Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner nezaváhal, Šuaj natiahla rekordnú sériu prehier. Wimbledon má prvú obeť z TOP 10

Čang Šuaj prehrala už 21 zápasov v rade.
Čang Šuaj prehrala už 21 zápasov v rade.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 1. júla?

22:35 - Tommy Paul vo Wimbledone nadviazal na úspešnú generálku, v ktorej vyhral päťstovku v londýnskom Queens Clube a tento rok vyhral 7 z 8 zápasov na najrýchlejšom povrchu. V prvom kole zdolal Pedra Martíneza 6:2, 6:1, 4:6, 6:3.

22:20 - Jannik Sinner zvládol prvý grandslamový zápas ako svetová jednotka. Talian v prvom kole Wimbledonu zdolal Yannicka Hanfmanna 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 a pokračuje v obhajobe minuloročného semifinále. V druhom kole sa stretne s krajanom Matteom Berrettinim, ktorý je špecialistom na trávu a v roku 2021 si tu zahral finále.

22:00 - Brenda Fruhvirtová zdolala v prvom kole Wimbledonu Rusku Mirru Andrejevovú v troch setoch a postúpila do druhého kola pri premiérovej účasti na hlavnom turnaji na slávnom grandslame. Fruhvirtová prehrávala s nedávnou semifinalistkou Roland Garros 1:6 a 0:3, ale napokon otočila zápas vo svoj prospech a zvíťazila 1:6, 6:3, 6:2.

21:35 - Linda Nosková porazila v prvom kole Wimbledonu Saru Erraniovú 7:6, 6:1. Česká tínedžerka v prvom sete prehrávala 0:3 a 2:5, ale dotiahla set do tajbrejku a potom svojou agresívnou hrou doslova vystrieľala taliansku veteránku z kurtu.

21:20 - Karolína Muchová, ktorá sa minulý týždeň v Eastbourne vrátila po desaťmesačnej pauze spôsobenej zranením pravého zápästia, vypadla z Wimbledonu už v prvom kole. Češka prehrala s bývalou svetovou dvojkou Paulou Badosovou 3:6, 2:6 a tretíkrát v rade sa porúča z najslávnejšieho turnaja po úvodnom zápase.

21:15 - Coco Gauffová zvládla úlohu favoritky proti krajanke Caroline Dolehidovej v prvom kole Wimbledonu. Svetová dvojka a úradujúca šampiónka US Open zvíťazila 6:1, 6:2 a napravila zaváhanie z minulého roka, keď sa s najslávnejším tenisovým turnajom rozlúčila po úvodnom vystúpení.

21:05 - Emma Navarrová v prvom kole Wimbledonu za necelú hodinu hry zmietla Číňanku Wang Čchiang 6:0, 6:2. Devätnásta nasadená hráčka dosiahla prvé víťazstvo na tráve a o postup do tretieho kola sa stretne s bývalou svetovou jednotkou Naomi Osakovou.

19:38 - Jakub Menšík na prvé vystúpenie na slávnom Wimbledone, pravdepodobne, nebude spomínať v dobrom. Talentovaný tínedžer sa prvýkrát neprebojoval cez úvodné kolo grandslamového turnaja a navyše nedotiahol náskok dvoch setov proti minuloročnému osemfinalistovi Alexandrovi Bublikovi. Rus, reprezentujúci Kazachstan, napokon vyhral 6:4, 7:6, 4:6, 4:6, 2:6.

18:37 - Čeng Čchin-wen potvrdila, že jej trávnatý povrch nevyhovuje. Svetová osmička a úradujúca finalistka Australian Open vypadla na Wimbledone v prvom kole po prehre 6:4, 2:6, 4:6 s kvalifikantkou Lulu Sunovou z Nového Zélandu, ktorá zaznamenala iba druhý skalp hráčky TOP 100 a prvýkrát prešla cez prvé kolo grandslamového turnaja. Číňanka je prvou obeťou TOP 10 rebríčka.

18:10 - Na Wimbledone neuspela ani druhá Slovenka Anna Karolína Schmiedlová, keď Číňanke Wang Ja-fan podľahla v 1. kole 0:6, 6:3, 4:6. Slovensko tak prišlo na tráve All England Clubu aj o posledné želiezko v singli. Čítajte viac.

18:07 - Karolína Plíšková vypadla v prvom kole aj tretieho grandslamového turnaja tejto sezóny. Finalistka z roku 2021 prehrala vo Wimbledone s víťazkou jednej z prestížnejších generálok Dianou Šnajderovou 6:4, 4:6, 5:7, hoci vo všetkých setoch mala náskok brejku. O premiérové tretie kolo na grandslamoch si Ruska zahrá s lucky loserkou Elsou Jacquemotovou alebo grandslamovou šampiónkou Sloane Stephensovou.

18:02 - Naomi Osaková nepredviedla v úvodnom kole Wimbledonu presvedčivý výkon. Bývalá svetová jednotka a štvornásobná grandslamová šampiónka, ktorá štartuje na divokú kartu, štyrikrát stratila podanie a dvakrát zmazala stratu brejku v rozhodujúcom dejstve, kým zdolala Diane Parryovú 6:1, 1:6, 6:4. O vyrovnanie maxima v All England Clube bude bojovať proti Wang Čchiang alebo Emme Navarrovej.

17:26 - Viktoria Azarenková sa rovnako ako jej krajanka Aryna Sabalenková na poslednú chvíľu odhlásila z prebiehajúceho Wimbledonu. Ďalšiu bývalú svetovú jednotku z Bieloruska tiež trápi zranenie ramena, takže Sloane Stephensová si zahrá s lucky loserkou Elsou Jacquemotovou.

16:59 - Carlos Alcaraz začal úspešne obhajobu minuloročného wimbledonského triumfu. Čerstvý víťaz French Open mal s kvalifikantom Markom Lajalom oveľa viac práce, ako sa očakávalo. S estónskym outsiderom prehrával v dvoch z troch setov o brejk, ale napokon súpera z tretej stovky rebríčka zdolal po takmer dvaapolhodinovej bitke 7:6, 7:5, 6:2. Jeho ďalším súperom bude Aleksandar Vukic alebo Sebastian Ofner.

16:33 - Matteo Berrettini prekonal bolesti chrbta a v úvodnom kole Wimbledonu vyradil Mártona Fucsovicsa po priebehu 7:6, 6:2, 3:6, 6:1. Finalista z roku 2021, ktorý v posledných sezónach neustále bojuje so zdravotnými problémami, sa v druhom kole môže stretnúť s krajanom Jannikom Sinnerom. Aktuálny líder rebríčka však musí najprv čeliť Yannickovi Hanfmannovi.

16:25 - Jasmine Paoliniová pred týždňom v Eastbourne zaznamenala prvé víťazstvá na tráve na hlavnom okruhu, aby teraz pri siedmom štarte na Wimbledone prvýkrát postúpila do druhého kola najslávnejšieho turnaja. Finalistka nedávneho French Open zdolala Saru Sorribesovú Tormovú 7:5, 6:3. V ďalšom kole sa svetová sedmička stretne s Greet Minnenovou (H2H 0:0).

16:11 - Stan Wawrinka porazil v úvodnom kole Wimbledonu domáceho držiteľa divokej karty Charlesa Brooma 6:3, 7:5, 6:4 a zmiernil tohtoročnú nelichotivú bilanciu na 5:10. Trojnásobný grandslamový šampión, ktorému k skompletizovaniu zbierky chýba už len Wimbledon, si o zopakovanie minuloročného tretieho kola zahrá s Gaëlom Monfilsom alebo Adrianom Mannarinom.

15:57 - Daniil Medvedev v úvodnom kole Wimbledonu zdolal Aleksandara Kovacevica 6:3, 6:4, 6:2 a za necelé dve hodiny postúpil do druhého kola najslávnejšieho turnaja. Bývalý líder rebríčka bude pokračovať v obhajobe vlaňajšej semifinálovej účasti proti víťazovi francúzskeho derby medzi Alexandrom Müllerom a Hugom Gastonom.

15:30 - Čang Šuaj natiahla vlastnú rekordnú sériu prehier na ženskom vrcholnom okruhu na 21 zápasov. Číňanka, ktorá naposledy zvíťazila vlani v januári, podľahla v prvom kole Wimbledonu 3:6, 0:6 nasadenej 14. hráčke Darii Kasatkinovej. Ruska, ktorá pricestovala po triumfe v Eastbourne, sa vo svojom ďalšom zápase stretne buď s Tamarou Korpatschovou, alebo Juriko Mijazakiovou.

15:21 - Frances Tiafoe sa pred dvoma týždňami zranil počas generálky v londýnskom Queen's Clube a teraz bol veľmi blízko k vypadnutiu v prvom kole Wimbledonu. Američan prehrával s Matteom Arnaldim už 0:2 na sety, potom však začal na kurte dominovať, napokon talianskeho mladíka zdolal 6:7, 2:6, 6:1, 6:3, 6:3 a prvýkrát v kariére otočil takýto nepriaznivý stav. Američan, ktorý je po vlaňajšom US Open v kríze, sa o postup do 3. kola stretne s Bornom Čoričom (H2H 1:1).

15:13 - Slovenke Rebecce Šramkovej nevyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 1. kole dvojhry prehrala s osemnástou nasadenou Ukrajinkou Martou Kosťukovou za 73 minút 3:6, 2:6. Čítajte viac.

14:23 - Pre Caspera Ruuda je tráva jednoznačne najslabším a najmenej obľúbeným povrchom. Pred tohtoročným Wimbledonom sa trojnásobný grandslamový finalista nezúčastnil ani na jednej z dostupných generálok, napriek tomu začal v All England Clube hladkým víťazstvom 7:6, 6:4, 6:4 nad Alexom Boltom. Ôsmy hráč svetového rebríčka sa bude o premiérovú účasť v 3. kole na najslávnejšom turnaji proti Fabiovi Fogninimu (H2H 3:0).

14:06 - Aryna Sabalenková sa pre zranenie ramena nezúčastní na tohtoročnom ročníku slávneho Wimbledonu. Minuloročná semifinalistka a jedna z najväčších favoritiek na víťazstvo odstúpila pár hodín pred zápasom prvého kola proti Emine Bektasovej, ktorú napokon vyzve lucky loserka Erika Andrejevová. Čítajte viac.

14:03 - Nicolás Jarry sa pred niekoľkými týždňami prebojoval do finále Masters v Ríme, kde prepísal históriu čilského tenisu, odvtedy však hral len na oboch grandslamoch a rovnako ako na French Open, aj vo Wimbledone vypadol po jasnej prehre v prvom kole. Devätnásty nasadený hráč podľahol 1:6, 5:7, 4:6 bývalému semifinalistovi Denisovi Shapovalovovi, ktorý je po zdravotnej prestávke stále v druhej stovke rebríčka.

14:01 - Grigor Dimitrov odštartoval obhajobu vlaňajšieho wimbledonského osemfinále víťazstvom 6:3, 6:4, 7:5 nad Dušanom Lajovičom a na treťom grandslamovom turnaji roka sa prebojoval cez prvé kolo.

13:21 - Maria Sakkariová sa v poslednom čase na grandslamoch extrémne trápila, ale wimbledonskú púť začala hladkou výhrou 6:3, 6:1 nad kvalifikantkou McCartney Kesslerovou. Grécka jednotka sa bude snažiť postúpiť do tretieho kola na podujatiach veľkej štvorky prvýkrát od vlaňajšieho Australian Open, keď bude čeliť buď Arantxe Rusovej alebo Jüan Jüe.

12:40 - Talian Jannik Sinner a Poľka Iga Swiateková sú aj naďalej na čele svetových tenisových rebríčkov ATP a WTA. V oboch prípadoch nedošlo v elitných desiatkach k žiadnym posunom. Ako Sinner, tak i Swiateková s istotou zostanú jednotkami aj po Wimbledone. A ako sú na tom Slováci? Viac sa dozviete v článku.

11:30 - Slovensko budú na tohtoročnom Wimbledone v hlavnom pavúku hájiť iba dve mená. Prvým z nich je Rebecca Šramková, ktorá pri premiére na najprestížnejšom grandslame favoritkou nebude. V pondelok (najskôr od 13:30) sa proti nej postaví osemnásta nasadená Ukrajinka Marta Kosťuková. Tej sa síce od mája na kurtoch nedarí, napriek tomu je jasnou favoritkou na prienik do ďalšej fázy. Druhým slovenským želiezkom v ohni je Anna Karolína Schmiedlová. Čítajte viac.

11:20 - Začína sa Wimbledon! Tretí tohtoročný grandslamový turnaj štartuje na slávnych dvorcoch v juhozápadnom Londýne. Hlavnými aktérmi prvého dňa budú tretí nasadený a obhajca titulu Carlos Alcaraz, ktorý od 14:30 nastúpi proti Markovi Lajalovi, a druhá nasadená Coco Gauffová, ktorá približne od 18:00 bude hrať s Caroline Dolehideovou.