval setbal na returne, zdolal Alexeja Popyrina 7:5, 6:3 a pokračuje v obhajobe zlatej medaily z Tokia 2021. Vo štvrťfinále sa stretne s Lorenzom Musettim.

20:25 - Alejandro Davidovich po dvaapolhodinovom boji úspešne vstúpil do turnaja ATP 500 vo Washingtone, hoci vo všetkých troch setoch prehrával o brejk. Španiel, ktorý je nasadený ako ôsmy, zdolal domáceho kvalifikanta Mitchella Kruegera 3:6, 7:6, 6:4 a o postup do štvrťfinále si zahrá s Flaviom Cobollim.

Zostrih zápasu Davidovich - Krueger.
Flashscore

19:42 - Casper Ruud pri svojej olympijskej premiére podľa očakávania postúpil do štvrťfinále. Finalista French Open 2022-23 zdolal na parížskej antuke Francisca Cerúndola, ktorý pricestoval bezprostredne po triumfe v Umagu, 6:3, 6:4. Jeho štvrťfinálovým súperom bude Félix Auger-Aliassime.

18:49 - Najväčšia favoritka Iga Swiateková prvýkrát na tohtoročných olympijských hrách v Paríži stratila set. Svetová jednotka, ktorá v posledných rokoch dominuje na antuke a Roland Garros, viedla vo štvrťfinále nad Danielle Collinsovou 6:1, 2:6, 4:1, keď jej súperka duel skrečovala.

18:12 - Osemfinále olympijského turnaja bolo konečnou stanicou pre štvrtého nasadeného Daniila Medvedeva, nad jeho sily bola trinástka "pavúka" Kanaďan Félix Auger-Aliassime, ktorý Rusa zdolal 6:3 a 7:6 (5).

17:31 - Nemecká tenistka Angelique Kerberová sa s kariérou rozlúčila vo štvrťfinále dvojhry olympijského turnaja, v ktorom prehrala so šiestou nasadenou Čeng Čchin-wen 7:6 (4), 4:6, 6:7 (6). Číňanka sa v boji o finále stretne s víťazkou súboja medzi svetovou jednotkou Poľkou Igou Swiatekovou a turnajovou osmičkou Danielle Collinsovou z USA.

16:16 - Carlos Alcaraz na parížskej olympiáde naďalej potvrdzuje úlohu najväčšieho favorita a pokračuje vo svojom debute pod piatimi kruhmi. Víťaz posledných dvoch Grand Slamov zdolal v osemfinále 6:4, 6:2 Romana Safiullina a jeho ďalším protivníkom bude Tommy Paul z USA.

15:24 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži a bude hrať o medailu. Vo štvrťfinále vyradila deviatu nasadenú Češku Barboru Krejčíkovú 6:4, 6:2. Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok víťazka súboja medzi Chorvátkou Donnou Vekičovou a Ukrajinkou Martou Kosťukovou. Viac v článku.

14:37 - Lorenzo Musetti zvládol aj tretí tohtoročný vzájomný súboj s Taylorom Fritzom, americkú jedničku porazil v osemfinále olympijského turnaja v Paríži 6:4, 7:5. Talian, ktorý dorazil do francúzskej metropoly ihneď po náročnom ťažení vo finále v Umagu, vyzve vo štvrťfinále obhajcu zlatej medaily Alexandra Zvereva alebo Alexeja Popyrina.

14:25 - Tommy Paul porazil v osemfinále olympijského turnaja 7:6, 6:3 Corentina Mouteta, poslednú domácu nádej v dvojhre mužov. Bývalý šampión juniorského French Open vo štvrťfinále narazí na najväčšieho favorita Carlosa Alcaraza alebo Romana Safiullina.

14:10 - Lukáš Klein v Porte nepotvrdil rolu favorita, Edasaovi Butvilasovi podľahol po hodine a 47 minútach 6:4 a 6:7. V tajbrejku druhého setu vyhral tenista z Litvy pomerom 10:8.

13:52 - Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V osemfinále zdolal v pozícii nasadenej jednotky Nemca Dominika Köpfera 7:5, 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti ôsmemu nasadenému Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi, ktorý zvíťazil nad Argentínčanom Sebastiánom Baézom 7:5, 6:1.

10:14 - O radosť slovenských fanúšikov sa na olympijskom turnaji stará Anna Karolína Schmiedlová. Košičanka po zdolaní svetovej päťky Jasmine Paoliniovej prenikla už medzi najlepšiu osmičku žien a jej ďalšou prekážkou bude čerstvá wimbledonská šampiónka Barbora Krejčíková. Paríž tak vo štvrťfinále uvidí česko-slovenské derby. Viac v článku.

10:01 - Kým ženský olympijský turnaj sa preklopí už do štvrťfinále, mužské podujatie je ešte o fázu späť. V stredu sa v akcii predstavia elitné mená ako Tsitsipas, Djokovič, Alcaraz, Medvedev, Ruud či Zverev.

09:40 - Po výhre nad Bielorusom Gerasimovom si Lukáš Klein zahrá v Porte osemfinále. Na portugalskom harde vyzve nasadená jednotka turnaja litovského protivníka Edasa Butvilasa, 457. hráčka rebríčka ATP. Duel by sa mal začať o 12:00.

05:25 - Bývalá svetová dvojka Paula Badosová zvládla vo Washingtone prvé kolo proti ďalšej bývalej hráčke z TOP 5 Sofii Keninovej. Španielka v druhom sete musela proti domácej tenistke odvracať dva setbaly a nakoniec postúpila po výsledku 6:1, 7:6. O postup medzi najlepšiu osmičku sa stretne s neobľúbenou Ľudmilou Samsonovovou.

03:40 - Frances Tiafoe zvládol vstup do domáceho turnaja vo Washingtone a už len jedna výhra ho delí od obhájenia štvrťfinále z posledných dvoch rokov. Piaty nasadený hráč na úvod otočil zápas proti Kolumbijčanovi Danielovi Galánovi a vyhral 6:7, 6:3, 6:3.

Zostrih zápasu Galán - Tiafoe.
Flashscore

02:48 - Denis Shapovalov na päťstovke vo Washingtone suverénne vyhral aj svoj druhý zápas. Kanaďan štartujúci na divokú kartu zdolal šiesteho nasadeného Adriana Mannarina 6:2, 6:1 a pri postupe do osemfinále stratil iba osem hier. O postup do štvrťfinále sa stretne s Miomirom Kecmanovičom.

01:05 - Tereza Mihalíková po boku Olivie Nichollsovej neuspela v osemfinále štvorhry na turnaji vo Washingtone. Na americkej pôde bol nad sily slovensko-britskej dvojice japonsko-indonézsky pár Katová - Sutjiadiová, ktorý vyhral 6:2, 4:6 a 10:8.