Škriniarov Inter sa môže tešiť, prvé osemfinále proti Portu rozhodol Lukaku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škriniarov Inter sa môže tešiť, prvé osemfinále proti Portu rozhodol Lukaku

Romelu Lukaku vystrelil pre Inter miernu výhodu do odvety.
Romelu Lukaku vystrelil pre Inter miernu výhodu do odvety.Profimedia
Futbalisti milánskeho Interu vyhrali prvý osemfinálový zápas proti Portu. Na domácej pôde ho porazili najtesnejším rozdielom 1:0.

Inter Miláno - FC Porto 1:0 (0:0)

Gól: 86. Lukaku, ČK: 78. Otávio

Zápas sa niesol v duchu taktickej bitky. Na oboch tímoch bolo vidieť, že prišli dobre pripravené a nechceli spraviť chybu. Napriek tomu mal viac z hry domáci Inter. Po centri Dimarca hlavičkoval Lautaro Martínez nad bránu. Porto podržal gólman Diogo Costa. Najskôr ho chcel nachytať Çalhanoğlu, ktorý rozohral roh nakrátko a po narážačke spovedľa šestnástky prekvapivo strieľal pod brvno, čo portugalský brankár prečítal.

Hostia sa smerom dopredu osmeľovali postupne, ale videli, že kolmé prihrávky by mohli robiť súperovi starosti. Jedna pre Taremiho aj vyšla, iránsky útočník loptu posunul pod seba a voľný Grujič pálil osamotný zvnútra pokutového územia prudko priamo do Onanu.

Pohľad cez štatistiky.
Pohľad cez štatistiky.Flashscore

Costa sa druhý raz blysol v úplnom závere úvodného dejstva. Pas z priameho kopu na prvej žrdi zasiahol hlavnou Bastoni, avšak portská opora vytiahla skvostný reflexívny zákrok ľavou rukou.

Po zmene strán vystrelil z otočky tesne vedľa Barella. Neskôr Porto na nejaký čas prebralo iniciatívu. Taremi však zahodil obrovské možnosti. Najskôr neuspel na konci protiútoku a následne v 57. minúte sa vyznamenal Onana, ktorý zmaril strelu Zaiduho z blízkosti a v polohe sediac sa zaskvel aj proti dorážke spomínaného ázijského futbalistu.

Tréner Inzaghi vytiahol eso z lavičky, do hry prišiel Romelu Lukaku. Nezištnú prihrávku pred bránu ešte Martínez v sklze nenasmeroval do siete, ale po druhej žltej karte Otávia využil Belgičan presilovku. Našiel si center pred malým vápnom. Najskôr hlavičkoval do žrde, no lopta sa k nemu odrazila a dorazil ju za Costu.

Slovenský obranca Milan Škriniar nastúpil v základnej zostave Interu. Počas 81. minúty ho vystriedal Denzel Dumfries.