Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Výborné začiatky Kmeca, Straku aj Chromiaka. Honzek debutoval v NHL

Honzek zažil ako 19-ročný debut v NHL.
Honzek zažil ako 19-ročný debut v NHL.Derek Cain / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Ďalší týždeň je za nami a Flashscore Správy tradične vo štvrtok prinášajú rubriku, v ktorej mapujú výkony slovenských hokejistov v zámorských súťažiach.

NHL

Nová sezóna NHL odštartovala v Prahe. New Jersey dvakrát zdolalo Buffalo, pričom slovenskí hráči nebodovali. Šimon Nemec bol raz vylúčený a Tomáš Tatar zaznamenal plusku. Debut v profilige zažil Samuel Honzek, ktorý ako člen prvej formácie Calgary nebodoval. Odohral 13 minút a 11 sekúnd, raz vystrelil a pridal plusku.

Jeho spoluhráč Martin Pospíšil sa výraznejšie podpísal pod výhru Flames proti Vancouveru, keďže sa blysol gólom a aj asistenciou. Raz bol vylúčený. Juraj Slafkovský asistoval na jediný gól Montrealu pri víťazstve proti Torontu. Canadiens udržali čisté konto vo vzájomných zápasoch prvý raz po troch rokoch.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec si drží priemer bodu na zápas, po siedmich dueloch ich má sedem. Prince George však trikrát po sebe nestačil na Portland. Mladý bek v úvodnom z týchto stretnutí strelil svoj prvý gól v sezóne. Dokopy bodoval v šiestich zo siedmich vystúpení. Adam Beluško sa do štatistík v drese Brandonu zapísal jednou pluskou.

OHL

Martin Mišiak po úvodných dvoch zápasoch tentoraz do hry v drese Erie nezasiahol. Jeho spoluhráč Ondrej Molnár tiež chýbal v zostave a špekuluje sa o tom, že ho Otters vymenia do Sudbury. Výmenu už stihol zažiť obranca Jakub Chromiak. Z Kingstonu putoval do Kitcheneru a zažil skvelú premiéru, keďže dvomi asistenciami pomohol k výhre 3:2 nad Flintom. Dvakrát vystrelil a pridal jednu plusku.

QMJHL

Andreas Straka bodoval v každom z troch stretnutí za Quebec. Skóroval proti Charlottetownu, asistoval v dueloch s Halifaxom a Cape Breton. Celkovo vyslal päť striel. Jeho spoluhráč Peter Valent nastúpil šesťkrát. Dva body si pripísal za asistenciu pri vysokej výhre 9:1 nad Victoriaville (9:1), jednu pridal v súboji s Cape Breton.

Okrem toho má na konte štyri mínusky. Juraj Pekarčík si dvomi asistenciami otvoril bodový účet v QMJHL. Prispel nimi k dvom víťazstvám Monctonu. Samuel Kupec z Blainville-Boisbriand zažil zaujímavý duel počas výhry s Val d'Or, keďže nazbieral tri plusové body a raz bol vylúčený. V sezóne doposiaľ disponuje bilanciou 0+2.

NCAA

Dobrý úvod sezóny zažíva obranca Maxim Štrbák, pretože po dvoch odohraných zápasoch má dve asistencie, raz bol vylúčený a pridal tri plusky. Na Michigan State University sa v oboch prípadoch tešil z víťazstva. Útočník Daniel Jenčko si pri debute v NCAA za UMass zapísal gól pri výhre nad Bentley.

USHL

Brankár Šichabutdin Gadžijev inkasoval dvakrát v zápase proti Chicagu a jeho tím prehral. Ruský rodák hrajúci za Slovensko však po troch dueloch disponuje veľmi dobrými číslami, keďže kryje 94,1 % striel súperov a priemerne inkasuje iba 1,64 gólu na zápas. Samuel Urban ešte nechýbal medzi tromi žrďami Sioux City a má len o niečo horšie čísla. Vyhral každý zo štyroch duelov, do ktorého nastúpil. Priemerne dostane len 1,71 gólu za zápas a chytí 93,6 % striel.