Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková zabojuje o semifinále, Strešnákovej dvojnásobný koniec

Šramková je medzi ôsmimi najlepšími.
Šramková je medzi ôsmimi najlepšími.TASR / Lukáš Grinaj
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 12. septembra?

23:17 - Elise Mertensová ovládla oba predchádzajúce ročníky turnaja WTA 250 v Monastire, ale bývalá svetová dvanástka na hetrik nedosiahne. Nasadená jednotka síce v rozhodujúcom dejstve zmazala manko 0:4 a nedovolila Eve Lysovej zápas dopodávať, no napokon predsa len prehrala s nemeckou outsiderkou 6:1, 2:6, 6:7. 

22:45 - Marie Bouzková zvládla na turnaji WTA 500 v mexickej Guadalajare súboj s kvalifikantkou Lucreziou Stefaniniovou 6:2, 6:1 a štvrtýkrát v aktuálnej sezóne postúpila do štvrťfinále.

21:57 - Talianska tenistka Lucia Bronzettiová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. Nasadená sedmička v osemfinále zdolala Američanku Ann Liovú 6:4, 7:6 (3).

21:17 - Holanďania otvorili skupinu A v talianskej Bologni prehrou 1:2 s Belgickom, ale tentoraz v rozhodujúcej štvorhre zdolali brazílskych outsiderov a zvýšili svoje šance na postup do štvrťfinále. Botic van de Zandschulp v úvodnej dvojhre prekvapujúco podľahol 4:6, 6:7 debutantovi Joaovi Fonsecovi, ktorý má s tvrdým povrchom a halovými podmienkami minimálne skúsenosti. Tallon Griekspoor však vyrovnal skóre po výhre 7:6, 6:4 nad antukárom Thiagom Monteirom a v zápase štvorhry mali navrch Wesley Koolhof a Van De Zandschulp 6:4, 7:6 proti Rafaelovi Matosovi a Marcelovi Melovi. 

20:30 - Katarína Strešnáková vo francúzskom Le Neubourgu po boku Julie Belgraverovej v deblovom štvrťfinále neuspela proti ruskému páru Avdejevová - Malakovová. Slovenka s Francúzskou prehrali 5:7, 5:7.

20:14 - Česi prehrali aj svoj druhý duel vo valencijskej B-skupine, keď podľahli Austrálčanom, rozhodnuté bolo už po dvojhrách. Čechov trápia na turnaji zdravotné problémy, pre zvýšenú teplotu nemohol do svojho duelu nastúpiť Jiří Lehečka a Tomáš Macháč vzdal aj svoj druhý duel na podujatí - pre problémy s lýtkom Alexejovi Popyrinovi už po prvom geme druhého duelu. V prvom neuspel v trojsetovom súboji Jakub Menšík proti Thanasiovi Kokkinakisovi 2:6, 7:6, 3:6. Kanaďania v manchesterskej D-skupine zdolali Fínov 3:0 a pripísali si druhý triumf na turnaji.

20:00 - Tenisti Nemecka urobili výrazný krok k postupu na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Málagy. V "slovenskej" C-skupine prestížnej tímovej súťaže v čínskom Ču-chaji si vo štvrtok pripísali už druhý triumf, keď zdolali Čile jednoznačne 3:0 a nestratili ani set. V prvom stretnutí predtým zdolali Slovensko rovnako 3:0.

"Sme veľmi blízko postupu do Málagy. To bol náš tohtotýždňový cieľ. Som rád, že som v tom zohral svoju úlohu a odohral som dnes veľmi dobrý zápas," povedal Yannick Hanfmann.

19:47 - Rafael Nadal zrušil svoju účasť na Laver Cupe. Antukový kráľ sa tento rok vrátil po vážnom zranení bedrového kĺbu a svoj posledný súťažný zápas odohral na OH v Paríži, kde prehral so svojím najväčším rivalom Novakom Djokovičom. Majiteľ 22 grandslamových trofejí si myslí, že na budúci týždeň v Berlíne by nebol dostatočným prínosom pre európsky tím, a preto populárny exhibičný turnaj napokon vynechá.

17:42 - Štvrťfinále v Le Neubourgu z toho pre Katarínu Strešnákovú nebude. V prerušenom súboji s Francúzkou Manon Leonardovou prehrala po 78 minútach herného času 3:6 a 2:6. Vo štvorhre má ešte šancu zabojovať o postup do semifinále.

17:10 - Kanadský tím urobil ďalší dôležitý krok k postupu na finálový turnaj Davis Cupu. Predvlaňajší šampióni si po Argentíne poradili v Manchestri už po dvojhrách aj s Fínskom. Denis Shapovalov zdolal 7:6, 6:2 outsidera Eera Vasu a Félix Auger-Aliassime zmietol 6:2, 6:3 Otta Virtanena. Kanade stačí na postup zo skupiny, aby domáci Briti v piatok porazili Argentínu.

15:02 - Zápas Kataríny Strešnákovej proti francúzskej hráčke Manon Leonardovej na turnaji v Le Neubourgu bol po 15 minútach za stavu 3:1 pre domácu tenistku prerušený. Dôvodom je dážď.

11:45 - Simona Halepová dostala divokú kartu od organizátorov turnaja v Hongkongu, ktorý sa uskutoční na prelome októbra a novembra.

08:57 - Tenisti Nemecka urobili výrazný krok k postupu na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Malagy. V "slovenskej" skupine C prestížnej tímovej súťaže v čínskom Ču-chaji si vo štvrtok pripísali už druhý triumf. Víťazstvo nad juhoamerickým oponentom spečatil v druhom singli Yannick Hanfmann, ktorý zdolal Alejandra Tabila 7:5, 6:4.

07:46 - Katarínu Strešnákovú čakajú vo štvrtok dve vystúpenia. Vo francúzskom Le Neubourgu najprv od 12:00 naskočí do osemfinálového duelu dvojhry proti domácej Manon Leonardovej. Vzápätí sa po boku Francúzky Julie Belgraverovej v deblovom štvrťfinále postaví proti ruskému páru Avdejevová - Malakovová. Tento zápas mal byť pôvodne odohraný už v stredu.

07:28 - Tretím dňom v čínskom meste Ču-chaj pokračujú boje v skupine C Davisovho pohára. Za druhým víťazstvom, ktoré ich môže posunúť do štvrťfinále, rázne vykročili Nemci proti Čiľanom. V úvodnej dvojhre dominoval Maximilian Marterer, ktorý pokoril Marcela Barriosa 6:1, 6:3.

07:00 - Jannik Sinner ako prvý od roku 2017 (Rafael Nadal) vyhral vo finále turnajov ATP 14 setov v rade. Parádnu šnúru naštartoval v januári na Australian Open za stavu 0:2 na sety proti Daniilovi Medvedevovi, následne ovládol finálové duely v Rotterdame, Miami, Halle, Cincinnati a naposledy na US Open.

06:35 - Olivia Gadecká na päťstovke v Guadalajare porazila 6:3, 6:3 s kariérou sa lúčiacu svetovú jedenástku Danielle Collinsovú z USA, nadviazala na zdolanie Sloane Stephensovej, pripísala si druhý skalp hráčky z TOP 50 a prvýkrát postúpila do štvrťfinále. V ňom 22-ročná Austrálčanka, ktorá vrátane kvalifikácie neprehrala štyri zápasy a osem setov v rade, vyzve Talianku Martinu Trevisanovú.

06:27 - Veronika Kudermetovová v mexickej Guadalajare predviedla v druhom kole kolaps proti Camile Osoriovej a na 18. z 19 tohtoročných turnajov nevyhrala viac ako jeden zápas. Bývalá svetová deviatka a aktuálne 42. hráčka sveta síce v rozhodujúcom sete viedla 5:0, ale k mečbalu sa nedostala, prehrala sedem gemov v rade a po troch hodinách a 14 minútach boja prehrala 6:7, 7:6, 5:7. Osoriová vo štvrťfinále narazí na ďalšiu Rusku Kamillu Rachimovovú.

01:00 - Rebecca Šramková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. V osemfinále vyradila druhú nasadenú Francúzku Claru Burelovú 7:6 a 7:5. Slovenku v piatok od 11:00 čaká Sara Sorribesová Tormová zo Španielska.

"Prvý set bol veľmi ťažký, pretože súperka hrala dobre. Menila rytmus a bolo pre mňa náročné dostať sa do zápasu. Potom som si dala prášok proti bolesti ľavej nohy a myslím si, že aj preto som nakoniec zvíťazila. Verím, že sa dokážem kvalitne pripraviť na štvrťfinále," uviedla Slovenka v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.