Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová mieri v Katalánsku do semifinále, Wawrinka oddialil dôchodok

Flashscore
Schmiedlová bude čeliť rozbehnutej Srbke.
Schmiedlová bude čeliť rozbehnutej Srbke. Profimedia / CJ GUNTHER / EPA
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 25. októbra?

20:00 - Holger Rune zdolal v Bazileji Belgičana Davida Goffina 6:2, 6:4 a tiež svoj tretí štart na švajčiarskej päťstovke pretavil minimálne v semifinále. Tento rok sa v ňom dánsky finalista z roku 2022 stretne s Denisom Shapovalovom alebo Giovannim Mpetshi Perricardom.

19:20 - Necelú hodinu po Bazileji stratila nasadenú jednotku aj Viedeň. Nemecký šampión z roku 2021 Alexander Zverev neudržal vedenie proti Lorenzovi Musettimu a prehral 6:2, 6:7, 4:6. Nedokázal tak odčiniť súperovi prehru z parížskej olympiády. Taliansky tenista, ktorý upravil svoju bilanciu proti hráčom elitnej desiatky na 8-24, si zahrá o finále proti Britovi Jackovi Draperovi.

Zostrih zápasu.
Flashscore

18:24 - Ben Shelton, 23. hráč sveta, zdolal v Bazileji najvyššie nasadeného Rusa Andreja Rubľova 7:5, 6:7, 6:4. Rus tak môže v pondelok prísť o účasť na Turnaji majstrov. Shelton si na jedenásty pokus pripísal prvý tohtoročný skalp hráča TOP 10 (mimo Laver Cup). V semifinále sa Američan stretne s Francúzom Arthurom Filsom, s ktorým prehral pred mesiacom v Tokiu.

16:18 - Tomáš Macháč sa do semifinále na treťom zo štyroch posledných turnajov nepredral. Na halovej päťstovke vo Viedni prehral 3:6, 6:3, 1:6 s Britom Jackom Draperom a nedokázal mu oplatiť debakel z tohtoročného US Open.

Zostrih zápasu.
Flashscore

15:54 - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas vypadol na halovom turnaji ATP 500 v Bazileji vo štvrťfinále dvojhry. Tretí nasadený hráč nestačil na turnajovú sedmičku Arthura Filsa, Francúzovi podľahol v dvoch setoch 6:7 (5), 3:6.

12:49 - Čínska tenistka Čeng Čchin-wen si na turnaji WTA v Tokiu zahrá semifinále. Nasadená jednotka zvíťazila vo štvrťfinále nad Kanaďankou Leylou Annie Fernandezovou 6:0, 1:6, 6:3.

11:30 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila v španielskom meste Les Franqueses del Vallès už do semifinále. Vybojovať vstupenku medzi kvarteto najlepších si dokázala proti rozbehnutej Lole Radivojevičovej. Srbku zdolala za necelú hodinu a pol 6:4, 6:1. V sobotu dopoludnia sa proti nej postaví 130. hráčka svetového rebríčka Anastasija Zacharovová.

09:50 - Sajaka Išiiová sa odhlásila zo svojho premiérového turnaja WTA na domácej pôde v Tokiu. Po štyroch víťazstvách si 19-ročná japonská kvalifikantka doliečuje zranenie brušného svalu, ktoré ju nepustí do štvrťfinálového zápasu proti svetovej šestnástke Diane Šnaiderovej. Ruska sa v semifinále stretne buď s Qinwen Zheng, alebo s Leylah Fernandezovou.

08:34 - Najvyššie nasadená Kateřina Siniaková zdolala v čínskom Kuang-čou na vysoké riziko hrajúcu Američanku Bernardu Peraovú 6:4, 7:5, vedeni vo vzájomnej bilancii zvýšila na 6:1 a postupom do semifinále vyrovnala svoje tohtoročné maximum na hlavnom okruhu z augustového Clevelandu. Svoje ročné čakanie na finále sa pokúsi ukončiť v zápase proti Srbke Oľge Danilovičovej alebo thajskej kvalifikantke Mananchaye Sawangkaewovej.

08:00 - Ruská tenistka Daria Kasatkinová ukončila svoje pôsobenie na turnaji WTA v Tokiu vo štvrťfinále. Trojka podujatia nestačila na Američanku Sofiu Keninovú 3:6, 4:6. Nenadviaže tak na celkový triumf z minulého týždňa z čínskeho Ning-po. 

07:30 - V kanadskom meste Saguenay sa o postup medzi kvarteto najlepších pobije Viktória Hrunčáková. Slovenskú tenistku čaká súboj s iba 16-ročnou Nadiou Lagaevovou z Kanady. 

07:00 - Anna Karolína Schmiedlová musí v ceste do semifinále zdolať rozbehnutú srbskú súperku. Lola Radivojevičová vyhrala osem z posledných deviatich vystúpení, pričom koncom septembra ovládla domáci turnaj kategórie W75. 

06:30 - Česká republika prišla o svoju 11. najlepšiu tenistku. Dvadsaťročná rodáčka z Olomouca Linda Klimovičová sa rozhodla zmeniť občianstvo a bude teraz reprezentovať Poľsko, kde sa v poslednom čase pripravovala v klube BKT Advantage Bielsko-Biała. "S radosťou oznamujeme, že Linda Klimovičová dnes získala poľské občianstvo a bude reprezentovať našu krajinu na turnajoch ITF a WTA,“ napísal vo štvrtok na sociálnej sieti tréner poľského klubu Piotr Szczypka.

Semifinalistka Wimbledonu medzi dievčatami vyhrala už päť turnajov ITF a v rebríčku jej patrí 184. miesto, čím je momentálne piatou najlepšou Poľkou po Ige Swiatekovej (2.), Magdalene Frechovej (24.), Magde Linetteovej a Maji Chwalinskej (171.).

06:00 - Stan Wawrinka krátko po svojom štvrtkovom vypadnutí z domáceho halového turnaja v Bazileji potešil mnohých tenisových fanúšikov. Trojnásobný grandslamový šampión oznámil, že radosť na tenisovom okruhu bude rozdávať aj v roku 2025, v marci oslávi 40. narodeniny.