Slovenská reprezentácia do 16 rokov porazila Nemecko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská reprezentácia do 16 rokov porazila Nemecko

Slovenskí mladíci vstúpili do turnaja víťazne.
Slovenskí mladíci vstúpili do turnaja víťazne.Profimedia
Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov otvorila Turnaj piatich krajín vo Fínsku víťazstvom. V stredajšom vystúpení na podujatí v Lappeenrante zdolala nemeckých rovesníkov 4:1.

Dva góly strelil Jakub Dubravík, po jednom pridali Andreas Straka a Lukáš Tomka. Blysol sa aj brankár Michal Prádel, ktorý vykryl 32 nemeckých pokusov.

Slovenská šestnástka sa v najbližších troch dňoch odohrá do Silvestra tri stretnutia. Prvé z nich už vo štvrtok 29. decembra od 15:30 proti Švajčiarom. Ďalšie o deň neskôr o 18:00 proti domácim Fínom a napokon 31. decembra od 17:30 proti Čechom.

Turnaj piatich krajín hráčov do 16 rokov:

SLOVENSKO – Nemecko 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 8. Straka (Kalis, Saloň), 40. Dubravík (Chovan, Svrček), 47. Tomka, 59. Dubravík (Svrček) – 57. Kessler (Lewandowski, Griva).

Rozhodovali: Palo – Savola, Heikkilä. Vylúčení: 5:4 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 37:33.

Zostava SR 16: Prádel – Dravecký, Lisý, Kalman, Rusznyak, Vajko, Bajza, Danko, Kubizniak – Dubravík, Svrček, Chovan – Kalis, Straka, Knapík ­– A. Nemec, Chrenko, Kriška – Saloň, Čunderlík, Tomka

Hlas po zápase:

Ivan Králik, tréner SR 16: "K víťazstvu nás doviedol v prvom rade výborný výkon brankára. Samozrejme, rovnako všetkých hráčov na ľade. V hre piatich proti piatim sme si dokázali vytvoriť veľa gólových príležitostí, žiaľ, nevyužili sme ich. Súperovi sme ponúkli šance azda len v oslabeniach, ktoré sme s pomocou brankára ubránili a dotiahli zápas do víťazného konca."