Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová v Thajsku končí v prvom kole. Maratónsku bitku prehrala po 186 minútach

Aktualizované
Schmiedlová sa s turnajom musela rozlúčiť v prvom kole.
Schmiedlová sa s turnajom musela rozlúčiť v prvom kole. TASR
Anna Karolína Schmiedlová (28) sa neprebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v thajskom meste Hua Hin (259 303 amerických dolárov, tvrdý povrch vonku).

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Anastasija Zacharovová (Rus.) 6:3, 5:7, 3:6 

Schmiedlová nestačila v maratónskom zápasu na Rusku Anastasiju Zacharovovú a podľahla jej 6:3, 5:7, 3:6 za 186 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza vyhrávala v druhom sete 5:3, no sľubný náskok nevyužila a nakoniec ťahala v zápase za kratší koniec.

V úvodnom dejstve Slovenku výrazne podržalo prvé podanie (84 % proti 45 % získaných bodov), zároveň dokázala získať v priemere každú druhú loptičku na returne. Zmena nastala v druhej sade, kde Schmiedlová mala štyri esá a žiadnu dvojchybu. Jej súperka to síce mala úplne opačne, ale dokázala získať tri podania súperky vrátane posledného gemu čistou hrou.

Štatistiky zo zápasu medzi Schmiedlovou a Zacharovovou.
Štatistiky zo zápasu medzi Schmiedlovou a Zacharovovou.Flashscore

Tretí set už jasne ovládla Ruska na podaní i returne. Dvojnásobný rozdiel pozícií v rebríčku (Schmiedlová je na 92. mieste, Zacharovová na 186. priečke) sa neukázal, ďalej ide 21-ročná tenistka z Volgogradu.