Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová v Budapešti do semifinále, Šramková vypadla. Mihalíková si o titul nezahrá

Šramkovú čaká štvrťfinálová bitka s Nemkou Lysovou.
Šramkovú čaká štvrťfinálová bitka s Nemkou Lysovou.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 19. júla?

23:15 - Svetová sedmička Čeng Čchin-wen pokračuje v suverénnej premiére ako obhajkyňa titulu na antuke v Palerme. Rumunku Jaqueline Cristianovú zdolala dvakrát 6:1 a bez straty setu postúpila do semifinále. V ňom sa najvyššie nasadená Číňanka v repríze vlaňajšieho semifinále stretne s Francúzkou Diane Parryovou (H2H 1:0).

22:51 - Do semifinále posledného ročníka turnaja ATP 250 na tráve v americkom Newporte postúpili iba domáci hráči. Marcos Giron doplnil kvarteto najlepších, keď zdolal Austrálčana Alexa Bolta 6:4, 6:1 a môže sa pripravovať na súboj s Christopherom Eubanksom. Už vo štvrtok uspeli vo štvrťfinále Reilly Opelka a Alex Michelsen. 

21:30 - Rebecca Šramková podľahla Nemke Eve Lysovej v Budapešti 6:4, 3:6, 6:7. Slovenka nezvládla duel dvakrát dopodávať do víťazného konca, keď v tretej sade prišla o servis za stavu 5:4 a rovnako 6:5. Nakoniec o päť rokov mladšej súperke nestačila v tajbrejku.

21:14 - Christopher Eubanks porazil na domácej pôde v Newporte Aleksandara Vukica 6:2, 4:6, 7:6 a druhýkrát v kariére postúpil do semifinále turnaja ATP, opäť na tráve. Vlani na Malorke dosiahol na triumf, v Newporte si 28-ročný Američan zahrá o finále s ďalším Austrálčanom Alexom Boltom alebo krajanom Marcosom Gironom.

20:29 - Thiago Agustin Tirante zdolal na antuke v Bastade aj tretieho súpera po trojsetovej bitke. V prvom štvrťfinále na okruhu ATP zdolal Španiela Roberta Carballésa 6:3, 2:6, 7:5, hoci v treťom sete prehrával 2:5. Nadviazal tak na svoj životný skalp Andreja Rubľova a druhýkrát prekonal svoje maximum na hlavnom okruhu. O finále si 23-ročný Argentínčan zahrá proti Kazachovi Timofejovi Skatovovi alebo Portugalčanovi Nuno Borgesovi.

19:50 - Alexander Zverev na antukovom turnaji ATP 500 v rodnom Hamburgu zdolal tretieho súpera, hoci do súťaže vstupoval s bolesťami kolena. V olympijskej generálke zdolal Číňana Čang Č’-čena 6:4, 6:3 a postúpil do semifinále. V ňom sa najvyššie nasadený nemecký obhajca titulu stretne so Španielom Pedrom Martínezom.

19:48 - Matteo Berrettini porazil v Gstaade Kanaďana Félixa Augera-Aliassima dvakrát 7:6 v zápase bez jediného brejku a odplatil mu minuloročnú prehru zo Cincinnati. Taliansky šampión z roku 2019 si o finále pri treťom štarte na antuke vo švajčiarskom trojtisícovom mestečku v nadmorskej výške 1 050 metrov zahrá so Stefanosom Tsitsipasom.

19:37 - Štvrťfinálový program na antuke v Palerme sa začal trojhodinovou bitkou dvoch Francúziek. Diane Parryová vyradila Chloé Paquetovú 7:5, 1:6, 6:4 a štvrtýkrát v kariére postúpila do semifinále turnaja WTA. O premiérové finále si 21-ročná Francúzka zahrá s najvyššie nasadenou Čeng Čchin-wen alebo Jaqueline Cristianovou.

18:45 - Slovenka Tereza Mihalíková nezabojuje o titul na podujatí WTA 250 v talianskom Palerme. Spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou prehrali za hodinu a 34 minút v pozícii nasadených dvojok so španielsko-talianskym párom Ivonne Cavalleová-Reimersová/Aurora Zantedeschiová 4:6, 6:0 a v skrátenom treťom sete 6:10.

18:22 - Pedro Martínez zdolal na antuke v Hamburgu štvrtého nasadeného Argentínčana Francesca Cerúndola 1:6, 6:1, 6:4 a prvýkrát postúpil do semifinále turnaja ATP 500. O štvrté a najväčšie finále sa 27-ročný španielsky antukár stretne buď s domácim favoritom Alexandrom Zverevom, alebo s Číňanom Čang Č’-čenom.

17:36 - Rafael Nadal sa prvýkrát od triumfu v roku 2005 vrátil na podujatie ATP 250 v Bastade a po treťom víťazstve na švédskej antuke ukončil dvojročné čakanie na semifinále. Tvrdo sa však naň nadrel. Osem dní pred začiatkom olympijského turnaja si otestoval fyzickú kondíciu v štvorhodinovej bitke, v ktorej zdolal nasadeného Argentínčana Mariana Navoneho 6:7, 7:5, 7:5 napriek tomu, že stratil osemkrát podanie a zaznamenal len druhý tohtoročný skalp hráča TOP 40. Čítajte viac.

Zostrih zápasu.
Flashscore

16:17 - Stefanos Tsitsipas porazil na antuke v Gstaade Fabia Fogniniho 6:4, 6:3 a vylepšil bilanciu s talianskym veteránom na 5:0. V semifinále sa najvyššie nasadený Grék stretne s ďalším bývalým talianskym šampiónom Matteom Berrettim alebo Kanaďanom Félixom Augerom-Aliassimom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

15:53 - Svetová sedemnástka Holger Rune neukončí 15-mesačné čakanie na titul na antukovom podujatí ATP 500 v Hamburgu. Druhý nasadený Dán nedohral štvrťfinále proti Arthurovi Filsovi, keď osem dní pred začiatkom olympijského turnaja skrečoval za stavu 4:6 a 1:4 pre problémy s kolenom. Dvadsaťročný Francúz si o tretie a zatiaľ najväčšie finále zahrá s Argentínčanom Sebastiánom Báezom.

15:18 - Anna Karolína Schmiedlová zdolala na antuke v Budapešti aj tretiu súperku po tom, čo prehrávala 0:1 na sety. Pri ceste do semifinále vyradila i Rusku Jelinu Avanesjanovú, čím prekonala svoj minuloročný výsledok. O celkovo šieste finále na okruhu WTA a prvé od januára 2019 si 29-ročná Slovenka zahrá s Bieloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou (H2H 1:6).

14:33 - Sébastian Báez porazil v Hamburgu Taliana Luciana Darderiho 2:6, 6:4, 6:4 a 23. víťazstvom zvýšil náskok na čele rebríčka tenistov s najväčším počtom víťazstiev na antuke v roku 2024. Víťaz dvoch turnajov v Južnej Amerike sa o tretie tohtoročné finále stretne s Holgerom Runom alebo Arthurom Filsom.

12:44 - Aljaksandra Sasnovičová zdolala v Budapešti Holanďanku Suzan Lamensovú 6:4, 2:6, 6:4, hoci v treťom sete prehrávala 1:4, a postupom do semifinále vyrovnala antukové maximum na okruhu WTA z Moskvy 2018. Tridsaťročná Bieloruska sa o piate finále, v ktorom by sa usilovala o premiérový titul, stretne buď so Slovenkou Karolínou Annou Schmiedlovou, alebo s Ruskou Jelinou Avanesjanovou.

12:00 - Quentin Halys zdolal v zápase kvalifikantov na antuke vo švajčiarskom Gstaade Brazílčana Gustava Heida 6:1, 7:5 a druhýkrát v kariére postúpil do semifinále turnaja ATP. O premiérové finále si 27-ročný Francúz zahrá s Nemcom Janom-Lennardom Struffom, ktorý vyradil Tomása Martina Etcheverryho z Argentíny 7:5, 3:6 a 6:3.

11:11 - Francúz Quentin Halys zatiaľ dominuje v úvodnom štvrťfinále turnaja ATP 250 v Gstaade, keď prvý set vyhral 6:1. Proti Brazílčanovi Gustavovi Heideovi získal bod aj po tom, čo sa pošmykol a úder zahral v sede. 

10:55 - Reilly Opelka, ktorý je vo svetovom rebríčku ATP na 1 187. mieste, zdolal na turnaji v Newporte Mackenzieho McDonalda 4:6, 6:3, 6:4 a zahrá si v semifinále. Američan sa stal najnižšie postaveným hráčom v histórii, ktorý sa dostal do tejto fázy turnaja. O finále sa stretne s krajanom Alexom Michelsenom. Opelka sa vracia na kurty po dlhšej prestávke, v minulosti bol 211 centimetrov vysoký tenista v TOP 20 renkingu.

08:20 - V semifinále už je Slovenka Tereza Mihalíková spoločne s partnerkou Oliviou Nichollsovou na podujatí WTA 250 v talianskom Palerme. V pozícii nasadených dvojok budú od 17:00 čeliť nenasadenému španielsko-talianskemu páru Cavalleová-Reimersová/Zantedeschiová.  

08:15 - Piatok môže priniesť dva slovenské semifinálové postupy na WTA 250 v maďarskej Budapešti. Anna Karolína Schmiedlová sa od 11:30 postaví Ruske Jeline Avanesjanovej, Rebecca Šramková zase ukončí denný program od 17:30 proti Nemke Eve Lysovej. Stávkové kancelárie nemajú Slovenky za favoritky, ale tenistky spod Tatier nie sú vyslovene v úlohe outsideriek.