Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan sa na Štiavničkách trápil. Po polčase ale ukázal kvalitu a je vo štvrťfinále

Vo výskoku Siemen Voet (Bratislava) a Timotej Záhumenský (Banská Bystrica).
Vo výskoku Siemen Voet (Bratislava) a Timotej Záhumenský (Banská Bystrica).TASR
Futbalisti Slovana Bratislava sú medzi ôsmimi najlepšími tímami 54. ročníka Slovenského pohára. V odloženom stretnutí osemfinále si poradili s Banskou Bystricou 2:1.

Prehľad zápasu MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly: 43. Hanes – 21. Abubakari, 62. Čavrič.

Náročný terén na Štiavničkách robil aktérom problémy. V úvodnej štvrťhodine sa celky museli s trávnikom predovšetkým vysporiadať. Banská Bystrica zahrozila štandardkou a zakončením Faška, ktoré letelo o meter vedľa pravej žrde. Slovanu sa nedarili kombinácie cez stred poľa, preto to po dvadsiatich minútach zmenil.

Medveděv si spracoval loptu na pravom krídle a počkal si na nábeh spoluhráčov. Nasledoval presný center pred malé vápno, Abdul Malik Abubakari v hlavičkovom súboji zbúral Uhrinčaťa a prekonal Hrušku. Bratislavčania boli od tohto momentu lepší, autor úvodného gólu nevyužil brejk troch na dvoch, z uhla trafil len pripraveného gólmana.

Záverečná päťminútovka prvého dejstva patrila Dukle. Súpera zatlačila a hoci to prv Polievkovi nevyšlo, kapitán MFK vykúzlil prihrávku do veľkého vápna. Dostal sa k nej Adam Hanes a koncovkou k pravej žrdi prekvapil Chovana.

Po prestávke diváci videli belasý uragán. V šanciach boli postupne Kucka, Čavrič, znovu Kucka a spoza šestnástky Weiss. Hruška si pripísal skvelé zákroky, lenže aj on bol prikrátky na obstrel Aleksandara Čavriča zo 62. minúty. Krásne umiestnené, trefa z dvadsatich metrov bola bez pochýb momentom stretnutia.

Ešte pred úvodnými striedaniami mohol Čavrič navýšiť vedenie, zvnútra pokutového územia prestrelil. Technicky mieril nad aj Faško. Slovan kontroloval dianie na ihrisku, hoci nutne nemusel mať loptu na kopačkách. Aj v novom roku sa ukázala dôležitosť Vladimíra Weissa ml., ktorý bol dirigentom hry hostí.

Do štvrťfinále Slovenského pohára postúpil Slovan po víťazstve 2:1 nad Banskou Bystricou. V boji o postup do semifinále vyzve favorita druholigový FC ŠTK 1914 Šamorín. Zápas je na programe 1. marca.