Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kvalifikácia trapu je konečnou pre Kovačócyho, spokojný nebol už po prvom dni

Kovačócy nebol spokojný so svojím výkonom.
Kovačócy nebol spokojný so svojím výkonom.AFP
Slovenský reprezentant v športovej streľbe Marián Kovačócy (39) nepostúpil do finále trapu na OH v Paríži. V dvojdňovej kvalifikácii nazbieral 117 bodov a už pred jej skončením bolo jasné, že sa medzi finálovú šesticu nedostane. Za rozstrelom o finále zaostal o päť bodov a nakoniec obsadil 26. miesto.

Kovačócy urobil v piatich 25-ranových položkách celkovo osem chýb. Po pondelkovom prvom kvalifikačnom dni figuroval na 20. priečke, keď zostrelil 70 zo 75 "holubov". V utorkovej štvrtej položke pridal jeden nepresný výstrel a v záverečnej piatej ďalšie dva. V konkurencii 30 strelcov tak skončil v dolnej polovici výsledkovej listiny.

"Prvá položka mi nevyšla, ďalšie boli v poriadku. 70 je však málo, nie som spokojný," zhodnotil po prvom dni kvalifikácie svoj výkon Kovačócy a tušil, že na postup to stačiť nebude.

Pre 39-ročného Kovačócyho to bola tretia olympijská účasť. V Riu de Janeiro 2016 obsadil v tejto disciplíne 18. miesto, pred tromi rokmi v Tokiu skončil spoločne s Janou Špotákovou v mix trape na ôsmom mieste. V individuálnom trape je majster sveta z roku 2009 a vicemajster sveta z vlaňajška.