Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šprintér Hughes je odhodlaný pár dní pred štartom olympiády umlčať reči rivala Lylesa

Pre Hughesa by bol triumf v Londýne veľkým úspechom.
Pre Hughesa by bol triumf v Londýne veľkým úspechom.AFP
Americkú šprintérsku hviezdu Noaha Lylesa (27) čakajú v sobotu na Diamantovej lige v Londýne posledné súťažné preteky na dráhe pred tým, ako sa vydá za kanál La Manche na olympijské hry do Paríža.

Jeden z najlepších šprintérov na svete Noah Lyles, ktorý na minuloročných majstrovstvách sveta v Budapešti získal zlato v behu na 100 a 200 metrov, pobeží v britskej metropole kratší šprint, pričom sa bude usilovať byť nástupcom legendy Usaina Bolta, ktorý pred siedmimi rokmi ukončil kariéru.

Američana však vyzve Brit Zharnel Hughes, ktorý v Maďarsku tesne na Lylesa nestačil a dobehol tretí. K 29-ročnému rodákovi z Anguilly sa pridajú Letsile Tebaga z Botswany a Akani Simbine z Južnej Afriky. "Teším sa na Londýn, cítim, že to bude výnimočné," povedal Hughes, ktorého na olympijských hrách v Tokiu diskvalifikovali v behu na 100 m za predčasný štart.

"Bude to nabité, keďže je to posledná Diamantová liga pred začiatkom olympijských hier. Idem umlčať jeho reči," zdôraznil odhodlaný Brit. Hughes účinkuje spolu s Lylesom v dokumentárnom seriáli spoločnosti Netflix s názvom "Šprint". Strieborný medailista zo štafety na olympiáde v Tokiu prezradil, že si neuvedomoval, koľko o ňom jeho americký súper hovorí. "Naozaj som netušil, že toho o mne toľko povedal. Potom som videl ukážku a uvedomil som si, že o mne hovorí často," nadviazal.

Lyles je známy tým, že je veľmi dobrý rečník a vie sa dostať do hláv súperov. Psychologické hry stoja aj za jeho úspechom. "Ten chlap vie rozprávať. Moja priateľka mi povedala, aby som na to nemyslel a nešlo mi to do hlavy. Vzbudilo to vo mne akurát väčšiu túžbu po úspechu," priznal Hughes.

"Nebojí sa povedať, čo má na srdci, asi tým získava sebavedomie. To však následne vedie k dobrým výkonom," prezradil Brit.

Míting, ktorý sa uskutoční v Londýne na rovnakom štadióne, na ktorom sa konali olympijské hry v roku 2012 a ktorý je teraz domovom futbalového klubu West Ham United, má program naplánovaný len šesť dní pred slávnostným otvorením hier v Paríži. Okrem behu na 100 m sa na ňom predstaví množstvo talentov svetovej úrovne.