Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Skvelé vstupy Kmeca a Gadžieva, darilo sa Spodniakovi aj Mišiakovi

Mišiak otvoril sezónu znova v Erie.
Mišiak otvoril sezónu znova v Erie.Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Postupne sa rozbiehajú zámorské hokejové súťaže, aj keď na štart čakajú ešte v NHL, ECHL či NCAA. Preto sa po lete vracia tradičná rubrika Flashscore Správ, ktorá mapuje ako sa v Severnej Amerike darí slovenským hokejistom.

AHL

Druhá najvyššia zámorská súťaž odštartovala tromi zápasmi. Rockford zdolal Iowu 4:3, pričom na domácej strane sa gólovo presadil Matúš Spodniak, ktorý pridal aj asistenciu. Bol to jeho debut v tejto lige. IceHogs si ho požičali z Indy Fuel pred štartom sezóny v ECHL.

WHL

Jozef Viliam Kmec vstúpil do nového ročníka vo výbornej forme, pretože bodoval v každom jednom stretnutí. Za Prince George získal v troch dueloch štyri asistencie a celkovo až päť plusových bodov, pridal šesť striel. Ďalší obranca Adam Beluško po príchode z Košíc do Brandonu ešte nebodoval, ale zaznamenal plusky aj štyri pokusy.

QMJHL

Obranca Peter Valent zaknihoval dve asistencie pri vysokej výhre jeho Quebecu proti Victoriaville (9:1), ale v štyroch dueloch pridal rovnaký počet mínusiek. Juraj Pekarčík po príchode do Monctonu čaká na bodový zápis, v dvoch stretoch zaznamenal dokopy štyri mínusky a raz bol vylúčený.

Samuel Kupec z Blainville-Boisbriand disponuje dvomi asistenciami aj trestnými minútami a tromi mínuskami. Jeho spoluhráč a brankár Martin Haronik debutoval výhrou, keďže do bránky naskočil v polovici stretnutia s celkom Rouyn-Noranda. Pokryl dvanásť z trinástich pokusov. Následne inkasoval päťkrát z 35 striel a jeho tím podľahol Vald-d´Or.

OHL

Zo slovenských hráčov nastúpil v tejto súťaži doposiaľ iba mladý útočník Martin Mišiak. Najskôr dvomi gólmi, zhodne v presilovke, výrazne prispel k výhre Erie nad Kitchenerom, mal jednu plusku a dve zakončenia. S asistenciou neodvrátil prehru s Bramptonom, celkovo vyslal štyri strely.

USHL

Peter Cisár (1+1) aj Richard Baran (0+2) získali v úvodných troch stretnutiach po dva body, raz skóroval Theo Kiss. Miroslav Šatan ešte nebodoval. Výborne začal brankár Šichabutdin Gadžiev, ktorý po dvoch dueloch disponuje priemerom 1,51 inkasovaného gólu na zápas a má 95,2-percentnú úspešnosť zákrokov. Raz udržal čisté konto. Len o niečo horšie je na tom Samuel Urban, ktorý v troch dueloch priemerne inkasoval iba 1,67 gólu a kryl 93,8 % striel.