Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková zvládla ťažký boj, Santarem svedkom slovenského finále, Dimitrov nahradil Nadala

Grigor Dimitrov sa predstaví na Laver Cupe druhý raz.
Grigor Dimitrov sa predstaví na Laver Cupe druhý raz.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 13. septembra?

23:43 - Marie Bouzková mala na päťtisícovke v mexickej Guadalajare absolvovať len svoje štvrté tohtoročné štvrťfinále, ale pre chorobu do zápasu nenastúpi. Do semifinále preto bez boja postupuje bývalý svetová štvorka Caroline Garciová, ktorá zabojuje o svoje prvé finále po roku a pol proti Marine Stakusicovej alebo Magdalene Frechovej. 

23:07 - Casper Ruud potvrdil v daviscupovom zápase Nórska s Portugalskom slabšiu formu z posledných týždňov. Aktuálne deviaty hráč sveta nestačil 3:6, 4:6 na až 159. muža poradia Henriqueho Rochu a skomplikoval na domácej pôde svojej krajine postup do kvalifikácie o finálový turnaj. Po prvom dni je vyrovnané 1:1.

23:02 - Olivia Gadecká nadviazala na skalp Danielli Collinsovej a zvládla na päťtisícovke v Guadalajare svoje premiérové štvrťfinále na najvyššej tour. Mladá australská kvalifikantka zdolala 6:2, 3:6, 6:1 Martinu Trevisanovú a urobila ďalší výrazný krok k debutu v TOP 100 rebríčka. V semifinále vyzve Camilu Osoriovú alebo Kamilu Rachimovovú. 

22:17 - Taliani vydreli na domácej pôde v Boloni víťazstvo aj v druhom zápase A-skupiny finálového turnaja Davis Cup, v tomto prípade proti Belgicku. Vlaňajší šampióni tentoraz potrebovali na výhru všetky tri zápasy, pretože Flavio Cobolli podľahol 3:6, 7:6, 0:6 Zizouovi Bergsovi a nenaviazal na triumf 3:6, 6:2, 7:5 Mattea Berrettiniho nad Alexanderom Blockxom. Rozhodovala preto štvorhra, v ktorej Simone Bolelli s Andreom Vavassorim pokorili 7:6, 7:5 Sandera Gillého a Jorana Vliegena

22:00 - Lucia Bronzettiová deklasovala na akcii WTA 250 v Monastire 6:2, 6:1 debutantku vo štvrťfinále na najvyššej tour Antoniu Ružičovú a po viac než roku postúpila do semifinále na tejto úrovni. Na štvrté kariérne finále bude Talianka útočiť proti Rebecce Šramkovej (H2H 0:0). 

21:00 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. V piatkovom štvrťfinálovom dueli zdolala Španielku Saru Sorribesovú Tormovú (27) za tri hodiny a 22 minút 1:6, 7:6 (5), 7:5. V boji o finále sa stretne s víťazkou duelu medzi Chorvátkou Antoniou Ružičovou a siedmou nasadenou Luciou Bronzettiovou z Talianska. Čítajte viac.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

20:54 - Španielsko zásluhou Carlosa Alcaraza a Roberta Bautistu postúpilo do štvrťfinále tohtoročného Davisovho pohára. Druhý menovaný zlikvidoval manko 2:6, 3:5 proti Arthurovi Filsovi a po víťazstve 2:6, 7:5, 6:3 poslal domáci výber vo Valencii do vedenia. Alcaraz následne bez straty servisu zdolal 6:3, 6:3 Uga Humberta. Z B-skupiny postupuje tiež Austrália. Česko ani Francúzsko naopak do vyraďovacej fázy neprejdú. 

19:44 - Päťnásobná grandslamová víťazka Maria Šarapovová vyhrala hlasovanie fanúšikov o zaradenie do tenisovej Siene slávy, o ktoré sa uchádza prvý rok. Organizácia so sídlom v americkom Newporte dnes oznámila, že druhé miesto obsadili v ankete bývalí americkí deblisti Bob a Mike Bryanovci, tretí zasa skončil Kanaďan Daniel Nestor. 

Hlasovanie fanúšikov je len prvým krokom k prípadnému uvedeniu do Siene slávy, pričom konečné slovo má oficiálna komisia zložená z novinárov, historikov a samotných členov. Kandidáti na uvedenie do Siene slávy musia získať minimálne 75 percent hlasov, pričom víťaz hlasovania fanúšikov dostane tri percentá, druhý v poradí dve percentá a tretí jedno percento. Hlasy poslali desaťtisíce tenisových fanúšikov zo 120 krajín.

19:11 - Argentína prekvapivo v Manchestri zdolala domáci výber Veľkej Británie, dokonca už po dvojhrách, čím výrazne zvýšila svoje šance na postup do štvrťfinále tohtoročného finálového turnaja Davisovho pohára. Tomás Martín Etcheverry si po výsledkoch 6:2, 7:5 poradil so skúseným Danielom Evansom a Francisco Cerúndolo potom po setoch 7:6, 7:5 prekvapil víťazstvom nad semifinalistom US Open Jackom Draperom

16:35 - Portugalský Santarem bude v sobotu svedkom slovenského finále vo štvorhre. Na podujatí ITF W35 uspela v semifinále po Kataríne Kužmová aj Radka Zelníčková, ktorá spoločne s Ruskou Anastasiou Gurevovou porazila estónsko-gruzínsky pár Elena Malyginová/Sophia Šapatavová 7:5, 4:6, 10:5.

15:00 - Turnaj WTA v juhokórejskom Soule bude mať prvýkrát štatút päťstovky, avšak organizátori postupne prišli o všetky prihlásené členky z TOP 10 rebríčka. Po Jessice Pegulovej, Emme Navarrovej a Jelene Rybakinovej sa odhlásila aj svetová jednotka Iga Swiateková. Aj napriek tomu sa na tomto podujatí zúčastní päť zástupkýň najlepšej dvadsiatky na čele s Dariou Kasatkinovou.

13:50 - Slovenskí tenisti prehrali v druhom vystúpení v C-skupine Davis Cupu na harde v čínskom Ču-chaji s USA 0:3. V záverečnej štvorhre za rozhodnutého stavu podľahli Lukáš Klein s Norbertom Gombosom páru Austin Krajicek, Rajeev Ram 7:6 (4), 6:7 (4), 1:10. Čítajte viac.

13:30 - Katarína Kužmová si v sobotu na hardovom podujatí ITF W35 v portugalskom Santareme zahrá o titul vo štvorhre. Slovenka spoločne s Britkou Sarah Beth Greyovou postúpili do finále bez boja, keďže čisto britská dvojica Holly Hutchinsonová/Ella McDonaldová na semifinále nenastúpili. 

11:19 - Slovenskí tenisti stratili šancu na postup na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Malagy. V druhom vystúpení v C-skupine totiž prehrávajú na harde v čínskom Ču-chaji s USA 0:2. O rozhodujúci druhý bod pre americké farby sa zaslúžil Brandon Nakashima, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Jozefa Kovalíka 6:3, 6:3.

V nedeľu o 5:00 nastúpia Slováci v záverečnom zápase proti Čile, Juhoameričania už tiež nemajú šancu kvalifikovať sa medzi elitnú osmičku. Okrem Američanov postúpili v piatok do Malagy v predstihu aj Nemci, ktorí zvíťazili nad Slovenskom aj Čiľanmi 3:0, hoci im chýbajú traja rebríčkovo najvyššie postavení hráči Alexander Zverev, Jan-Lennard Struff a Dominik Köpfer. Čítajte viac.

09:34 - Slovenskí tenisti prehrávajú v druhom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Davisovho pohára s USA 0:1. O úvodný bod pre americké farby sa na harde v čínskom Ču-chaji postaral Mackenzie McDonald, ktorý v súboji tímových dvojok zdolal Lukáša Kleina 6:4, 6:3. V druhom singli nastúpia od 10:00 proti sebe Jozef Kovalík a Brandon Nakashima. Čítajte viac.

08:10 - Slovákov povedie do súboja Davis Cupu proti Američanom v prvej dvojhre (od 8:15) Lukáš Klein, ktorý vyzve Mackenzieho McDonalda. Druhý singlový duel proti sebe postaví Jozefa Kovalíka a Brandona Nakashimu. Do štvorhry sú za Slovensko nominovaní Klein s Igorom Zelenayom, za favoritov z USA debloví špecialisti Austin Krajicek (29. miesto na svete) a Rajeev Ram (10. muž rebríčka).

08:00 - Rebecca Šramková odštartuje od 17:00 šťvrťfinálovú fázu na hardovom turnaji WTA 250 v tuniskom Monastire. Slovenská singlová dvojka v súboji nenasadených hráčok vyzve Španielku Saru Sorribesovú Tormovú, s ktorou sa na hlavnom okruhu stretne prvý raz.

07:31 - Poľka Magdalena Frechová otočila posledné osemfinále na podujatí WTA 500 v mexickej Guadalajare, keď z pozície päťky pavúka vyradila nenasadenú Američanku Ashlyn Kruegerovú bez štyroch minút za dve hodiny 3:6, 6:3 a 6:1. Vo štvrťfinále sa Frechová stretne s Marinou Stakusicovou. 

07:05 - Organizátori Laver Cupu už oznámili meno náhradníka za Rafaela Nadala, ktorý sa vo štvrtok usporiadateľom ospravedlnil. Do hviezdami nabitého Tímu Európy pribudol dvanásty hráč sveta Grigor Dimitrov, ktorý sa na exhibičnom podujatí predstaví druhýkrát (2018). Bulhar bude hrať po boku Carlosa Alcaraza, Alexandra Zvereva, Daniila Medvedeva, Caspera Ruuda a Stefanosa Tsitsipasa.

05:17 - Lotyška Jelena Ostapenková, najvyššie nasadená hráčka na WTA 500 v mexickej Guadalajare, sa po úvodnom vystúpení lúči so súťažou. Svetová dvanástka nedokázala zdolať divokú kartu Marinu Stakusicovú, hoci v rozhodujúcom sete viedla 4:0 a mala štyri mečbaly.

Devätnásťročná Kanaďanka a premožiteľka Anny Karolíny Schmiedlovej napokon zvíťazila po veľkom obrate a viac ako trojhodinovej bitke 6:3, 5:7, 7:6, pripísala si prvý skalp hráčky TOP 40, prvýkrát na hlavnom okruhu vyhrala dva razy za sebou a postúpila do svojho prvého štvrťfinále. 

00:55 - Češka Marie Bouzková si pri piatej návšteve Guadalajary zahrá o semifinále v zápase nasadených hráčok proti bývalej svetovej štvorke a víťazke vlaňajšieho Turnaja majsteriek Caroline Garciovej (H2H 4:0), s ktorou v štyroch stretnutiach stratila len dva sety. Tridsaťročná Francúzka vstúpila do turnaja WTA 500 v Mexiku nečakane vyrovnaným duelom, keď v dvoch tajbrejkoch zdolala deblovú špecialistku Enu Šibaharovú z Japonska.