Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Divoké zápasy Kytnára, produktívny Tamáši, víťazný debut Húsku

Kytnár zažil veľmi zaujímavý týždeň.
Kytnár zažil veľmi zaujímavý týždeň.DANIEL VAQUERO / Sipa Press / Profimedia
Aj počas uplynulého týždňa sa slovenskí legionári v Európe ukázali v dobrom svetle a ich počínanie Flashscore Správy mapujú v tradičnej rubrike.

Česko

Pardubice vyhrali proti Třincu aj vďaka jednej prihrávke Pauloviča. Mladá Boleslav poskočila na tretie miesto, víťazný gól proti Libercu strelil Pavol Skalický, ktorý dvakrát asistoval pri úspechu v Kladne. Mountfield HK natiahol sériu výhier už na štyri stretnutia.

Alex Tamáši skóroval proti Karlovým Varom, k výsledku 5:0 so Spartou prispel dvomi asistenciami a tri body (1+2) mal pri prestrelke proti Vítkoviciam (9:7). Brno zdolalo Boleslav aj vďaka prihrávke Pospíšila. Andrej Kollár strelil jeden gól v riadnom hracom čase a následne premenil rozhodujúci nájazd v súboji so Spartou (2:1 pp).

Asistencie si v ostatnom týždni za Kometu pripísali aj Ďaloga a Jedlička. Dávid Gríger rozhodol gólom v predĺžení o výhre Karlových Varov proti Pardubiciam. Vítkovický kapitán Mikuš mal v divokom súboji s Mountfieldom jednu prihrávku. Třinec je až jedenásty. Sériu troch prehier prerušil s Litvínovom, asistovali Hudáček a Daňo.

Gól Lantošiho nestačil Libercu na body v Boleslavi, vzápätí tigre zdolali České Budějovice aj gólom Michala Ivana a asistencii Faška-Rudáša. Posledná Plzeň porazila Olomouc, dve asistencie si na svoje konto pripísal útočník Adrián Holešinský.

Aktuálna tabuľka najvyššej českej súťaže.
Aktuálna tabuľka najvyššej českej súťaže.Flashscore

Švédsko

Útočník Marián Studenič si odpykal stopku na dva zápasy a hneď asistenciou pomohol Färjestadu zdolať Malmö. V drese Leksandu práve proti Färjestadu pri výhre skóroval Peter Cehlárik. Asistencia Mareka Hrivíka ale neodvrátila prehru proti HV71. Mladý útočník Alex Čiernik za Nybro nebodoval.

Ostatné súťaže

Brankár Július Hudáček od svojho príchodu do Kolína odchytal všetkých šesť zápasov. V minulom týždni inkasoval trikrát a mal 88,46 % úspešnosť, ale tešil sa z výhry proti Düsseldorfu (6:3). Následne kryl 16 zo 17 striel Iserlohnu, no paradoxne jeho mužstvo prehralo po nájazdoch a v tabuľke sa nachádza na ôsmom mieste.

Ďalší gólman Rastislav Eliáš nastúpil v rámci striedavého štartu z IFK Helsinki za Kiekko-Pojat v druhej najvyššej fínskej súťaži Mestis. Dostal dva góly z 20 striel. Pri 90-percentnej úspešnosti sa nemohol tešiť z výhry (0:3). Adam Húska debutoval za Lugano v NLA výhrou nad Ajoie. Chytil 28 z 31 pokusov súpera a mal 90,32 % úspešnosť.

Obranca Martin Štajnoch v IceHL asistoval pri víťazstve Féherváru proti Val Pusterii. Milan Kytnár zažil poriadne divoké zápasy. Najskôr zaknihoval až štyri asistencie, keď jeho Rouen vo francúzskej súťaži zdolal Gap 10:5, vzápätí skóroval pri prehre v Lige majstrov na ľade fínskeho Pelicansu (1:10).

Nakoniec mal bilanciu 1+1. Rouen v prestrelke podľahol Marseille (7:8). Na súpiske tímu z juhu Francúzska nebol gólman Marek Čiliak. Obranca Emil Bagin pomohol poľskému Jastrzebie poraziť Tychy gólom a prihrávkou. Brankár Richard Sabol predviedol až 44 zákrokov a udržal čisté konto, Dundee zdolalo v britskom pohári Fife 7:0.