Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skončil z osobných dôvodov. Henry už nie je trénerom francúzskej dvadsaťjednotky

Henry nepokračuje vo svojej funkcii.
Henry nepokračuje vo svojej funkcii.Profimedia
Na lavičke francúzskej reprezentácie do 21 rokov už po roku končí Thierry Henry (47). Niekdajší skvelý útočník, ktorý mal zmluvu do roku 2025, tak urobil z osobných dôvodov.

Henry doviedol olympijský výber Francúzska k strieborným medailám na nedávnych domácich hrách v Paríži, kde so svojím tímom vo finále po predĺžení nestačil na úradujúcich európskych šampiónov zo Španielska.

"Rád by som poďakoval Francúzskemu futbalovému zväzu a prezidentovi Philippovi Diallovi za to, že mi dali túto neuveriteľnú príležitosť," povedal Henry.

"Zisk striebornej medaily pre Francúzsko na olympijských hrách zostane jedným z nezabudnuteľných okamihov môjho života. Som neuveriteľne vďačný federácii, hráčom a fanúšikom za to, že mi umožnili tento čarovný zážitok," dodal.

Niekdajší kanonier Monaka, Arsenalu či Barcelony s francúzskou dvadsaťjednotkou úspešne začal kvalifikáciu o postup na ME 2025, Les Bleus majú po štyroch dueloch deväť bodov. Tamojších mládežníkov viedol celkovo vo 12 súťažných stretnutiach s kladnou bilanciou deviatich víťazstiev a troch prehier.

Emócie, krásna cesta a medaila. Na chlapcov som hrdý, vraví Henry po striebre z olympiády