Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Zranenia mladíkov v NHL, ďalšie výborné výkony brankárov

Flashscore
Slafkovský sa zranil.
Slafkovský sa zranil.Profimedia / ČTK / AP / Michael Dwyer
V zámorí sa už naplno rozbehli hokejové súťaže a slovenských legionárov v nich je vidieť. Flashscore Správy tradične mapujú posledný týždeň, v ktorom sa darilo hlavne brankárom.

NHL

Juraj Slafkovský zaznamenal pri prehre proti NY Islanders dve asistencie a po šiestich odohraných zápasoch má na konte šesť bodov, ale následne sa zranil a Montreal oznámil, že vynechá minimálne týždeň. Martin Pospíšil trikrát v rade nebodoval, počas výhry nad Pittsburghom bol dvakrát vylúčený a odohral len 10 minút a 22 sekúnd.

Jeho spoluhráč Samuel Honzek po štyroch dueloch bez bodu utrpel zranenie v hornej časti tela. Calgary oznámilo, že vynechá dlhší čas. Tomáš Tatar dva razy po sebe zaznamenal jednu prihrávku, avšak ani raz sa netešil z výhry. Zároveň mal zakaždým jeden plusový bod, no zhodne odohral necelých 12 minút.

Šimon Nemec sa v deviatom vystúpení dočkal premiérového bodu, ten na výhru proti Tampe nestačil. Bek New Jersey tento duel ukončil s dvomi mínuskami. Erik Černák trikrát v rade odohral necelých 20 minút, počas prehry s Ottawou asistoval a proti Devils bol vylúčený.

Martin Fehérváry sa teší z dobrého vstupu Washingtonu, ten vyhral päťkrát po sebe. Slovenskému obrancovi skvele vyšiel hlavne zápas proti Philadelphii, v ktorom zaknihoval prvý kanadský bod za asistenciu a zaznamenal tri plusky. Na ľade trávi priemerne necelých 20 minút.

AHL

Pavol Regenda sa blysol v stretnutí San Diega proti Coachelle, no ani jeho bilancia 1+2 okorenená štyrmi strelami na bránu nezabránila prehre. Následne asistoval v súboji s Bakersfieldom. Filip Mešár asistenciou pomohol k tesnému víťazstvu Lavalu nad Syracuse (1:0), predtým mal s rovnakým súperom dve mínusky.

Dalibor Dvorský trikrát v rade zaknihoval zhodne po dve mínusky. Skóroval do siete Hartfordu a prihrávku zaznamenal proti Providence. V týchto dueloch sa prezentoval rovnako štyrmi zakončeniami. Miloš Kelemen si počas prehry Tucsonu s Texasom otvoril gólový účet v sezóne, avšak pridal až desať trestných minút.

Adam Sýkora svoj prvý gól v ročníku zaznamenal pri výhre nad Bridgeportom, mal plusku i tri strely. Samuel Kňažko raz asistoval proti Charlotte, no následne vyšiel zo stretnutia na ľade Rochestru s tromi mínusovými bodmi. Oliver Okuliar napol premiérovým zásahom sieť Clevelandu. 

ECHL

Matúš Spodniak nezažil v drese Indy ideálny vstup do nového ročníka, pretože jeho tím prehral všetky tri zápasy a strelil iba jeden gól. Práve na ten slovenský útočník asistoval, celkovo vyslal šesť striel.

OHL

Martin Mišiak sa presadil pri víťazstvách proti Kingstonu aj Flintu, keď mal takisto asistenciu. Celkovo v siedmich dueloch nazbieral sedem bodov (4+3). Obranca Jakub Chromiak hrá po výmene do Kitcheneru veľmi dobre, čo potvrdil výhrou nad Guelphom, ku ktorej pomohol dvomi asistenciami, plusovým bodom aj tromi strelami. Raz asistoval aj počas víťazstva nad Niagarou.

WHL

Jozef Viliam Kmec pokračuje v dobrých výkonoch. Jeho Prince George nedal šancu Medicinu (8:1), slovenský bek mal dve asistencie. Ale rovnako ako s Lethbridge bol dva razy vylúčený. Premiérovou asistenciou v drese Brandonu prispel k výhre Adam Beluško.

QMJHL

Juraj Pekarčík sa v deviatom zápase za Moncton dočkal prvého gólu, no neodvrátil prehru proti Cape Breton, navyše zaknihoval až tri plusky. Doposiaľ má na konte sedem bodov (1+6). Andreas Straka odohral zatiaľ najlepší zápas v QMJHL.

K výhre Quebecu proti Charlottetownu prispel gólom aj asistenciou, pridal plusový bod. Jeho spoluhráč Peter Valent v tomto zápase zaznamenal premiérový gól počas aktuálneho ročníka, získal hneď dve plusky a dvakrát vystrelil. 

NCAA

Daniel Jenčko má po štyroch dueloch rovnaký počet bodov, k výhre nad Sacredom prispel dvomi prihrávkami. Šimon Jellúš získal v drese Vermontu druhú asistenciu. Adam Žlnka otvoril ročník v drese Green State asistenciou. Libor Nemec zaznamenal takisto prvú prihrávku.

Brankár Šimon Latkóczy po dvoch výhrach tentoraz dva razy prehral. Najskôr dostal z 36 striel dva góly a mal 94,4-percentnú úspešnosť zákrokov, následne inkasoval štyrikrát z 21 zakončení pri 81 % úspešnosti. Daniel Ďuriš si drží priemer inkasovaného gólu na zápas na hranici 1,96.

V dvoch dueloch proti Bentley najskôr inkasoval raz, potom trikrát, ani raz nevyhral. Adam Gajan na University of Minnesota-Duluth neprežíva ideálny úvod ročníka, keďže trikrát v rade prehral a v štyroch vystúpeniach priemerne dostáva 4,29 gólu, zatiaľ čo má len 89,1 % úspešnosť zákrokov.

USHL

Peter Cisár získal v drese Farga počas ôsmich duelov už deväť bodov, naposledy prispel bilanciou 1+1 a dvomi pluskami k výhre proti Waterloo. Obranca Richard Baran za Des Moines zaknihoval takisto dvojbodový duel, lenže jeho tím podľahol Cedaru. Pri víťazstve nad Chicagom raz asistoval.

Brankár Damian Slávik nadviazal na čisté konto ďalšou výhrou, tentoraz inkasoval dvakrát z 21 striel, ale priemerne dostal iba jeden gól, čo je najlepší počin v súťaži. Ďalší gólman Šichabutdin Gadžijev v dvoch dueloch proti USNTDP najskôr kryl 25 z 27 striel a následne všetkých trinásť pokusov, takže udržal nulu.

V oboch dueloch sa tešil z víťazstva. Čisté konto zaknihoval takisto Samuel Urban a Sioux City porazil Green Bay. Púchovský odchovanec nedostal ani jeden zásah z 28 zakončení.