Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner deklasoval v Rijáde Medvedeva, Alcaraza čaká Nadal. Ruud uspel v Štokholme

Jannik Sinner nemal s Daniilom Medvedevom v Rijáde zľutovanie.
Jannik Sinner nemal s Daniilom Medvedevom v Rijáde zľutovanie.STR / EPA / Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 16. októbra?

21:30 - Očakávaný semifinálový duel medzi Carlosom Alcarazom a Rafaelom Nadalom na exhibičnom podujatí Six Kings Slam v Rijáde je už istý. Víťaz dvoch tohtoročných grandslamov Alcaraz zdolal Holgera Runeho hladko 6:4, 6:2 a naposledy vyzve svojho legendárneho krajana a jedného z najlepších hráčov všetkých čias, ktorý v novembri v Málage v rámci Davis Cupu ukončí kariéru.

21:10 - Alex de Minaur absolvuje v Antverpách len svoj druhý turnaj od Wimbledonu a po zranení bedrového kĺbu zvládol úvodný zápas s antukovým špecialistom Robertom Carballésom po obrate 2:6, 6:4, 6:2. Finalista z roku 2020, ktorý sa stále usiluje o účasť na Turnaji majstrov, sa vo štvrťfinále stretne s Hugom Gastonom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

20:00 - Casper Ruud zdolal Lorenza Sonega 6:3, 7:6 a na tretí pokus si pripísal prvé víťazstvo v Štokholme. Aktuálna svetová osmička, ktorá sa po French Open stále trápi a bojuje o účasť na Turnaji majstrov, prerušila sériu troch prehier. Vo štvrťfinále sa stretne s Tallonom Griekspoorom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

19:53 - Jannik Sinner na Masters v Šanghaji vyrovnal vzájomnú bilanciu s Daniilom Medvedevom na 7-7 a recept našiel na bývalého lídra rebríčka a grandslamového šampióna aj na turnaji Six Kings Slam v Rijáde. Ruského tenistu deklasoval za hodinu a pár minút 6:0, 6:3 a v semifinále sa stretne s rekordérom Novakom Djokovičom, ktorého zdolal pred pár dňami vo finále šanghajského Masters.

18:12 - Paula Badosová sa už na štvrtom turnaji v rade dostala do štvrťfinále. Na turnaji kategórie 500 v Ningbo potrebovala v oboch zápasoch všetky tri sety a po súboji s kolegyňou z TOP 16 rebríčka Dianou Šnajderovou zdolala domácu Wang Si-jü 6:7, 6:1, 6:2. Bývalá svetová dvojka, ktorá v posledných mesiacoch zažíva znovuzrodenie, bude útočiť na svoje štvrté tohtoročné semifinále proti Beatriz Haddadovej Maiovej alebo Katie Boulterovej.

17:38 - Matteo Berrettini v tejto sezóne trikrát triumfoval na antuke, ale na turnajoch najvyššej úrovne na tvrdom povrchu ešte nevyhral dva zápasy za sebou. Bývalý šiesty hráč prekvapujúco skončil už v druhom kole v Štokholme po prehre 6:7, 4:6 s Dominicom Strickerom. Mladý Švajčiar si zahrá svoje štvrté štvrťfinále na tejto úrovni proti Quentinovi Halysovi alebo Grigorovi Dimitrovovi, pričom všetky predchádzajúce prehral.

15:52 - Španielsky tenista Roberto Bautista Agut postúpil do štvrťfinále turnaja v Antverpách. V stredajšom zápase zdolal šiesteho nasadeného Tomasa Martina Etcheverryho z Argentíny 7:6 (2), 6:4.

15:42 - Stan Wawrinka v Štokholme prekvapil víťazstvom 6:4, 6:4 nad favorizovaným šiestym nasadeným Brandonom Nakashimom a pripísal si len ôsme víťazstvo v aktuálnej sezóne a prvý skalp hráča TOP 40 od septembra minulého roka. Trojnásobný grandslamový šampión a aktuálne 217. hráč svetového rebríčka, ktorý naposledy zaznamenal dve triumfy za sebou vlani na US Open, sa v druhom kole stretne s Alejandrom Davidovichom. 

15:23 - Španielsky tenista Alejandro Davidovich Fokina si zabezpečil účasť v 2. kole na turnaji ATP v Štokholme po výhre nad Argentínčanom Thiagom Agustinom Tirantem 7:6 (2), 6:2.

15:00 - Klein s Kovalíkom či osmička tenistov z prvej stovky. Peugeot Slovak Open napíše 25. kapitolu

12:44 - Alejandro Tabilo, 23. hráč sveta, zdolal v kazašskom Almaty Maximiliana Marterera z Nemecka 6:2, 6:4 a vo veku 27 rokov si pripísal premiérovú výhru na halovom turnaji ATP. Vo štvrťfinále si druhý nasadený Čiľan zmeria sily s Kanaďanom Gabrielom Diallom

12:07 - Argentínsky tenista Francisco Cerundolo postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v kazašskom meste Almaty. Štvrtý najvyššie nasadený v stredajšom zápase 2. kola zdolal Justina Engela z Nemecka 6:4, 7:6 (3). Ďalej pokračuje aj Kanaďan Gabriel Diallo, ktorý zvíťazil nad Bornom Čoričom z Chorvátska 7:6 (1), 6:4.

10:31 - Kazašská tenistka Julia Putincevová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Ning-po. V utorkovom zápase 2. kola na ňu nestačila po výsledku 6:4, 6:4 Ella Seidelová z Nemecka.

09:54 - Karolína Muchová si po finále na tisícke v Pekingu týždeň oddýchla a teraz pokračuje vo výbornej forme na podujatí kategórie 500 v Ningbo. Česká tenistka vstúpila do turnaja víťazstvom 6:3, 7:5 nad austrálskou kvalifikantkou Oliviou Gadeckou.

07:35 - Na tenisovej scéne by sa o zopár rokov mohli predbiehať bratia Alcarazovci. Trinásťročný Jaime, najmladší zo štyroch súrodencov súčasnej svetovej dvojky a víťaza troch grandslamov Carlosa, zatiaľ trénuje svoje zručnosti na miestnej úrovni. Už sa mu podarilo napodobniť svojho slávneho brata víťazstvom na prestížnych turnajoch v Akadémii Rafaela Nadala. 

07:18 - Clara Tausonová po troch týždňoch a celkovo už po tretí raz opäť našla recept na Harriet Dartovú. V japonskej Osake zdolala Britku 6:3, 6:2. Prvýkrát od French Open vyhrala na hlavnom okruhu dva zápasy za sebou a premiérovo od februára 2023 sa dostala do štvrťfinále. Dvadsaťjedenročná Dánka sa o svoje celkovo štvrté semifinále stretne buď s najvyššie nasadenou Francúzkou Diane Parryovou, alebo s Belgičankou Greetje Minnenovou