Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenskí reprezentanti do 18 rokov podľahli v prípravnom zápase Fínom

Slovenskí reprezentanti nezvládli dobre rozbehnutý duel s fínskymi rovesníkmi.
Slovenskí reprezentanti nezvládli dobre rozbehnutý duel s fínskymi rovesníkmi.Profimedia
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli v jedinom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta tejto vekovej kategórie vo Švajčiarsku. V Zürichu podľahli fínskym rovesníkom 3:8.

Slovensko – Fínsko 3:8 (2:3, 1:3, 0:2)

Góly: 5. Císar (Dej), 6. Štrbák (Pekarčík, T. Pobežal), 37. Dvorský (Masnica, T. Pobežal) – 9. Uronen (Kumpulainen, Helenius), 14. Eliseev (Miettinen, Jokinen), 17. Järventie, 25. Järventie, 27. Kumpulainen (Helenius, Kiviharju), 28. Kuusla (Pieniniemi, Nurmi), 44. Halttunen (Junkkari), 58. Kuusla (Nurmi, Hynninen).

Vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše Eliseev na 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:4, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Dipietro – Wolf, Urfer (všetci Švaj.).

Fínski hokejisti v úvode zápasu pohrozili dvoma brejkovými situáciami, ale skóre stretnutia otvoril v 5. minúte Peter Císar. Útočník pôsobiaci v zámorskej USHL zblízka dorazil do siete puk po strele Františka Deja. O pár sekúnd neskôr viedli Slováci o dva góly. V presilovke sa presadil Maxim Štrbák. Potom však nasledoval fínsky obrat v rozmedzí 9. až 17. minúty. 

Zverenci hlavného trénera Tibora Tartaľa začali druhú tretinu presilovkou. Súpera dokázali zovrieť v obrannom pásme, ale nevypracovali si gólovú príležitosť. Naopak, Fíni udreli z nenápadnej situácie, keď opäť skóroval Järventie. Krátko potom putovali na trestnú lavicu dvaja Slováci v rovnakom čase a fínski hokejisti naplno využili početnú prevahu. V hre piatich proti trom presne mieril Rasmus Kumpulainen a v situácii piatich proti štyrom ho napodobnil Emil Kuusla. Hokejisti spod Tatier reagovali taktiež v presilovke. Vylúčenie Eliseeva na päť minút a do konca stretnutia potrestal Dalibor Dvorský

Rovnako ako v prostrednom dejstve, aj na začiatku tretej tretiny slovenskí mladíci nevyužili presilovku a rýchlo inkasovali siedmy gól. Po pravom krídle poľahky prenikol fínsky kapitán Kasper Halttunen, ktorý zasunul puk za Urbanov chrbát. V 53. minúte mohol Roman Kukumberg skorigovať nepriaznivý stav. V presilovke dostal od Daniela Alexandra Jenčka prihrávku pred prázdnu bránku, ale nedokázal ju trafiť. Na opačnej strane bol úspešnejší Kuusla, ktorý v 58. minúte v početnej výhode z dorážky prekonal striedajúceho Lukáša Fürstena.

Mladí Slováci v utorok ráno opustia Zürich a vycestujú do dejiska šampionátu. Popoludní absolvujú v Porrentruy prvý tréning. Úvodný zápas majstrovstiev sveta ich čaká vo štvrtok 20. apríla o 18:30 proti Čechom.