Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Hrubý faul a pokuta Studeniča, dvojgólový Čajkovič, produktívny Gríger

Studenič si vo Švédsku vybral horšiu chvíľu.
Studenič si vo Švédsku vybral horšiu chvíľu.Bildbyran / ddp USA / Profimedia
Aj počas uplynulého týždňa sa slovenskí legionári v Európe ukázali v dobrom svetle a ich počínanie Flashscore Správy mapujú v tradičnej rubrike.

Česko

Litvínov ostáva na prvom mieste tabuľky najvyššej súťaže, ale po siedmich výhrach natiahol sériu prehier už na štyri stretnutia. Maxim Čajkovič po zranení absolvoval debut v drese Vervy, proti Sparte strelil dva góly, následne prihral na jediný zásah svojho mužstva s Vítkovicami.

Pardubice hladko zdolali Plzeň aj vďaka asistencii Čerešňáka. Skalický mal jednu prihrávku pri prehre v Brne, ktoré vyhralo trikrát v rade. Najskôr proti Českým Budějoviciam skóroval Kollár, asistovali Pospíšil a Ďaloga, následne s Vítkovicami zaznamenal Lukáš Cingeľ dva góly, po jednej prihrávke pridali Pospíšil s Kollárom.

V pondelok Brno porazilo aj Mladú Boleslav, k čomu bilanciou 0+1 pomohli Pospíšil a Kollár. Dávid Gríger sa raz presadil do siete Plzne, v Třinci bilanciou 2+1 v podstate rozhodol o víťazstve. S jedenástimi bodmi sa nachádza na delenom druhom mieste v produktivite celej súťaže.

Aktuálna tabuľka najvyššej českej súťaže.
Aktuálna tabuľka najvyššej českej súťaže.Flashscore

Kapitán Juraj Mikuš skóroval pri výhre jeho Vítkovíc v Litvínove. Marek Korenčík zaznamenal dve asistencie a center Silvester Kusko jeden gól, no Olomouc prehral v Kladne vysoko 3:7. Třinec je až na desiatom mieste, dvakrát v rade prehral. Zo slovenských hráčov bodoval iba Daňo (0+1).

Michal Ivan mal v ostatných dvoch dueloch dve asistencie, raz skóroval Faško-Rudáš, no ich Liberec prehral trikrát v rade. Matej Kašlík strelil svoj premiérový gól v sezóne pri prehre Českých Budějovíc na ľade Mountfieldu. Posledná Plzeň s Holešinským nevyhrala už päťkrát po sebe.

Švédsko

Marián Studenič sa v SHL ukázal aj nepekným spôsobom, keďže pri prehre Färjestadu za hrubý faul lakťom dostal trest na 5 minút + do konca zápasu, následne od disciplinárky dostal stopku na dva zápasy a finančnú pokutu 2 700 eur. Leksand vyhral dvakrát po sebe. Peter Cehlárik rozhodol gólom o úspechu proti Brynäs.

Jednu asistenciu mal na ľade tímu Växjo, kde konečný výsledok pečatil do prázdnej brány Marek Hrivík. Alex Čiernik strelil víťazný gól pri prvej výhre Nybra v sezóne proti More, mal aj asistenciu. Bodovú sériu natiahol na tri stretnutia, keďže prihrával aj proti Oskarshamnu a Tingsrydu.

Ostatné súťaže

Skúsený brankár Július Hudáček po dvoch výhrach síce z osobného hľadiska nadviazal na dobré výkony, ale Kolín v poslednom týždni body nezískal. Slovenský gólman a jeho tím prehrali zhodne 2:3. Proti Schwenningeru kryl 28 z 31 striel s úspešnosťou 93,55 %. Následne mal s Ingolstadtom úspešnosť 95,12 % a chytil až 39 zo 41 striel.

Jeho tím neuspel až v nájazdoch. Rastislav Eliáš zaknihoval na piaty pokus prvú výhru v poprednej fínskej Liige. K úspechu Helsínk nad Jukuritom prispel 26 zákrokmi, dostal iba dva góly. Stanislav Horanský prispel jednou asistenciou k výhre Oltenu v druhej švajčiarskej lige proti ZSC Lions.