Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková v Budapešti postúpila, Klein a Kližan končia

Kližan podľahol brazílskemu súperovi.
Kližan podľahol brazílskemu súperovi.TASR / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 18. júla?

21:55 - Nemecký tenista Alexander Zverev potvrdil pozíciu nasadenej jednotky a na domácom antukovom turnaji v Hamburgu postúpil do štvrťfinále. V 2. kole zdolal Francúza Huga Gastona 4:6, 6:2, 7:5.

20:14 - Viktória Hrunčáková v anglickom Nottinghame neuspela vo štvorhre po boku Ankity Rainaovej. S dvojicou Allenová - Bissettová prehrali 4:6, 6:7.

19:52 - Felix Auger-Aliassime zvládol v Gstaade zápas s Nemcom Yannickom Hanfmannom a po víťazstve 7:6, 6:2 postúpil do svojho prvého štvrťfinále od májového finále v Madride. V boji o postup medzi najlepšiu štvoricu sa stretne s bývalým šampiónom Matteom Berrettim.

18:32 - Bývalý šampión Matteo Berrettini vyhral svoj druhý zápas vo švajčiarskom Gstaade bez straty setu a postúpil do štvrťfinále. Talian porazil Kolumbijčana Daniela Galána 6:4, 6:2.

Zostrih zápasu Galan - Berrettini.
Flashscore

18:00 - Rafael Nadal postúpil v Bastade bez straty setu do svojho druhého štvrťfinále v sezóne. Bývalý líder renkingu v druhom kole zdolal nasadenú päťku Camerona Norrieho 6:4, 6:4.

Zostrih zápasu Norrie - Nadal.
Flashscore

17:28Holger Rune si pri druhom štarte v Hamburgu pripísal druhé víťazstvo. Dánsky mladík zdolal Argentínčana Marca Trungellitiho 6:4, 6:3 a pokračuje v snahe ukončiť 15-mesačné čakanie na titul. Druhý nasadený vyzve v boji o najlepšiu štvorku minuloročného semifinalistu Francúza Arthura Filsa.

16:30 - Nasadená jednotka Diana Šnajderová zvládla v Budapešti rolu favoritky a postúpila do štvrťfinále. 28. hráčka sveta prehrala kvalifikantku a krajanku Ekaterinu Makarovovú 6:3, 6:3.

16:04 - Cesta Martina Kližana sa v rakúskom Telfse končí po druhom vystúpení. Na tamojšej antuke podľahol slovenský tenista brazílskemu súperovi Mateusovi Alvesovi. Prvé dva sety ponúkli tajbrejky, každý z tenistov si uchmatol jeden a šlo sa do tretieho dejstva. V ňom si lepšie počínal juhoamerický hráč a vyhral ho 6:3.

15:37 - Ugo Humbert pri svojej premiére na turnaji v Gstaade skončil hneď v úvodnom zápase. Francúz prehral s rozbehnutým kvalifikantom Gustavom Heidem 7:6, 2:6, 3:6. Brazílčan postúpil do svojho premiérového štvrťfinále a o účasť medzi štvorkou najlepších sa stretne s ďalším kvalifikantom Quentinom Halysom, ktorý pokoril Lukáš Kleina.

15:28 - Ani tretí nasadený Tallon Griekspoor nezvládol úvodný zápas v Bastade. Holanďan prehral s kvalifikantom Timofejom Skatovom 6:1, 3:6, 4:6 a po Casperovi Ruudovi a Andrejovi Rubľovovi opúšťa hlavnú súťaž už po prvom dueli aj ďalší favorit. Kazašský kvalifikant oslavuje svoju najväčšiu výhru kariéry a postup do premiérového štvrťfinále.

14:52 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do štvrťfinále na antukovom turnaji v Budapešti. Vo štvrtkovom zápase 2. kola vyhrala nad Číňankou Si-jü Wang v dvoch setoch 7:6 (4) a 6:3.

V úvodnom dejstve stratila každá z hráčok podanie dvakrát. Slovenka nevyužila za stavu 5:3 tri setbaly a nakoniec rozhodol tajbrejk. V záverečnom dejstve stratila Wang servis dva razy, Šramková využila druhý mečbal a vyradila tretiu nasadenú hráčku. V ďalšej fáze ju čaká Nemka Eva Lysová.

13:08 - Lukáš Klein vypadol v druhom kole antukového turnaja vo švajčiarskom Gstaade. Dvadsaťšesťročný hráč nestačil na Francúza Quentina Halysa v troch setoch 3:6, 7:6, 4:6. Slovák bol na základe postavenia v rebríčku ATP v úlohe favorita, no už v piatom geme si nechal vziať podanie na prvom brejkbale a súper využil aj prvý setbal. V prostrednom dejstve si obaja udržali servis, Klein nevyužil setbal za stavu 6:5 a v jeho prospech rozhodol až tajbrejk. Slovenský hráč síce vzal protivníkovi servis v záverečnom sete za stavu 2:2, no neudržal si ho a rozhodol prvý využitý mečbal v podaní Halysa.

12:38 - Petr Pavel, prezident Českej republiky, prijal na Pražskom hrade tenistku Barboru Krejčíkovú, ktorá triumfovala v ženskej dvojhre Wimbledonu, víťazku ženskej štvorhry Kateřinu Siniakovú a šampiónku súťaže do 14 rokov Janu Kovačkovú. Ocenil ich za tituly z trávnatého Grand Slamu.

11:18 - Štyri dni po obhajobe Wimbledonu je Carlos Alcaraz znova v tréningovom procese. Na olympijské hry sa momentálne pripravuje na antuke doma v Španielsku, do Paríža odcestuje v pondelok.

10:44 -  Po vypadnutí z dvojhry skúsi Viktória Hrunčáková v anglickom Nottinghame svoje šťastie v debli. Po boku Ankity Rainaovej sa postaví proti britskej dvojici Allenová - Bissettová.

10:35 - V Budapešti hrá okrem Schmiedlovej aj Rebecca Šramková. Prvá menovaná už do štvrťfinále tamojšieho turnaja postúpila, vo štvrtok sa o to bude snažiť aj druhá Slovenka. Prekážkou jej bude čínska oponentka Wang Si-jü.

10:28 - Martina Kližana čaká osemfinálový duel na rakúskej antuke. V meste Telfs si zmeria sily s Brazílčanom Mateusom Alvesom. Slovák sa v rebríčku ATP nachádza na 368. mieste, jeho súper je o osem priečok nižšie.