Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Špeciálna starostlivosť o Haalanda? Nič zvláštne, vysvetlil Guardiola

Haalandovi sa zranenia v prvých dvoch mesiacoch sezóny vyhýbajú.
Haalandovi sa zranenia v prvých dvoch mesiacoch sezóny vyhýbajú.Profimedia
Manažér Manchestru City Pep Guardiola povedal, že Erling Haaland (22) prekonal problémy so zraneniami, ktoré ho v posledných sezónach brzdili. Obhajoval tak rozhodnutie klubu poslať spolu s útočníkom na reprezentačný zraz aj fyzioterapeuta.

Haaland, ktorý prišiel k Citizens z bundesligovej Borussie Dortmund, mal v minulej sezóne problémy so zranením bedrového svalu. V tomto ročníku odohral za City všetkých sedem ligových zápasov a strelil 11 gólov.

Na otázku, či fyzioterapeut Mario Pafundi cestoval s nórskym útočníkom počas reprezentačnej prestávky, Guardiola novinárom povedal:

"Nie je to nič zvláštne. Keď sa hrajú európske súťaže alebo majstrovstvá sveta, veľa fyzioterapeutov chodí s hráčmi."

"Vždy som vravel, že všetci zamestnanci v klubu sú dôležití, ale najdôležitejší sú fyzioterapeuti. Starajú sa o chlapcov," vysvetlil Guardiola pred derby s Manchestrom United.

"Erling v ostatnom ročníku v Dortmunde veľmi bojoval, no väčšinu roka bol zranený. V lete sa k nám pridal s problémami po malej operácii. Začal pracovať s Mariom, s Ricom a ďalšími chalanmi."

"Vďaka nim a, samozrejme, jeho pracovnej morálke, môže pravidelne hrať. V predošlej sezóne to nebolo možné. Mario a Erling sa majú radi. Erling požiadal Maria, aby s ním šiel do Nórska, čo sa aj stalo," uzavrel kouč City.