Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner na Wimbledone skončil, dianie opäť komplikoval dážď

Sinner ukončil svoje pôsobenie vo štvrťfinále.
Sinner ukončil svoje pôsobenie vo štvrťfinále.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 9. júla?

22:54 - Zápas Renáty Jamrichovej s Noemi Basilettiovou sa dohrá z dôvodu prerušenia pre dážď vo štvrtok. Slovenka vyhrala prvý set pomerom 6:2, v druhom vedie 2:0. Nastúpiť by mala aj vo štvorhre. Dohrávať bude aj Mia Pohánková, tá zatiaľ s Britkou Johnsonovou prehráva v prvom sete 5:6.

21:30 - Nenasadená Donna Vekičová sa v semifinále stretne s Taliankou Jasmine Paoliniovou, ktorá zdolala Američanku Emmu Navarrovú 6:2, 6:1. Viac v článku.

20:25 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do semifinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. V utorňajšom štvrťfinále zdolal dvanástku turnaja Američana Tommyho Paula v štyroch setoch 5:7, 6:4, 6:2, 6:2. Obhajca prvenstva a trojka pavúka sa v súboji o postup do finále stretne s Rusom Daniilom Medvedevom.

19:00 - Ruský tenista Daniil Medvedev vyradil svetovú aj turnajovú jednotku Jannika Sinnera vo štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. V päťsetovej dráme triumfoval po setoch 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3. Postupom medzi štvorku najlepších vyrovnal svoje wimbledonské maximum z minulého roka.

16:16 - Chorvátska tenistka Donna Vekičová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále grandslamového turnaja. V utorňajšom štvrťfinále vo Wimbledone zdolala v súboji dvoch nenasadených hráčok Novozélanďanku Lulu Sunovú v troch setoch 5:7, 6:4, 6:1. V súboji o finále sa stretne s víťazkou súboja medzi Jasmine Paoliniovou a Emmou Navarrovou.

14:31 - Usporiadatelia Wimbledonu museli zareagovať na daždivé počasie, ktoré ôsmy deň po sebe komplikuje program trávnatého Grand Slamu v londýnskom All England Clube. Keďže stále nie je kompletne dohrané úvodné kolo zmiešanej štvorhry, je finále odložené zo štvrtka až na nedeľu. Finále mixu by sa tak malo uskutočniť po súboji o titul v dvojhre mužov, ktorý v normálnom prípade celý turnaj uzatvára.

13:22 – Utorkový program Wimbledonu výrazne ovplyvňuje dážď. Podľa plánu sa bude hrať od 14:00 SEČ iba na dvoch kurtoch so zaťahovacou strechou, na ktorých sú naplánované štyri štvrťfinálové duely v dvojhrách. Na ostatných dvorcoch, na ktorých by sa mali predstaviť aj juniori, sa v lepšom prípade začne hrať až v podvečer. Renáta Jamrichová si tak na porciu dvoch zápasov bude musieť počkať.

10:48 - Účasť Alexandra Zvereva na budúcotýždňovom turnaji ATP v rodnom Hamburgu je otázna. Štvrtého hráča svetového rebríčka trápia problémy s kolenom. Nemali by však ohroziť jeho štart na OH v Paríži, kde bude obhajovať olympijské zlato z Tokia. Zverev priznal, že na grandslamovom turnaji vo Wimbledone musel zmierňovať bolesť v kolene tabletkami. 

"Mal by som o osem dní štartovať v Hamburgu. Momentálne však cítim bolesti, aj keď to nie je zdravie ohrozujúce. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať," povedal po prehre v osemfinále wimbledonskej dvojhry s Američanom Fritzom.

10:37 - Ak sa o slovo výrazne neprihlási počasie, tak Renátu Jamrichovú čaká wimbledonský utorok s dvomi zápasmi. Mladá Slovenka sa najprv predstaví v dueli 2. kola dvojhry, keď nastúpi proti talianskej protivníčke Noemi Basilettiovej. Následne sa po boku japonskej spoluhráčky Eny Koikeovej ukáže v deblovom súboji. Viac v článku.

10:19 - Mužský i ženský turnaj Wimbledonu spozná mená prvých semifinalistov. V ostrých bojoch sa proti sebe postavia Sinner s Medvedevom a Alcaraz s Paulom. Pavúk podujatia nežného pohlavia ponúkne bitky Sunovej s Vekičovou a Paoliniovej s Navarrovou.

09:57 - Najdlhšiu cestu do štvrťfinále mal zo všetkých ôsmich hráčov wimbledonského pavúka nižšie spomínaný Talian Lorenzo Musetti, ktorý v štyroch zápasoch strávil na kurte 12 hodín a 27 minút, druhý je obhajca Carlos Alcaraz s 11 hodinami. Najmenej má Alex De Minaur, ktorý vzhľadom k skreču Lucasa Pouilleho absolvoval len tri duely.

09:42 - Taliansky tenis prežíva najlepšie obdobie svojej histórie. Vôbec po prvýkrát sa do grandslamového štvrťfinále prebojovali hneď traja jeho zástupcovia. V bojoch o wimbledonský titul naďalej zostávajú Sinner, Paoliniová a Musetti.