Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská Nová Ves získala Belluša aj Valacha, Košiciam vypomôže Halász

Spišská Nová Ves získala Belluša aj Valacha, Košiciam vypomôže Halász
Spišská Nová Ves získala Belluša aj Valacha, Košiciam vypomôže HalászTASR
Do kádra HK Spišská Nová Ves pribudli obranca Juraj Valach (33) a útočník Martin Belluš (31), ktorý je aj odchovancom tohto klubu. Obaja podpísali zmluvy do konca sezóny 2022/23.

Spišská Nová Ves s dvomi novicmi

Valach v minulej sezóne patril k najdôležitejším hráčom Slovana, s ktorým získal majstrovský titul. Má skúsenosti aj z národného tímu Slovenska. V roku 2014 štartoval na svetovom šampionáte a o štyri roky neskôr sa predstavil na ZOH v Pjongčangu.

"Som veľmi rád, že si spomedzi všetkých ponúk vybral práve nás. To, že k nám prichádza obranca jeho kvalít, je vizitkou celej organizácie. Stávame sa adresou, kde chcú hráči chodiť a hrať pred skvelým publikom. Juraj je kvalitný a tvrdý obranca s dobrou strelou a našu obranu posunie svojimi skúsenosťami na vyšší level. Okrem hokejovej kvality si na ňom veľmi cením charakter a férovosť," povedal Richard Rapáč, generálny manažér HK Spišská Nová Ves.

Belluš aktuálnu sezónu začínal v Dukle Trenčín, následne sa presunul do Pardubíc, kde bol súčasťou B-tímu a po desiatich rokoch sa vracia na Spiš. Na konte má majstrovské tituly s Banskou Bystricou aj Slovanom a jeden kazašský. Klub týmto príchodom reaguje na zranenie Lukáša Hamráčka, ktorý bude mimo hru do konca ročníka.

"Je odchovancom nášho klubu a hráč s dobrými fyzickými parametrami. Vie pritvrdiť a na ľade vzbudzuje rešpekt, ktorý bude hlavne v play-off veľmi dôležitý. Veríme, že do nášho tímu prinesie emócie a najmä skúsenosti z ťažkých zápasov, ktoré vo svojej kariére už odohral. Martin je ďalším dôležitým dielom do skladačky, ktorá, verím, prinesie nášmu mestu a klubu úspech, ktorý sme si pred sezónou vytýčili," nechal sa počuť Rapáč.

Obaja hráči by mali zažiť debut v drese "rysov" počas piatkového zápasu na ľade Zvolena a premiérovo sa predstaviť doma v dueli s Banskou Bystricou.

Posilu ohlásil aj HK Martin. Účastník Tipos SHL získal Juraja Milého. Dvadsaťšesťročný krídelník má na konte 351 štartov v Extralige. Počas aktuálnej sezóny obliekal dres Košíc a Prešova.

Košice vyriešili náhradu za zraneného Riečického

HC Košice angažovali na dočasnú výpomoc 32-ročného brankára Tomáša Halásza, ktorý doplní na tomto poste Jaroslava Janusa. Ide o reakciu klubu na zranenie Dominika Riečického, odchod mladíka Patrika Jurčáka do zámorskej súťaže NAHL a reprezentačné povinnosti ďalších mladých košických brankárov.

Halász ako dvojnásobný majster Slovenska už tretiu sezónu pôsobí v HK Trebišov, ktorý účinkuje v tretej najvyššej súťaži. V slovenskej extralige sa zatiaľ naposledy objavil v ročníku 2019/2020 vo farbách MAC Budapešť. "Oceliari" angažovali Halásza na výpomoc aj v novembri 2020, no napokon do súťažného zápasu nezasiahol a absolvoval iba tréningové jednotky.