Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlovú zradili úvody setov, v hlavnej časti Indian Wells sa nepredstaví

Schmiedlová si môže vyčítať predovšetkým úvodné gemy vo všetkých troch dejstvách.
Schmiedlová si môže vyčítať predovšetkým úvodné gemy vo všetkých troch dejstvách. Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie prehrala v pozícii nasadenej jedenástky s Nemkou Laurou Siegemundovou (35) 4:6, 6:4, 2:6

Laura Siegemundová (Nem.-24) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR-11) 6:4, 4:6, 6:2

Slovenka nezačala súboj ideálne, keď po prvých štyroch gemoch prehrávala 0:4. Následne rodáčka z Košíc zabojovala, ale do tretice stratila podanie, čo dalo Siegemundovej výhodu stavu 5:2. Nemka si vedenie v úvodnom sete ustrážila. 

Ani druhý set neodštartovala Schmiedlová podľa predstáv. Dvadsaťosemročná tenistka spod Tatier zaostávala za súperkou 0:2 i 2:4 na gemy, lenže potom pomerne rýchlymi hrami otočila priebeh druhého setu, aby čistou hrou a brejkbalom pri podaní Siegemundovej vyrovnala súboj na 1:1.

Žiaľ, aj do tretice Slovenka prehrávala v novom sete 0:2, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Jedenásta nasadená hráčka kvalifikácie mala možnosť na drámu v šiestom geme, nevyužila ale dva brejkbaly a bolo to 5:1 pre 35-ročnú Nemku. Tá o niekoľko minút dokonala svoje víťazstvo v troch setoch za 159 minút.

Do hlavnej fázy WTA Indian Wells postúpila Siegemundová, ktorá sa v prvom kole stretne s Američankou Madison Brengleovou.

Štatistické okienko.
Štatistické okienko.Flashscore