Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner opäť zdolal Djokoviča, tentoraz v Rijáde. Vo finále vyzve Alcaraza

Len štyri dni po úspešnom finále v Šanghaji vyzrel Sinner na Djokoviča aj v Saudskej Arábii.
Len štyri dni po úspešnom finále v Šanghaji vyzrel Sinner na Djokoviča aj v Saudskej Arábii.RICHARD PELHAM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 17. októbra?

22:54 - Posledný vzájomný zápas Carlosa Alcaraza a Rafaela Nadala vyhral podľa očakávania o sedemnásť rokov mladší Alcaraz. Aktuálny druhý hráč sveta zvládol na turnaji Sin Kings Slam v Rijáde duel v dvoch setoch dvakrát 6:3 a postúpil do finále. V sobotu vyzve Jannika Sinnera, s ktorým vyhral všetky tri tohtoročné zápasy.

21:20 - Jannik Sinner pokračuje v životnej forme aj na lukratívnej exhibícii v Saudskej Arábii. Deň po deklasovaní Daniila Medvedeva si v semifinále poradil aj s Novakom Djokovičom (6:2, 6:7, 6:4), ktorého pred štyrmi dňami zdolal vo finále Masters 1000 v Šanghaji. O triumf a rekordnú odmenu pre víťaza tenisového turnaja si v Rijáde zahrá s víťazom španielskeho súboja generácií medzi Rafaelom Nadalom a Carlosom Alcarazom.

21:05 - Andrej Rubľov začal svoju premiéru na turnaji ATP 250 v Štokholme očakávaným víťazstvom. Najvyššie nasadený Rus si poradil s Francúzom Alexandrom Mullerom 6:4, 6:1. Odplatil mu nečakanú jarnú prehru na antuke v Ríme. Vo štvrťfinále narazí na švajčiarskeho veterána Stana Wawrinku.

21:00 - Jiří Lehečka sa v piatkovom štvrťfinále turnaja ATP 250 v Antverpách stretne so svetovou jedenástkou Stefanosom Tsitsipasom. V prebiehajúcej sezóne ho zdolal na Indian Wells. Grécky tenista, ktorý sa už niekoľko mesiacov trápi, odštartoval v Belgicku vydretým víťazstvom s Brazílčanom Thiagom Seybothom 7:6, 4:6, 7:5.

19:50 - Stan Wawrinka vyhral dva zápasy po sebe prvýkrát od US Open 2023 a následnej série 23 neúspešných turnajov. Skúsený Švajčiar sa presadil na halovom podujatí ATP 250 v Štokholme, kde zdolal Španiela Alejandra Davidovicha 6:4, 3:6, 7:5. Nadviazal na skalp najvyššie nasadeného Brandona Nakashimu a vo veku 39 rokov sa stal najstarším štvrťfinalistom v histórii podujatia. O semifinále si bývalý tretí hráč sveta a trojnásobný grandslamový šampión zahrá s Andrejom Rubľovom alebo Alexandrom Müllerom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

18:55 - Frances Tiafoe sa po jesennom semifinále na US Open trápi a problémy mal aj na začiatku halového turnaja ATP 250 v Almaty. Vo svojom úvodnom vystúpení najvyššie nasadený Američan zdolal Brita Dana Evansa po obrate 6:7, 7:6, 6:3 a vzájomnú bilanciu vylepšil na 6-4. Vo štvrťfinále sa stretne s Austrálčanom Aleksandrom Vukicom.

17:45 - Srbský tenista Miomir Kecmanovič postúpil do štvrťfinále na turnaji ATP v Štokholme. V štvrtkovom osemfinále zdolal piateho nasadeného Nicolasa Jarryho z Čile po trojsetovej dráme 6:4, 4:6, 7:6 (2). 

16:58 - Karolína Muchová pokračuje vo svojej skvelej forme aj na čínskej pôde a po finálovej účasti na turnaji WTA 1000 v Pekingu sa dostala do štvrťfinále turnaja WTA 500 v Ning-po. Set nestratila ani v druhom zápase, v ktorom si poradila s lucky loserkou Jaqueline Cristianovou 6:2, 6:1. Aj svoj tretí duel proti Rumunke vyhrala a vo štvrťfinálovej fáze sa stretne s Annou Kalinskou

16:40 - Český tenista Jiří Lehečka sa prebojoval do štvrťfinále na turnaji ATP v belgických Antverpách. Piaty nasadený Čech vyradil v piatkovom osemfinále Daniela Altmaiera z Nemecka 6:4, 6:3. 

Zostrih zápasu.
Flashscore

13:30 - Nevedel, čo robiť. Nikto proti mne takto nehral, reagoval Medvedev na debakel od Sinnera.

13:19 - Barbora Krejčíková napriek slabšiemu výkonu úspešne vstúpila do päťstovky v čínskom Ning-po. Úradujúca wimbledonská šampiónka a nasadená štvorka, ktorá si začiatkom novembra zahrá na Turnaji majsteriek, sa pretrápila k víťazstvu 7:6, 6:3 nad lucky loserkou a 261. hráčkou sveta Ma Yexin. O svoje druhé tohtoročné semifinále sa pobije s ruskou kométou Mirrou Andrejevovou.

13:10 - Adrian Mannarino vlani triumfoval na halovom podujatí v kazašskej Astane a tento týždeň sa pokúsil obhájiť titul v novom dejisku v Almaty. Francúzsky veterán však vypadol už v druhom kole po prehre 6:7, 3:6 s Aleksandrom Vukicom a zhoršil si tak svoju tohtoročnú katastrofálnu bilanciu na 15:30. Austrálčan si vo štvrťfinále zmeria sily s nasadenou jednotkou Francesom Tiafoem alebo Danielom Evansom

11:05 - Beatriz Haddadová Maiaová zdolala vo svojom úvodnom zápase na päťstovke v Ning-po Katie Boulterovú po výsledku 7:6, 7:5. Po dva a pol hodinovom boji a postúpila do štvrťfinále. Šampiónka z nedávneho podujatia rovnakej kategórie v Soule sa v ňom stretne s krajankou z TOP 15 rebríčka Paulou Badosovou.

09:35 - Iga Swiateková si len 14 dní po rozchode so svojím dlhoročným trénerom Tomaszom Wiktorowskim našla náhradu. Na svetovú jednotku bude dohliadať vyhľadávaný belgický kouč Wim Fissette, ktorý v minulosti pracoval s viacerými grandslamovými šampiónkami vrátane Petry Kvitovej a Naomi Osakovej. Poľka by mala ukončiť sezónu na Turnaji majsteriek v Rijáde, svoj posledný zápas odohrala na US Open. Viac informácií v článku.

08:51 - Elise Mertensová nevyhrala na štvrtom turnaji v rade viac ako jeden zápas, v druhom kole v Osake s Kimberly Birrellovou sa vzdala za stavu 6:3, 5:7, 1:4. Z nasadených hráčok je vo štvrťfinále už len Diane Parryová a doplniť ju môže len Elina Avanesjanová, ktorá bude v prípade postupu ďalšou súperkou Birrellovej.

08:10 - Slovenská reprezentantka Viktória Hrunčáková sa za veľkou mlákou predstaví vo štvrťfinále štvorhry. Na harde v kanadskom Calgary bude spolu s českou kolegyňou Gabrielou Knutsonovou čeliť francúzsko-holandskému páru v zložení Julie Belgraverová a Jasmijn Gimbrereová

07:35 - Vo štvrtok pokračujú tri halové podujatia ATP. Na európskom kontinente odohrajú svoje prvé zápasy Stefanos Tsitsipas v Antverpách a Andrej Rubľov v Štokholme. Grék si o štvrťfinále zahrá s Thiagom Seybothom Wildom, ruský tenista bude čeliť Alexandrovi Müllerovi.

07:30 - Australian Open opäť láka na účasť Nicka Kyrgiosa, ktorý za posledné dva roky odohral len jeden súťažný zápas. Riaditeľ úvodného grandslamu sezóny oznámil návrat austrálskeho búrliváka pred niekoľkými dňami a teraz organizátori propagujú jeho štart na sociálnych sieťach.