Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan podal výborný výkon, zo Švajčiarska vezie plný počet bodov

TASR/Peter Žember
Slovan podal výborný výkon, zo Švajčiarska vezie plný počet bodov
Slovan podal výborný výkon, zo Švajčiarska vezie plný počet bodovProfimedia
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili vo svojom treťom zápase v H-skupine Európskej konferenčnej ligy na ihrisku FC Bazilej 2:0. O triumfe rozhodli ešte v prvom dejstve.

Od úvodu sa hral bojovný futbal, ale gólových príležitostí bolo minimum. Dominovali pozorné defenzívy. Tímy si dávali pozor na chyby a hra sa dlho odvíjala najmä medzi šestnástkami.

Slovanisti postupne zvýšili aktivitu. Obranu domácich sa snažili prekvapiť centrami aj kombináciou. Brankár Chovan čelil prvej priamej strele na bránku v 33. minúte a s pokusom Malesa nemal problémy. Hosťom vyšiel záver prvého dejstva.

V 36. minúte Čakvetadze krížnym centrom našiel nepokrytého Pauscheka, ktorý zblízka hlavičkou prekonal brankára Hitza - 0:1. V 43. minúte sa k sľubnej strele dostal domáci Augustin, ale jeho strelu do stredu bránky si Chovan postrážil.

Čakvetadze mal výrazný podiel aj na druhom góle hostí, keď v nadstavenom čase prvého polčasu v prečíslení vymyslel prihrávku na Čavriča, ktorý si v šestnástke zasekol obrancu a prestrelil Hitza - 0:2.

Tréner Bazileja vystriedal do druhého polčasu štyroch hráčov, ale obraz hry to príliš nezmenilo. Domáci sa častejšie pokúšali o streľbu, viackrát sa dostali aj k strelám z väčšej vzdialenosti, no Slovanisti zblokovali viaceré ich pokusy.

V 64. minúte sa do sľubnej šance dostal Čavrič. V ostrom uhle nezakončil presne. Krátko na to hlavičkou neuspel ani De Marco. V hre Bazileja absentoval moment prekvapenia a organizovaná obrana hostí im veľa nedovolila. V nadstavenom čase mohol znížiť Adams, ale na jeho hlavičku po rohovom kope pohotovo zareagoval brankár Chovan.

Slovan má na konte štyri body a posilnil svoje šance na postup do vyraďovacej fázy. O týždeň si súboj obaja zopakujú na Tehelnom poli.

Bazilej - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 36. Pauschek, 45. Čavrič

Bazilej: Hitz - Lang (46. Ndoye), Comas, Pelmard, Katterbach - Diouf, Burger (46. Amdouni) - Males (46. Adams), Augustin (70. Fink), Millar - Zeqiri (46. Frei)

Slovan: Chovan - Pauschek (74. Medveděv), Kašia, De Marco, Lovat - Kucka, Kankava - Zmrhal (62. Barseghyan), Čakvetadze (60. Mustafič), Weiss (62. Šaponjič) - Čavrič (74. Agbo)

Tabuľka skupiny H.
Tabuľka skupiny H.Flashscore