Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Výborné výkony brankárov v NCAA či USHL, produktívni sú Mešár aj Kmec

Latkóczy sa stal brankárom týždňa v NCAA.
Latkóczy sa stal brankárom týždňa v NCAA.Russell Hons / Zuma Press / Profimedia
V zámorí sa už naplno rozbehli hokejové súťaže a slovenských legionárov v nich je vidieť. Flashscore Správy tradične mapujú posledný týždeň, v ktorom sa darilo hlavne brankárom.

NHL

Martin Pospíšil zažíva veľmi dobrý úvod sezóny v Calgary, keďže po štyroch zápasoch má na konte päť bodov. Dvomi asistenciami sa blysol pri výhre proti Philadelphii, keď mal aj dva plusové body a pridal päť trestných minút napriek tomu, že stihol odohrať iba 9:09. Následne si prihrávku zapísal v bitke o Albertu s Edmontonom.

Jeho spoluhráč Samuel Honzek ešte nebodoval, celkovo v štyroch vystúpeniach vyslal šesť striel. Juraj Slafkovský získal v štyroch dueloch rovnaký počet bodov. Dvomi asistenciami prispel k výhre nad Ottawou, proti Pittsburghu si otvoril strelecký účet.

Tomáš Tatar zažil veľmi dobré meranie síl v drese New Jersey proti Washingtonu, keď gólom a asistenciou pomohol k víťazstvu 5:3. V stretnutí vyslal štyri strely a pridal plusku. Proti Utahu bol raz vylúčený. Obranca Šimon Nemec zatiaľ nezískal body, ale trikrát po sebe ukončil stretnutia s pluskou. V súboji s Washingtonom vyslal tri strely.

Tampa Bay vyhrala oba doterajšie zápasy. Erik Černák asistoval na jeden z troch gólov Kučerova proti Caroline, mal aj plusku a odohral rovných 22 minút, čo je zatiaľ najviac v tejto sezóne spomedzi slovenských hráčov v NHL. Vzápätí s Vancouverom pridal dva plusové body.

Martin Fehérváry nezažil ideálny vstup do sezóny, jeho Washington podľahol New Jersey. Mladý bek bol pri dvoch inkasovaných zásahoch. Následne bol raz vylúčený proti Vegas. Patrik Koch do hry nezasiahol napriek tomu, že ho Utah povolal tesne pred stretnutím na ľade Anaheimu.

AHL

Filip Mešár režíroval tromi bodmi (1+2) víťazstvo Lavalu nad Providence, presadil sa v presilovke svojou jedinou strelou a stihol byť aj vylúčený, čo zažil i v druhom súboji, v ktorom asistoval. Martin Chromiak gólom a asistenciou pomohol Ontariu zdolať San Jose, získal tri plusky a vyslal dve zakončenia.

Dalibor Dvorský sa pri debute za Springfield blysol bilanciou 1+1, vďaka čomu jeho mužstvo zdolalo Laval. Pri dvoch strelách mal aj rovnaký počet plusiek. Miloš Kelemen zaznamenal dve prihrávky pri výhre Tucsonu proti Coloradu. Adam Sýkora asistoval za Hartford na ľade Lehigh Valley.

Po jednej asistencii majú aj Pavol Regenda a Samuel Kňažko. Druhý menovaný navyše získal už štyri plusové body. Brankár Samuel Hlavaj nezažil ideálny debut v drese Iowy, nakoľko pri prehre s Manitobou inkasoval päťkrát z 21 striel. Mal iba 76,2-percentnú úspešnosť zákrokov.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec si drží priemer bodu na zápas, v desiatich dueloch raz skóroval a deväťkrát asistoval. Dvomi prihrávkami pomohol k výhre Prince George proti Medicine. V poslednom čase je strelecky aktívny, za ostatné tri stretnutia vyslal desať striel, no zároveň v rovnakom úseku zaznamenal až päť menších trestov.

OHL

Martin Mišiak v poslednom týždňi získal jeden bod za asistenciou, ktorou sa podieľal na výhre Erie s Windsorom. Na bránku súpera poslal tri strely. Obranca Jakub Chromiak po výmene do Kitcheneru nazbieral v troch dueloch štyri plusky, vystrelil päťkrát a ešte nebol vylúčený.

QMJHL

Juraj Pekarčík zažil zatiaľ najlepší duel v sezóne, pretože Moncton rozdrvil Sherbrooke vysoko 9:3, pričom slovenský mladík dvakrát asistoval, raz vystrelil a pridal tri plusky. Na presný zásah prihral aj následne s Charlottetownom. Do štatistík sa nezapísal Andreas Straka, avšak pri dvoch prehrách po sebe mu na konto vstúpili štyri mínusky.

NCAA

Brankár Šimon Latkóczy začal sezónu v drese Omahy výborne. Vyhral oba zápasy, dostal iba tri góly. Najskôr kryl až 53 z 54 striel proti Minnesote, mal až 98,1 % úspešnosť, vzápätí k víťazstvu nad Massachusetts pomohol 24 zákrokmi a 92,3 % úspešnosťou. Jeho čísla sú skvelé (96,3 % a 1,44 g/z). Stal sa brankárom týždňa v NCAA.

Adam Gajan debutoval na University of Minnesota-Duluth výhrou a 36 zákrokmi, inkasoval dvakrát s úspešnosťou 94,7 %. Druhý raz sa netešil, z 36 striel chytil 32. Ďalší gólman Daniel Ďuriš zaknihoval pri debut v NCAA tiež výhru. Long Island zdolal Augustanu, martinský rodák kryl 21 z 23 pokusov.

USHL

Peter Cisár má v šiestich stretnutiach už sedem bodov. Fargu dvakrát po sebe pomohol bilanciou 1+1. Richard Baran napriek dvom prihrávkam nemohol oslavovať výhru Des Moines. Miroslav Šatan si v drese Sioux Falls otvoril bodový účet, gólom a asistenciou prispel k výhre nad Dubuque, pridal dve plusky.

Brankár Damián Slávik svoj debut za Fargo okorenil čistým kontom počas výhry 5:0 proti Cedaru. Chytil všetkých 32 striel. Šichabutdin Gadžijev druhý raz v sezóne vyhral, celkovo má v štyroch dueloch výborný priemer 1,97 inkasovaného gólu na zápas a 93,2 % úspešnosť.