Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci spoznali program juniorských MS, šampionát v Kanade odštartujú proti Švédom

Lídrom minuloročného výberu bol Dvorský.
Lídrom minuloročného výberu bol Dvorský.Profimedia / Björn Larsson Rosvall / EPA
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov odštartujú svoje účinkovanie na juniorskom svetovom šampionáte v Ottawe zápasom proti Švédsku. Úvodný duel v skupine B odohrajú vo štvrtok 26. decembra 2024 o 18:00 SEČ v TD Place. V základnej skupine sa stretnú ešte so Švajčiarskom, Českom a Kazachstanom.

Organizátori zverejnili v utorok rozpis prostredníctvom oficiálneho webu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIFH). Slováci odohrajú s Tre Kronor oficiálny otvárací duel turnaja. Zaujímavosťou je, že aj reprezentačný A-tím odohrá budúci rok s rovnakým súperom prvý súboj na MS v Štokholme. 

Už o necelých 24 hodín čaká slovenských juniorov konfrontácia so švajčiarskymi rovesníkmi. Po dni voľna odohrajú federálne derby proti Česku a skupinu uzavrú 30. decembra duelom proti Kazachom. Slováci odohrajú všetky skupinové stretnutia v hale TD Place, ktorá je menšou z dvojice dejísk.

Slovákov čaká príprava na ďalší šampionát.
Slovákov čaká príprava na ďalší šampionát.TASR

Druhá skupina s domácou Kanadou, USA, Fínskom, Nemeckom a Lotyšskom sa odohrá v Canadian Tire Centre, domovskom stánku klubu Ottawy Senators. Po skupinovej fáze nasledujú 2. januára štvrťfinálové stretnutia, po nich sa turnaj presunie výlučne do Canadian Tire Center na semifinále (4. januára) a o deň neskôr sú na programe medailové súboje.

Zloženie základných skupín MSJ 2025 v Ottawe:

Skupina A (Canadian Tire Centre): Kanada, USA, Fínsko, Nemecko, Lotyšsko

Skupina B (TD Place): Švédsko, Česko, Slovensko, Švajčiarsko, Kazachstan

Program Slovákov na MSJ:

štvrtok 26. decembra o 18:00: Slovensko - Švédsko

piatok 27. decembra o 19:00: Švajčiarsko - Slovensko

nedeľa 29. decembra o 23:00: Česko - Slovensko

pondelok 30. decembra o 19:00: Slovensko - Kazachstan