Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sezóna s dvomi európskymi súťažami. Piešťanské Čajky si zahrajú obnovenú ligu

Basketbalistky Piešťan budú mať nabitý program.
Basketbalistky Piešťan budú mať nabitý program.TASR - Lukáš Grinaj
Piešťanske Čajky sa v nadchádzajúcej sezóne predstavia hneď v dvoch európskych basketbalových súťažiach. Aktuálny majster slovenskej ženskej extraligy bude okrem Európskeho pohára FIBA súčasťou aj obnoveného projektu Stredoeurópskej ligy (CEWL).

Čajky CEWL v roku 2019 vyhrali, v roku 2017 získali striebro a v roku 2015 bronz. Naposledy sa hrala táto súťaž v sezóne 2019/20, vtedy však bola prerušená pre pandémiu koronavírusu. Po štyroch rokoch je späť, záštitu nad súťažou má Česká basketbalová federácia (ČBF) a v obnovenej verzii sa predstaví 8 klubov zo štyroch krajín. 

Slovenskú extraligu reprezentujú okrem Piešťanských Čajok ešte Slávia Banská Bystrica a MBK Ružomberok. Z Česka sú v CEWL tiež tri kluby – Lvice Hradec Králové, SBŠ Ostrava a DSK Brandýs nad Labem. Zostavu účastníkov dopĺňa slovinský Triglav Kranj a rakúsky Graz.

Piešťany vládnu ženskému basketbalu na Slovensku.
Piešťany vládnu ženskému basketbalu na Slovensku.TASR - Lukáš Grinaj

"Keďže sa v tejto sezóne Alpsko-Jadranský pohár neuskutoční, hľadali sme k domácej súťaži a Európskemu poháru ďalšiu medzinárodnú konfrontáciu. Sme radi, že sa ČBF podujala obnoviť projekt CEWL a môžeme byť opäť jeho súčasťou. Vyhovuje nám nastavený systém súťaže, dopravná dostupnosť a takisto aj obsadenie tímov ponúkne kvalitné zápasy," uviedol športový manažér Tomáš Horký podľa oficiálnej stránky klubu.

CEWL odštartuje na konci septembra, hrať sa bude ako dlhodobá základná časť a turnajovým systémom. Hostiteľom prvého turnaja bude 27. až 29. septembra aj piešťanská Diplomat aréna, ďalšie turnaje sa uskutočnia v Ružomberku, Brandýse nad Labem, Hradci Králové, Ostrave a Kranji. Po konci základnej časti sa 8. a 9. marca 2025 uskutoční turnaj najlepších štyroch tímov.