Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tury vo finále olympijského streetu piaty, titul obhájil Japonec Horigome

Aktualizované
Tury sa postaral o jedno z najväčších pozitívnych prekvapení Slovenska na OH 2024.
Tury sa postaral o jedno z najväčších pozitívnych prekvapení Slovenska na OH 2024.AFP
Slovenský skejtbordista Richard Tury (31) obsadil na OH v Paríži piate miesto v disciplíne street. Jediný Európan vo finále si pripísal konečnú známku 273,98. Titul olympijského šampióna obhájil Japonec Júto Horigome (281,14), na pódiu ho doplnili dvaja Američania, strieborný Jagger Eaton (281,04) a bronzový Nyjah Huston (279,38). Tury bol vo finále najstarší a pripísal si úspešný debut pod piatimi kruhmi. V Tokiu v premiére skejtbordingu na olympiáde chýbal.

Disciplína street pozostáva zo siedmich častí, dvoch jázd a piatich trikov. Výsledná známka sa vytvorí z lepšej jazdy a dvoch najlepších trikov.

Tury prekĺzol do finále z poslednej možnej pozície so známkou 257,99, keď sa mu počítala prvá jazda za 87,84 b a dva triky v hodnote 78,84 a 91,31. Zvládol aj náročnú situáciu, keď po prvom triku v ďalších troch spadol a potreboval tak v piatom zabodovať.

Výsledky finále.
Výsledky finále.Flashscore

Vo finále začal Tury dobre, keď v prvej jazde zaznamenal 87,85, čiže svoj výkon z kvalifikácie prekonal o jednu stotinu bodu. V druhej známku ešte zlepšil na 89,31 a po jazdách mu patrila 5. priečka. Aj do trikovej časti vstúpil úspešne, na úvod zapísal 92,09, čiže viac ako v ktoromkoľvek pokuse v kvalifikácii. Nasledovali dva pády, potrebný druhý úspešný trik predviedol vo štvrtej sérii, keď mu rozhodcovia pridelili známku 92,58. V piatej sérii už prišiel pád.

Horigome sa na najvyšší stupienok posunul na poslednú možnú chvíľu, keď pred posledným trikom mal na konte iba jeden vydarený pokus. Na záver však predviedol najlepší trik dňa v hodnote 97,08 a preskočil Turyho i oboch Američanov.