Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková putuje do najväčšieho finále, Argentína do štvrťfinále DC

Rebecca Šramková zabojuje v tuniskom Monastire o finále.
Rebecca Šramková zabojuje v tuniskom Monastire o finále.Profimedia / Mathias Schulz
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 14. septembra?

23:10 - Českí tenisti ukončili skupinovú fázu finálového turnaja Davisovho pohára v španielskej Valencii bez jediného víťazstva. Po jasných prehrách 0:3 so Španielskom a Austráliou odvrátil síce Jakub Menšík dva mečbaly a v súboji vyradených tímov proti Francúzsku zdolal Arthura Rinderknechta 2:6, 6:3, 7:5, ale Jiří Lehečka následne prehral 7:6, 5:7, 4:6 s Arthurom Filsom a Menšík s Adamom Pavláskom neuspeli v rozhodujúcej štvorhre proti Pierrovi-Huguesovi Herbertovi a Rinderknechtovi po setoch 6:7, 5:7.

21:10 - Argentínčania v poslednom zápase skupiny D v britskom Manchestri už po dvojhrách zdolali Fínsko a víťazstvom 3:0 si zabezpečili účasť v novembrových vyraďovacích bojoch v španielskej Malage. Z istoty pokračovania na záverečnom turnaji sa mohli tešiť vďaka triumfu Máxima Gonzáleza a Andrésa Molteniho 6:7, 6:4, 6:3 nad Harrim Heliövarom a Patrickom Kaukovaltom.

21:00 - Českí tenisti môžu ukončiť skupinovú fázu finálového turnaja Davisovho pohára v španielskej Valencii bez jediného víťazstva. Po jasných prehrách 0:3 so Španielskom a Austráliou odvrátil Jakub Menšík dva mečbaly a v súboji vyradených tímov s Francúzskom zdolal Arthura Rinderknechta 2:6, 6:3, 7:5, ale Jiří Lehečka potom prehral 7:6, 5:7, 4:6 s Arthurom Filsom. Rozhodovať bude štvorhra, do ktorej sú zatiaľ prihlásení Menšík a Adam Pavlásek.

20:20 - Brazília dosiahla vo finálovom turnaji Davisovho pohára proti Belgicku prvé víťazstvo a stále sa môže kvalifikovať do vyraďovacích bojov. V A-skupine na halovom betóne v talianskej Bologni sa o triumf už po dvojhrách postarali tínedžer Joao Fonseca, ktorý zdolal Raphaela Collignona 6:3, 6:7, 6:3 a skúsený Thiago Monteiro po takmer trojhodinovej bitke so Zizom Bergsom (4:6, 7:6, 7:5).

19:25 - Argentínski tenisti na tohtoročnom finálovom turnaji Davisovho pohára v Manchestri už po dvojhre zdolali Fínsko a pred štvorhrou vedú 2:0. O prvý bod sa postaral Tomás Martín Etcheverry, ktorý zdolal 703. hráča sveta Eera Vasu 7:6, 6:3. Náskok zvýšil Francisco Cerúndolo, ktorý v zápase tímových jednotiek otočil s Ottom Virtanenom zo 6:7 na 6:1, 6:0. Ak Argentínčania vyhrajú aj štvorhru a porazia Fínsko 3:0, postúpia zo skupiny D a dostanú sa priamo do štvrťfinále Davisovho pohára v Malage.

18:30 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková si v tuniskom Monastire na podujatí WTA 250 zahrá o titul v doteraz najväčšom finále kariéry. Talianku a siedmu nasadenú hráčku pavúka Luciu Bronzettiovú porazila v semifinále hranom na tvrdom povrchu za hodinu a 32 minút pomerom 6:3, 6:4. Viac informácií v článku. 

18:22 - Českí tenisti mali už pred duelom s Francúzskom istotu, že na tohtoročnom finálovom turnaji Davisovho pohára skončia v skupinovej fáze a neobhája štvrťfinále z minulého roka. Jakub Menšík odvrátil proti Arthurovi Rinderknechovi dva mečbaly a po víťazstve 2:6, 6:3, 7:5 zabezpečil vedenie 1:0. V druhej dvojhre proti Arthurovi Filsovi nastúpi Jiří Lehečka, ktorého v posledných dňoch trápila horúčka.

18:00 – Slovenský mikrosúboj na portugalskom turnaji W35 Santarem vo štvorhre dopadol lepšie pre Radku Zelníčkovú. Spolu so svojou tímovou kolegyňou Anastasiiou Gurevovou zdolala krajanku Katarínu Kužmovú a britskú tenistku Sarah Beth Grey po finálovom výsledku 7:5 a 6:1. 

17:55 - Novak Djokovič sa rozhodol reprezentovať Srbsko na domácej pôde v prvej svetovej skupine Davisovho pohára v zápase proti Nemecku. Bývalý prvý hráč sveta ľahko zvládol zápas proti Ioanissovi Xilasovi a po suverénnej výhre 6:0, 6:1 zaistil svojej krajine vedenie 2:0. Prvý bod získal Miomir Kecmanovič, ktorý porazil Aristotelisa Thanosa 6:3, 6:3. 

12:45 - Tenisti USA vyhrali C-skupinu finálového turnaja Davisovho pohára, v ktorej účinkuje aj Slovensko. V sobotňajšom súboji už istých postupujúcich do vyraďovacej fázy s Nemeckom v čínskom Ču-chaji vyhrali obe úvodné dvojhry a už po dvoch zápasoch tak rozhodli o svojom triumfe. Reilly Opelka v úvodnom stretnutí zdolal Henriho Squirea po trojsetovom boji 6:7 (4), 7:6 (9), 6:3. V druhom zápase uspel Brandon Nakashima, ktorý trikrát brejkol svojho súpera Maximiliana Marterera a zvíťazil po výsledku 6:4, 6:2.

Slováci uzavrú účinkovanie v C-skupine v nedeľu, keď ich od 5.00 SELČ čaká Čile. Tímy prehrali oba predchádzajúce stretnutia a už nemali šancu postúpiť na novembrový finálový turnaj do Malagy.

12:30 - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková neuspela v 1. kole kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA 500 v Soule. V boji o hlavnú súťaž nestačila na deviatu nasadenú Číňanku Lu Ťia-ťing 2:6, 2:6. Mihalíková sa však predstaví vo štvorhre, kde ich s Britkou Oliviou Nichollsovou čaká najvyššie nasadený rusko-taiwanský pár Veronika Kudermetovová, Hao-Ching Chan.

11:39 - Poľská tenistka Iga Swiateková sa odhlásila z budúcotýždňového turnaja WTA 500 v Soule. Svetová jednotka svoje rozhodnutie odôvodnila únavou. Pre zranenie rebier sa nepredstaví ani obhajkyňa titulu a finalistka US Open Američanka Jessica Pegulová. V hlavnom meste Kórejskej republiky nebudú hrať ani ďalšie dve hráčky z TOP 10. Wimbledonská šampiónka z roku 2022 a svetová štvorka Kazaška Jelena Rybakinová sa musela odhlásiť pre zranenie chrbta. Semifinalistka US Open Emma Navarrová z USA sa odhlásila pre zmenu programu. 

09:10 - Sobota bude úspešná pre jednu z dvojice Katarína Kužmová - Radka Zelníčková. Slovenky sa proti sebe stretnú vo finále štvorhry na W35 Santarem v Portugalsku. Prvá menovaná spolupracuje s Britkou Sarah Beth Grey, jej naproti stojaca krajanka má za kolegyňu Anastasiiu Gurevovú z Ruska. Duel sa začne o 15:30. 

09:05 - Slovenská reprezentantka Rebecca Šramková v tuniskom Monastire zabojuje o finále. Cestu jej od 17:00 skríži Lucia Bronzettiová z Talianska, ktorá ešte na turnaji nestratila ani jediný set. Pre protagonistky pôjde o prvý vzájomný stret.

07:03 - Bývalá svetová jednotka a štvornásobná grandslamová šampiónka Naomi Osaková už po druhý raz ukončila spoluprácu s belgickým trénerom Wimom Fissettom, pod ktorého vedením vyhrala US Open aj Australian Open. Viac informácií v článku. 

06:30 - Po prehrách od domácich Španielov a tiež Austrálčanov zavŕši zdecimovaný tím českých tenistov skupinovú fázu Davisovho pohára proti Francúzsku, ktoré s rovnakou bilanciou už tiež nemá šancu na postup do štvrťfinále. 

06:11 - V životnej forme hrajúca Magdalena Frechová na turnaji WTA 500 v Guadalajare porazila vo svojom najväčšom štvrťfinále 6:4, 6:3 kanadskú tínedžerku Marinu Stakusicovú a druhýkrát v kariére a po prvý raz na tvrdom povrchu postúpila do semifinále. O vyrovnanie maxima z tohtoročného Livesport Prague Open sa 26-ročná Poľka stretne s Francúzkou Caroline Garciovou (H2H 1:0). 

06:06 - Sonay Kartalová, ktorá si iba tento rok na Wimbledone pripísala svoje prvé dve triumfy na okruhu WTA, v tuniskom Monastire vyhrala vrátane dvojkolovej kvalifikácie už päť zápasov. Pri premiére vo štvrťfinále 22-ročná Britka zdolala 7:6, 6:2 Juliu Starodubcevovú z Ukrajiny a zaistila si pozíciu medzi kvartetom najlepších. O finále sa pobije s Nemkou Evou Lysovou (H2H 1:0). 

06:05 - Camila Osoriová na turnaji WTA 500 v mexickej Guadalajare porazila 7:6, 6:2 Rusku Kamillu Rachimovovú, ktorá minulý týždeň na rovnakom mieste ovládla turnaj nižšej kategórie WTA 125k. Kolumbijčanka vyhrala aj tretí vzájomný duel a deviatykrát v kariére postúpila do semifinále. O piate a doposiaľ najväčšie finále si zahrá s Austrálčankou Oliviou Gadeckou (H2H 0:0). 

05:59 - Eva Lysová na turnaji WTA 250 v tuniskom Monastire zdolala 7:5, 6:3 Zeynep Sönmezovú z Turecka, nadviazala na skalp nasadenej jednotky a dvojnásobnej obhajkyne titulu Elise Mertensovej a tretíkrát v kariére postúpila do semifinále. O premiérovú účasť vo finále 22-ročná Nemka zabojuje proti Britke Sonay Kartalovej alebo Ukrajinke Julii Starodubcevovej.