Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramkovú v Tunisku titul nezískala, Slováci sa s Davis Cupom rozlúčili prehrou

Rebecca Šramková v Monastire titul nezískala.
Rebecca Šramková v Monastire titul nezískala.Profimedia / Mathias Schulz
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 15. septembra?

22:58 - V poslednom zápase A-skupiny v talianskej Bologni proti minuloročným domácim šampiónom mali Holanďania jasnú úlohu, a to získať za každú cenu jeden bod, ktorý by im stačil na postup do štvrťfinále Davisovho pohára. Poriadne sa zapotili, keďže sa im to podarilo až vo štvorhre, v ktorej Wesley Koolhof a Botic van de Zandschulp zdolali Simona Bolelliho a Andreu Vavassoriho 7:6, 7:5.

19:10 - Slovenka Rebecca Šramková nedokráčala za prvým titulom na okruhu WTA, keď v tuniskom Monastire na tvrdom povrchu a podujatí WTA 250 podľahla vo finále Britke Sonay Kartalovej za rovné dve hodiny 3:6, 5:7. Čítajte viac.

15:46 - Srbsko si podľa očakávaní poradilo na domácej pôde s oslabeným Gréckom bez Stefanosa Tsitsipasa už po troch zápasoch a postúpilo do kvalifikácie o finálový turnaj Davisovho pohára 2025. V sobotu bodovali po hladkých víťazstvách Miomir Kecmanovič aj Novak Djokovič. V nedeľnej štvorhre uspeli po setoch 6:3, 3:6, 6:3 Dkojovič s Hamadom Medjedovičom proti Aristotelisovi Thanosovi a Petrosovi Tsitsipasovi.

15:42 - Britskí tenisti stratili na domácej pôde v Manchestri už po prvej dvojhre možnosť postúpiť do novembrových vyraďovacích bojov Davis Cupu v španielskej Malage. Daniel Evans prehral 0:6, 5:7 s Denisom Shapovalovom. Kanada si naopak miestenku v ďalšej časti zaistila a spoločne s ňou postupuje Argentína. 

13:25 - Bývalý československý reprezentant Jaroslav Navrátil po osemnástich rokoch skončil na lavičke českého daviscupového tímu. Deň po vypadnutí mužstva z B-skupiny finálového turnaja o tom informoval Český tenisový zväz (ČTS). 

12:55 - Slovenskí tenisti neuspeli ani v záverečnom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Davisovho pohára. Na harde v čínskom Ču-chaji prehrali s Čile 1:2 a v tabuľke obsadili posledné štvrté miesto. O všetkom rozhodla štvorhra, v ktorej Norbert Gombos s Lukášom Kleinom podľahli páru Nicolás Jarry, Marcelo Barrios Vera 4:6, 7:6 (3), 6:7 (5).

9:40 - Slovenskí tenisti hrajú v záverečnom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Davis Cupu s Čile 1:1. O vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Tibora Tótha sa na harde v čínskom Ču-chaji zaslúžil Jozef Kovalík, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Alejandra Tabila 6:4, 6:7 (5), 6:1, čím sa revanšoval za prehru Norberta Gombosa v prvom súboji. Viac informácií v článku.

08:30 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková si v tuniskom Monastire na podujatí WTA 250 zahrá o titul vo svojom doteraz najväčšom finále kariéry. Od 17:00 vyzve Sonay Kartalovú z Veľkej Británie, ktorá aktuálne ťahá šesťzápasovú víťaznú šnúru. 

07:08 - Austrálska tenistka Olivia Gadecká sa prvýkrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA. V semifinále v mexickom meste Guadalajara zdolala Camilu Osoriovú z Kolumbie 6:2, 6:3. V boji o titul sa stretne v noci na pondelok s piatou nasadenou Poľkou Magdalenou Frechovou, ktorá zvíťazila nad štvorkou "pavúka" Caroline Garciovou z Francúzska 7:6 (4), 7:5. Víťazka finále získa prvý titul na hlavnom profesionálnom okruhu.

07:00 - Slovenskí tenisti prehrávajú v záverečnom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Davisovho pohára s Čile 0:1. O úvodný bod pre Juhoameričanov sa na harde v čínskom Ču-chaji postaral Cristian Garín, ktorý v súboji tímových dvojok zdolal Norberta Gombosa 2:6, 6:1, 6:2. Viac informácií v článku.