Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Hetrik Kuska. Produktivita Pospíšila či Grígera, skvelý debut Hudáčka

Pospíšil získal v troch zápasoch až šesť bodov, no Brno je predposledné.
Pospíšil získal v troch zápasoch až šesť bodov, no Brno je predposledné.Profimedia / ČTK / Šálek Václav
Ďalší týždeň ubehol ako voda, a tak je tu opäť tradičná rubrika Flashscore Správ, ktorá mapuje, ako sa v ostatných siedmich dňoch darilo slovenským hokejistom v európskych súťažiach.

Česko

Litvínov siedmimi výhrami v úvodných siedmich kolách stanovil nový rekord českej najvyššej súťaže, k tej poslednej prispel gólom kapitán Matúš Sukeľ. Následne Verva prehrala dvakrát po sebe, no naďalej je lídrom tabuľky. Brankár Tomek sa po zranení vrátil aspoň v pozícii náhradníka, zatiaľ čo Gajdoš už hral ako siedmy obranca.

Napriek gólu Petra Čerešňáka a premiérovej asistencii v sezóne od Pauloviča prehrali Pardubice na ľade Brna. Bek Jánošík asistoval na jediný zásah Mladej Boleslavi pri prehre proti Sparte, jeho krajan Skalický prihrávkou prispel k výhre nad Litvínovom.

Třinec najskôr podľahol Kladnu, nepomohli ani asistencie Čacha a Draveckého. Pod výhru proti Libercu sa gólom aj prihrávkou podpísal Marko Daňo, skóroval Libor Hudáček a asistoval Dravecký. Hudáček potom tromi bodmi, vrátane víťazného v nájazdoch (2+1), režíroval triumf nad Plzňou, skórovali Daňo aj Roman.

Aktuálna tabuľka najvyššej českej súťaže.
Aktuálna tabuľka najvyššej českej súťaže.Flashscore

Silvester Kusko zažiaril hetrikom v drese Olomouca proti Mountfieldu a zariadil víťazstvo 4:1. Bol to jeho najlepší zápas kariéry v českej extralige. Obranca Michal Ivan mal bilanciu 1+1 proti Kladnu, ani to na výhru nestačilo. Vzápätí pridal jednu asistenciu, pričom dva body pridal Martin Faško-Rudáš (1+1) a Liberec zdolal Karlovy Vary.

Trikrát po sebe sa zhodne jednou prihrávkou prezentoval Róbert Lantoši. Tri stretnutia priniesli Dávidovi Grígerovi hneď štyri prihrávky, zatiaľ čo Varom to stačilo na štyri body. Raz asistoval Tamáši. Brno je v tabuľke predposledné.

Napriek dvom prehrám z ostatných troch vystúpení zažili z osobného hľadiska dobré zápasy Kristián Pospíšil (0+6), dva razy v rade odohral duel s tromi prihrávkami, Tomáš Marcinko  (2+2), Lukáš Cingeľ (1+1) aj Martin Ďaloga, ten dvakrát skóroval proti Varom.

Švédsko

Färjestad s Mariánom Studeničom ostáva na prvom mieste tabuľky švédskej SHL. Slovenský krídelník zaznamenal po jednej asistencii pri výhre proti Linköpingu a aj prehre s HV 71. Leksand je po sérii štyroch prehier predposledný a má rovnaký počet piatich bodov ako Rögle pod ním.

Hrívik asistoval na jediný gól v zápase s Timrou, zatiaľ čo Peter Cehlárik skóroval pri prehre proti Örebru. Mladý útočník Alex Čiernik počas posledného týždňa v drese Nybra nebodoval. Jeho mužstvo ostáva bez výhry s dvomi bodmi na predposlednom mieste druhej najvyššej súťaže Allsvenskan.

Ostatné súťaže

Brankár Július Hudáček debutoval za Kolín v nemeckej DEL-ke a hneď zažiaril, pretože v zápase proti Straubingu si pripísal čisté konto, keď kryl všetkých 34 striel smerujúcich na jeho bránku. Podľa Flashscore dostal vysokú známku 9,2. Z výhry sa tešil tiež v druhom stretnutí aj keď v Mníchove inkasoval štyrikrát a mal 82,61 % úspešnosť.

Mladý gólman Rastislav Eliáš nastúpil prvýkrát v prestížnej fínskej Liige od začiatku. V riadnom hracom čase proti tímu KooKoo dostal tri góly, pokryl ďalších dvadsať striel, rozhodnúť museli nájazdy. V nich sa na koniec čakalo do 19. série, z celkovo 38 nájazdov bol premenený iba jeden. Inkasoval práve Eliáš. Slovák mal 86,96 % úspešnosť.

Výhru nezaznamenal Eliáš ani v druhom vystúpení, znova hral od úvodu a opäť rozhodli nájazdy, tentoraz bolo v súboji s Kärpätom sedem sérií. Košický odchovanec v riadnom hracom čase a predĺžení kryl 19 z 22 striel pri 86,36 % úspešnosti zákrokov. Pri výhre so SaiPou bol v drese IFK Helsinki náhradníkom Hovinena.

Francúzske Nice zdolalo na domácom ľade majstrovský Rouen. Zatiaľ čo za hostí Kytnár nebodoval, tak skvelý duel zažil domáci útočník Marek Sloboda, pretože pod výsledkom 2:0 sa podpísal víťazným gólom a pridal asistenciu na gól do prázdnej bránky, ten padol štyri sekundy pred koncom.