Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner o prvé finále na tráve, Mihalíková si semifinále štvorhry nevybojovala

Mihalíková sa vo štvorhre medzi najlepšie kvarteto nedostala.
Mihalíková sa vo štvorhre medzi najlepšie kvarteto nedostala. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 21. júna?

21:58 - Američan Sebastian Korda zdolal Austrálčana Rinkyho Hijikatu 6:7, 6:3, 6:4 a postúpil do semifinále turnaja ATP 500 v londýnskom Queen's Clube. O druhé finále na tráve si zahrá s krajanom Tommym Paulom (H2H 4:1), ktorého pred týždňom zdolal na ceste do finále v Hertogenboschi.

20:00 - Finále štvorhry turnaja ITF M15 v maďarskej Níreďháze sa odohralo ešte v piatok podvečer. Miloš Karol ho ovládol spoločne s Britom Michaelom Shawom, keď porazili domáci pár Boros/Kisantal dvakrát 6:3. Pre 21-ročného Slováka ide o zisk druhého titulu na podujatiach nižšej kategórie v prebiehajúcej sezóne.

19:45 - V nemeckom Halle, kde hrá prvýkrát ako svetová jednotka, porazil Jannik Sinner svojho tretieho tohtoročného súpera na tráve 2:1 na sety. Vo štvrťfinále zdolal domáceho Jana-Lennarda Struffa 6:2, 6:7, 7:6 bez straty podania. Vyhral svoj tretí zápas v priebehu troch mesiacov a aj na siedmom tohtoročnom turnaji sa dostal do semifinále. O prvé finále na tráve si Talian zahrá proti Čang Č’-čenovi alebo Christopherovi Eubanksovi.

Zostrih zápasu.
Flashscore

19:20 - Tommy Paul na podujatí ATP 500 v Queen's Clube zdolal domáceho, sedem zápasov neporazeného Jacka Drapera 6:3, 5:7, 6:4 a druhýkrát v kariére postúpil do semifinále turnaja na tráve. Američan sa o finále stretne s krajanom Sebastianom Kordom alebo Austrálčanom Rinkim Hidžikatom.

18:10 - Slovenské finále vo štvorhre na turnaji ITF M15 v Níreďháze neuvidíme. Zatiaľ čo Miloš Karol doň spoločne s Britom Michaelom Shawom prenikli po víťazstve 6:3, 6:0 nad domácim párom Bakonyi/Jilly, také šťastie nemal Lukáš Pokorný. Spoločne s Maďarom Zsomborom Velczom nestačili na maďarské duo Boros/Kisantal po priebehu 1:6, 5:7.

17:50 - Tunisanka Ons Džabúrová, aktuálne 10. hráčka svetového rebríčka, vo štvrtok v Berlíne exkluzívne pre Flashscore prezradila, ako sa cíti pred Wimbledonom, ale aj to, komu fandí na prebiehajúcom Eure 2024 v Nemecku. Čítajte viac.

16:52 - Martin Kližan sa nedostal do finále antukového challengeru v talianskom Sassuole. Slovák viedol nad Holanďanom Jesperom de Jongom 6:4, ale následne stratil vedenie a prehral zvyšné dva sety 1:6, 0:6. V live vydaní rebríčka ATP si 34-ročný rodák z Bratislavy polepšil o 97 miest na 369. pozíciu.

16:45 - Na trávnatom turnaji v Berlíne sa v piatok pre dážď a zlú predpoveď počasia už hrať nebude. Jediný rozohraný duel medzi Kateřinou Siniakovou a Jessicou Pegulovou sa bude dohrávať v sobotu, pričom Češka prehráva 6:7, 6:3 a 2:4 pri podaní Američanky.

Siniaková, ktorá na nemeckej tráve neprehrala už deväť zápasov, pokračovala napriek nepríjemnému pádu, keď sa jej na začiatku tretieho setu pošmykla ľavá noha a vyžiadala si medical timeout. Podobne ako vo štvrtok Markéta Vondroušová sa vrátila na kurt s obviazaným pravým stehnom, v pohybe však viditeľne obmedzená nie je.

16:39 - Alexander Zverev zdolal na domácom turnaji ATP 500 v Halle francúzskeho mladíka Arthura Filsa 6:7, 6:3, 6:4 bez straty podania, čo je jeho 15. víťazstvo z posledných 16 duelov a piata semifinálová účasť na tráve. Dvadsaťsedemročný Nemec si o tretie finále, v ktorom by chcel dosiahnuť prvý triumf na tráve, zahrá s vlaňajším šampiónom Hubertom Hurkaczom (H2H 3:0).

Zostrih súboja Zverev - Fils.
Flashscore

16:11 - Barbora Krejčíková na prvom tohtoročnom turnaji na tráve neukončila osemmesačné čakanie na semifinále. Češka prehrala vo štvrťfinále v Birminghame s Ruskou Anastasiou Potapovovou 1:6, 4:6 a neobháji vlaňajšie finále.

14:43 - Elisabetta Cocciarettová pokračuje v Birminghame vo svojom najúspešnejšom turnaji na tráve, na ktorej doposiaľ vyhrala len tri zápasy na Wimbledone. Po grandslamových šampiónkach Jelene Ostapenkovej a Sloane Stephensovej vyradila aj Dianu Šnajderovú, ktorú zdolala 5:7, 6:4, 6:2 a štvrtýkrát v kariére postúpila do semifinále podujatia WTA. 

14:35 - Tomáš Lánik nenapodobnil krajana Lukáša Pokorného, keď nepostúpil do semifinále dvojhry na turnaji ITF M15 v maďarskej Níreďháze. Dvadsaťdvaročný Slovák nestačil na jednotku pavúka z Rumunska, Dan Alexandru Tomescu ho porazil po vyrovnanom priebehu 7:6, 6:4.

14:29 - Jordan Thompson vyradil v londýnskom Queen's Clube po Holgerovi Runovi a Andym Murraym aj Taylora Fritza. Tridsaťročný Austrálčan zdolal štvrtého nasadeného Američana 6:4, 6:3 a siedmykrát v kariére postúpil do semifinále, z toho piatykrát na tráve. Medzi najlepšími štyrmi na podujatí ATP 500 je prvýkrát a o najväčšie a celkovo štvrté finále bude hrať s Lorenzom Musettim alebo Billym Harrisom.

13:54 - Poliak Hubert Hurkacz sa prebojoval do semifinále dvojhry na trávnatom turnaji ATP v nemeckom Halle. Vo štvrťfinále v pozícii nasadenej päťky zdolal Američana Marcosa Girona 7:6, 6:4.

13:51 - Štvrťfinále je konečná zastávka pre Terezu Mihalíkovú. Slovenka sa spoločne s britskou partnerkou Oliviou Nichollsovou nedostali medzi kvarteto najlepších dvojíc na trávnatom turnaji WTA 250 v anglickom Birminghame, keď americko-indonézskemu páru Asia Muhammadová/Aldila Sutjiadiová podľahli za hodinu a 34 minút 6:3, 3:6 a 6:10.

13:10 - Slovák Lukáš Pokorný postúpil na podujatí M15 v maďarskej Níreďháze do semifinále. Ako trojka pavúka porazil piateho nasadeného domáceho Petra Fajtu 6:7, 6:4, 6:3. V boji o finále sa stretne s dvojkou z Uruguaja Francom Roncadellim.

12:45 - Bývalý uruguajský futbalista Diego Forlán sa po skončení kariéry začal venovať tenisu. Tento týždeň vycestoval prvýkrát za turnajom do zahraničia, v peruánskej Lime sa dostal do štvrťfinále. V prvých troch zápasoch na podujatí MT 1000 pre hráčov nad 45 rokov prehral len deväť gemov. Nakoniec ho však zastavil Brazílčan Antonio Amaro da Silva Filho, ktorý bývalú hviezdu Altética Madrid či Manchestru United zdolal 6:3 a 6:2.

11:37 - Bieloruska Viktoria Azarenková sa stala prvou semifinalistkou na trávnatom turnaji WTA v Berlíne. Vo štvrťfinálovom stretnutí s treťou nasadenou Kazaškou Jelenou Rybakinovou viedla 3:1 v prvom sete, keď jej súperka zápas skrečovala zo zdravotných dôvodov.

11:30 - Wimbledonský šampión Carlos Alcaraz sa po konci v druhom kole turnaja v Queen's Clube sťažoval na upravené pravidlo o meraní času medzi výmenami. Španiel poznamenal, že pre testovanú zmenu mal počas celého duelu s Jackom Draperom pocit, že sa musí ponáhľať a nemal priestor na svoju zvyčajnú rutinu pred podaním. Čítajte viac.

10:00 - Zdá sa, že Novak Djokovič sa po operácii menisku zotavuje dobre a už sa pripravuje na návrat na kurty. Na svojom Instagrame sa podelil o úryvky z tréningu a naznačil, že chce byť rýchlo späť.

09:10 - Martin Kližan sa môže dostať do titulového zápasu na antuke v talianskom Sassuole. Slováka čaká v semifinále challengeru, ktoré je na programe od 15:00, Holanďan a mierny favorit Jesper de Jong.

09:05 - Slovenka Tereza Mihalíková bude od 12:00 bojovať o semifinále štvorhry na trávnatom podujatí WTA 250 v Birminghame. Spoločne s domácou Britkou Oliviou Nichollsovou vyzvú americko-indonézsky štvrtý nasadený pár Muhammadová/Sutjiadiová.