Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinále Copa del Rey: Dve El Clásica, Pamplona proti Bilbau

Semifinále Copa del Rey prinesie El Clásico.
Semifinále Copa del Rey prinesie El Clásico.RFEF
Pondelkový žreb semifinálových dvojíc Španielskeho pohára postavil proti sebe odvekých rivalov - FC Barcelona a Real Madrid. Keďže sa boj o finále hrá na odvety, fanúšikovia sa môžu tešiť na porciu dvoch El Clásic. Druhý pár tvorí Pamplona s Bilbaom. Stretnutia sa odohrajú od 28. februára do 6. apríla.

V sídle Španielskej kráľskovskej futbalovej federácie vyžrebovali predposledné kolo Copa del Rey. Vôbec prvýkrát v histórii sa v tejto fáze ocitli tri tímy s najvyšším počtom pohárových titulov. Barcelona (31), Bilbao (23) a Real Madrid (19). Iba Osasuna sa z trofeje nikdy neradovala. V roku 2005 nestačila vo finále na Betis Sevilla.

Nový kormidelník národného tímu Španielska Luis de la Fuente bol tým, kto vytiahol z koša odvetu španielskeho Superpohára medzi dvomi najväčšími rivalmi. Real Madrid zdolal vo štvrťfinále mestského rivala Atlético 3:1 po predĺžení. A Barcelona, ktorá zvládla ťažký duel s Realom Sociedad (1:0). Prvé vystúpenie sa odohrá na Santiago Bernabéu.

V druhom dueli sa stretne Osasuna, ktorá postupovala ďalej cez predĺženie so Sevillou (2:1), proti Bilbau. Baskovia si priviezli z Mestally výsledok 3:1. Prvý zápas je naplánovaný v Pamplone, na štadióne El Sadar.

Už tradične je semifinále Copa del Rey jediným, ktoré sa hrá na dva zápasy. Avšak, podobne ako v európskych súťažiach, ani v Španielsku nezvýhodňujú gól zvonku. V prípade nerozhodného výsledku sa tak po 90 minútach druhého súboja pôjde do predĺženia. 

Pre účasť Realu Madrid na majstrovstvách sveta klubov FIFA a skutočnosť, že je na programe El Clásico, sa mierne zmenil harmonogram. Prvé semifinále sa hrá od 28. februára do 2. marca. Odvety od 4. do 6. apríla.