Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci so ziskom dôležitého víťazstva, Ihring: Ešte môžeme postúpiť

Nádej na kvalifikáciu ME 2025 žije.
Nádej na kvalifikáciu ME 2025 žije.Facebook: Slovenská basketbalová asociácia
Basketbalisti Slovenska absolvovali v Leviciach veľmi dôležitý a hlavne úspešný večer. Víťazstvo nad Dánskom bolo pre nich prvým v rámci skupiny D v predkvalifikácii majstrovstiev Európy 2025.

Pre trénera Aramisa Nagliča to na lavičke nášho výberu bola premierová výhra, vďaka ktorej sa mužstvo udržalo v hre o postup. Nebyť záverečnej drámy, mohla byť cesta za úspechom pre Slovákov oveľa jednoduchšia.

Absencie Kevina Larsena a Gabriela Lundberga na dánskej strane ovplyvnili taktickú prípravu Slovákov na tento dôležitý duel. Oba tímy mali pred štvrtkom bilanciu 0:2, víťaz si tak udržal akú-takú nádej na postup do kvalifikácie európskeho šampionátu.

"Do každého stretnutia proste treba ísť na 100 percent a dať do toho všetko, aby sme sa potom po zápase vedeli pozrieť do zrkadla a povedať si, že to bolo v pohode výkon,“ vyjadril sa rozohrávač slovenského tímu Mário Ihring.

Slováci sa v zápase postupne adaptovali na hru Dánska a po väčšinu času mali všetko pod kontrolou. Výrazne im pomohol nástup do druhej a tretej štvrtiny, keď si celkom rýchlo vypracovali viac ako 10-bodový náskok.

„Každý hráč dal do tohto víťazstva niečo svoje. Chcem pogratulovať touto cestou každému jednému. Aj tým, čo odohrali menšiu porciu minút," uviedol tréner Slovenska.

Aj pod vplyvom 18-bodového vedenia Slovákov začalo hrať Dánsko tvrdšie a riskovať, čo sa ukázalo z pohľadu ich zvýšenia šancí na víťazstvo ako dobrá taktika. Veľmi obratne dokázali pritlačiť na domácich hráčov a dokonca v závere siahať aj po dokonaní obratu.

„Nedá sa očakávať, že keď vedieš o 20 bodov, tak vyhráš zápas o 45. Stratili sme trochu rytmus, chýbala nám aj sila. Hlavné je, že sme vydržali a mali zápas do poslednej sekundy pod kontrolou,“ poskytol Naglič svoj pohľad na zdramatizovanie zápasu.

Konečným výsledkom bolo ubojované víťazstvo, ale najmä zisk premiérového triumfu do tabuľky skupiny D. Vďaka nemu a aj výsledku Severného Macedónska s Nórskom zostala možnosť pobiť sa o postupové miesto.

„Hlavne po mentálnej stránke nám to pomôže sa trochu namotivovať a byť sebavedomejší. Každé víťazstvo sa počíta a do ďalšieho zápasu môžeme ísť tým, že ešte môžeme postúpiť ďalej,“ myslí si Ihring.

Práve Nórsko je najbližší súper Slovákov v rámci novembrového asociačného okna. Severskému súperovi majú čo vracať, v úvodnej konfrontácii totiž nečakane doma stratili body