Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta Praha sa deviatimi gólmi postarala o zahanbujúcu prehru Davosu na Spengler Cupe

Aktualizované
Sparta Praha sa deviatimi gólmi postarala o zahanbujúcu prehru Davosu na Spengler Cupe
Sparta Praha sa deviatimi gólmi postarala o zahanbujúcu prehru Davosu na Spengler CupeProfimedia
Hráči Sparty Praha vyhrali na 94. ročníku Spengler Cupu v skupine Cattini proti domácemu HC Davos vysoko 9:1 a postúpili priamo do semifinále.

HC Sparta Praha - HC Davos 9:2 (2:1, 4:0, 3:1)

Góly: 2. Kempný (E. Thorell), 11. Safin (Moravčík, D. Vitouch), 22. Kempný (Sobotka, Horák), 26. Buchtele (D. Vitouch), 33. Horák (Tomášek, E. Thorell), 33. D. Vitouch (Buchtele), 45. Řepík (Tomášek, Kempný), 47. Dvořáček (Konečný, G. Thorell), 55. Horák (Přibyl) – 20. Stránský (Fora, Corvi), 60. Ambühl (Saarela)

Český tím zápasu totálne dominoval a pre švajčiarske mužstvo zariadil zahanbujúcu porážku. Davos na najstaršom turnaji sveta naposledy prehral vyšším rozdielom skóre v roku 1984 proti Dukle Jihlava 2:13.

Po úvodnej dvadsaťminútovke to bolo o jeden gól, no v prostrednej časti hry sa Sparta presadili štyrikrát a následne pridala ešte ďalšie tri zásahy. Pražský celok vyhral svoju skupinu so šiestimi bodmi a počas dvoch stretnutí nastrieľal až dvanásť gólov, pričom inkasoval len tri.

Obranca Michal Kempný a útočník Roman Horák strelili po dva góly. Skúsený bek pridal i dve asistencie. David Vitouch ukončil duel bilanciou 1+2. Jeden zásah Michala Řepíka znamená, že momentálne je s tromi gólmi na čele tabuľky strelcov turnaja. Spoločne s Kanaďanom Brettom Connolym.

Kapitán Davosu Andres Ambühl sa svojim zásahom zo záveru dotiahol na druhú priečku medzi najproduktívnejšími hráčmi histórie Spengler Cupu a zároveň sa stal jeho najlepším strelcom. Ešte nikto neskóroval dvanásťkrát. Na tento zásah dlho čakal, naposledy sa tešil v roku 2013.

HC Ambrì-Piotta - IFK Helsinki 7:3 (2:0, 2:2, 3:1)

Góly: 6. Pestoni, 11. McMillan (Grassi, Fohrler), 23. Chlapík (Zuendel, Špaček), 33. Kneubuehler (Špaček), 42. Špaček (Chlapík), 54. Heim (Formenton), 57. Kneubuehler (Fohrler) – 23. Motin, 30. Rantakari (Vesalainen), 44. Nattinen (Pakarinen, Kasastul)

V skupine Torriani zvíťazila HC Ambrì-Piotta nad IFK Helsinki 7:3 a postúpila z prvého miesta priamo do semifinále.

Po víťazstve nad švédskym Örebrom zvládla aj druhé vystúpenie na najstaršom turnaji sveta. Herne žiaril český útočník Michal Špaček, ktorý predvádzal jednu peknú individuálnu akciu za druhou.

Nakoniec duel ukončil s gólom a dvomi asistenciami. Spoločne s Eliasom Ekstromom sú na čele produktivity s rovnakou bilanciou 1+3. Večer sa k nim pridal aj obranca Michal Kempný (2+2).

Dva góly strelil Johnny Kneubuehler. Ich mužstvo sa počas dvoch stretnutí presadilo celkovo až dvanásťkrát.

Ambrì-Piotta bude mať vo štvrtok voľno a počká si na súpera. Na druhej priečke skupiny Torriani sa umiestnilo Örebro s tromi bodmi, na tretej IFK Helsinki.

Vo štvrtok sa vo štvrťfinále proti sebe postavia Örebro a Kanada, druhú dvojicu tvoria Davos s Helsinkami. Víťaz úvodného štvrťfinále bude hrať semifinále proti Sparte Praha, na úspešnejšieho z ďalšej dvojice čaká Ambri-Piotta.