Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová nevedela, či bude na OH súťažiť: Bol to jeden z mojich cieľov

Schmiedlovú čaká druhý turnaj pod piatimi kruhmi.
Schmiedlovú čaká druhý turnaj pod piatimi kruhmi.Profimedia
Slovensko bude mať na OH 2024 v Paríži zastúpenie v tenise vďaka Anne Karolíne Schmiedlovej (29). Tá sa na dvorcoch Rolanda Garrosa predstaví v ženskej dvojhre. Schmiedlová bola k 10. júnu vo svetovom rebríčku WTA, na základe ktorého sa prideľujú miestenky na Hry XXXIII. olympiády, na 80. mieste.

Právo štartu podľa rebríčka má 56 tenistiek a tak Schmiedlová do poslednej chvíle nevedela, či sa vďaka pravidlu, že z jednej krajiny môže štatovať maximálne štyri tenistky, napokon do pavúka dostane alebo nie.

"Veľmi sa teším, že som sa dostala olympiádu. Za posledný rok to bol jeden z mojich cieľov. Obzvlášť mám radosť, že sa OH konajú v Paríži na antuke a na kurtoch, ktoré mám tak rada. Až do posledného dňa som nevedela, či sa tam dostanem alebo nie. Systém prihlasovania je iný ako na WTA turnaje a tak som netušila, kto sa vlastne prihlásil a kto nie. Bolo to pre mňa prekvapenie," tešila sa po zisku miestenky slovenská singlová jednotka v rozhovore pre oficiálny web Slovenského tenisového zväzu.

Kariérna bilancia Schmiedlovej.
Kariérna bilancia Schmiedlovej.Flashscore

Pre Schmiedlovú to bude už druhá olympiáda v kariére. Prvý raz štartovala na hrách pod piatimi kruhmi v brazílskom Riu de Janeiro. "Bol tol veľký zážitok a skúsenosť. Uvidím, ako to bude vyzerať tentokrát, určite je tam iná atmosféra ako na iných turnajoch. Stretnúť športovcov z iných odvetví a spoznávať aj iné športy je zaujímavé. Keďže je ale veľa turnajov predtým aj potom, tak sa tam asi zdržím, len kým budem súťažiť. Ale teším sa aj na tých pár dní a som na to zvedavá," dodala dvadsaťdeväťročná hráčka Národného tenisového centra.