Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Serie A zažila premiéru hlavnej rozhodkyne: Snívala som o tom 16 rokov

Ferrieri Caputi udelila dve žlté karty.
Ferrieri Caputi udelila dve žlté karty.Profimedia
Talianska Serie A počas víkendu prepísala svoju históriu - Maria Sole Ferrieri Caputi (32) sa v dueli tamojšej najvyššej súťaži postarala o premiéru hlavnej ženskej rozhodkyne.

Prvá žena, ktorá v Taliansku viedla prvoligový zápas mužov, snívala o tomto okamihu 16 rokov. Poďakovala aj fanúšikom zúčastnených tímov Sassuola a Salernitany za to, že jej pripravili milé privítanie. Pri jedinečnom zápise do dejín futbalu sa pri víťazstve domáceho kádra 5:0 nebála udeliť ani karetné tresty.

"Cítila som rovnaké emócie ako každý rozhodca na začiatku svojej kariéry, ako niekto, kto o tomto momente sníval 16 rokov. Dnes sa to splnilo, bolo to nádherné a na štadióne vládla krásna atmosféra. Dve skupiny fanúšikov ma veľmi srdečne privítali, cítila som sa ako na oslave," povedala pre RAI Sport.

V minulosti už rozhodovala aj zápasy Serie B a Coppa Italia, rovnako ako iné rozhodkyne. Tentoraz sa ale jednalo o prelomový okamih na najvyššom ligovom poschodí. Tréner Sassuola Alessio Dionisi sa po zápase vyjadril pre DAZN a odmietol odpovedať na akékoľvek otázky týkajúce sa hlavnej arbiterky.

"Na konci som ju pozdravil, ako to robím s každým rozhodcom. Nemyslím si, že by sme o tom mali príliš hovoriť, pretože potom to vyzerá, že vyzdvihujeme, aké je to nezvyčajné, pričom by sme to mali považovať za normálnosť. Je úplne jedno, či je rozhodcom muž alebo žena," ponúkol svoj úsudok na celú situáciu.