Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová začne olympijský boj o deň neskôr. Alcaraz a Nadal postúpili

Schmiedlovú čaká v Paríži britská oponentka.
Schmiedlovú čaká v Paríži britská oponentka.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 27. júla?

23:24 - Argentínsky tenista Francisco Cerundolo sa stal víťazom turnaja ATP v chorvátskom Umagu. Štvrtý nasadený hráč zdolal v sobotnom finále dvojhry dvojku pavúka Lorenza Musettiho z Talianska po trojhodinovej dráme 2:6, 6:4 a 7:6 (5). Dvadsaťpäťročný Cerundolo získal svoj tretí singlový titul na hlavnom profesionálnom okruhu, prvý od vlaňajšieho triumfu v Eastbourne.

Zostrih stretnutia Musetti - Cerundolo.
Flashscore

22:39 - Angelique Kerberová úspešne vstúpila do posledného turnaja svojej kariéry. Na parížskej olympiáde zdolala bývalú svetovú jednotku Naomi Osakovú 7:5, 6:3 a postúpila do druhého kola. Tam sa stretne s Jaqueline Cristianovou.

21:17 - Španielski tenisti Carlos Alcaraz a Rafael Nadal sa prebojovali do 2. kola štvorhry na olympijskom turnaji v Paríži. V úvodnom kole vyradili šiestu nasadenú argentínsku dvojicu Maximo Gonzalez, Andres Molteni 7:6 (4), 6:4.

20:00 - Hladký postup v Paríži si zabezpečil aj štvrtý nasadený Daniil Medvedev, Rus so štatútom neutrálneho športovca rozdrvil Austrálčana Rinkyho Hijikatu 6:2, 6:1.

18:21Caroline Garciová nezačala domáce olympijské hry v Paríži vôbec dobre, bývalá svetová štvorka prehrala v singli hneď v prvom kole 7:5, 3:6, 4:6 s Jaqueline Cristianovou z Rumunska. Francúzka si môže spraviť chuť v deblovej súťaži a prípadne v mixe.

18:09 - Schmiedlová v sobotu napokon do boja nezasiahne. Jej zápas 1. kola ženskej dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži s Britkou Katie Boulterovou presunuli na nedeľu pre dážď. V areáli Roland Garros sa v sobotu hralo iba na dvoch dvorcoch so zatváracou strechou. 

17:18 - Hneď prvý hrací deň olympijského turnaja v parížskom areáli Rolanda Garrosa aj naďalej narúša dážď. Anna Karolína Schmiedlová mala nastúpiť na kurt o 15:00, ale najskôr sa začne hrať o 18:00. 

16:45 - Vstup do olympijského turnaja zvládol aj Taylor Fritz. Americký tenista si za 61 minút poradil s kazašským súperom Alexandrom Bublikom pomerom 6:4 a 6:4. V ďalšej fáze ho čaká víťaz duelu Draper - Nišikori.

15:22 - Carlos Alcaraz naplnil papierové predpoklady a úspešne vstúpil do svojho prvého olympijského turnaja. Šampión posledných dvoch Grand Slamov začal na parížskej antuke, kde pred necelými dvoma mesiacmi ovládol French Open, výhrou 6:3, 6:1 nad libanonským outsiderom Hadym Habibom. V druhom kole nastúpi proti Tallonovi Griekspoorovi alebo Cameronovi Norriemu.

15:14 - Novak Djokovič suverénne zahájil útok na prvú zlatú medailu z olympijských hier a premiérové tohtoročné prvenstvo. Najvyššie nasadený tenista v úvodnom kole na parížskej antuke deklasoval za necelú hodinu hry 6:0, 6:1 deblového špecialistu Matthewa Ebdena, ktorý odohral svoj prvý singlový zápas po 23 mesiacoch. V druhom kole sa môže stretnúť s najúspešnejším hráčom v areáli Rolanda Garrosa a svojím najväčším rivalom Rafaelom Nadalom, pokiaľ Španiel porazí Mártona Fucsovicsa.

14:45 - Taliansky tenista Matteo Berrettini sa stal víťazom dvojhry na antukovom turnaji ATP v Kitzbüheli. Vo finále zdolal Francúza Huga Gastona 7:5, 6:3.

Zostrih zápasu Berrettini - Gaston.
Flashscore

13:54 - Iga Swiateková podľa očakávania natiahla svoju neporaziteľnosť v areáli Rolanda Garrosa na 22 zápasov. Svetová jednotka nedovolila Irine Beguovej dopodávať na vyrovnanie v druhom sete a po víťazstve 6:2, 7:5 úspešne vstúpila do olympijského turnaja. Jej ďalšou súperkou bude Nadia Podoroská alebo domáca Diane Parryová.

13:49 - Jasmine Paoliniová sa ako prvá na olympijskom turnaji raduje z postupu. Finalistka posledných dvoch grandslamových podujatí zlikvidovala manko dvoch brejkov a na parížskej antuke zdolala 7:5, 6:3 Anu Bogdanovú. V druhom kole sa svetová päťka stretne s Magdou Linetteovou alebo Mirrou Andrejevovou.

12:52 - Priebeh začiatku olympijského turnaja komplikuje dážď. Z množstva duelov sa aktuálne hrajú iba dve ženské stretnutia na kurtoch so zaťahovacou strechou. Časový harmonogram tenisového dňa sa teda bude meniť.

10:28 - Okrem Paríža si pozornosť budú chcieť uchmatnúť aj turnaje mužov v Umagu, Kitzbüheli či americkej Atlante. Finálový súboj ponúkne rakúska antuka, ktorá uvidí meranie síl Huga Gastona s Matteom Berrettinim. O titul sa zabojuje aj v Chorvátsku, kde si to rozdajú Francisco Cerúndolo a Lorenzo Musetti.

10:20 - Annu Karolínu Schmiedlovú čaka na olympijskom turnaji prvá prekážka v podobe britskej protihráčky Katie Boulterovej. Štart duelu je naplánovaný na 15:00. Prvýkrát sa proti sebe tieto tenistky postavia na antuke, v marci 2021 vyhrala Slovenka na harde, tri roky predtým uspela jej súperka na tráve.

10:14 - Hlavnou udalosťou športového sveta bude v nasledujúcich týždňoch dianie na olympiáde v Paríži. Výnimkou nie je ani tenis, ktorý svoje podujatie odštartuje na kurtoch Rolanda Garrosa. V sobotu sa v akcii ukáže množstvo mužov i žien. Lákadlami budú zápasy hráčov ako Djokovič, Alcaraz, Tsitsipas Fritz či Medvedev. Zo ženskej elity sa predvedú Paoliniová, Čeng Čchin-wen, Swiateková i Collinsová.