Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barteková je po úvodnom dni kvalifikácie skeetu šiesta, Hocková tesne mimo TOP 10

Barteková má namierené do finále, musí to však potvrdiť aj v druhom kvalifikačnom dni.
Barteková má namierené do finále, musí to však potvrdiť aj v druhom kvalifikačnom dni. Profimedia
Slovenská strelkyňa Danka Barteková (39) je po prvom dni kvalifikácie skeetu na olympijských hrách v Paríži na postupovej šiestej priečke. Držiteľka bronzu z Londýna 2012 urobila v troch položkách tri chyby a nazbierala 72 bodov. Jej krajanka Vanesa Hocková (24) je s nástrelom 71 bodov priebežne dvanásta. V nedeľu sú na programe zvyšné dve položky kvalifikácie i finále, kam sa prebojuje šesť najlepších.

Barteková nezostrelila jedného "holuba" v úvodnej 25-ranovej položke, ako aj v nasledujúcej. V oboch prípadoch minula zhodne 23. výstrel a priebežne figurovala na šiestom mieste. Po dvoch položkách mala na konte rovnaký nástrel aj jej krajanka Hocková.

Na tretej Barteková opäť zaváhala iba raz, smolne v rovnakom čase ako v prvých dvoch prípadoch. Ziskom 72 bodov zo 75 možných však zostala v hre o postup do finále. Ťažšiu pozíciu bude mať Hocková, ktorá mala výborne rozbehnutú tretiu položku, no chyby na 23. a 24. výstrele ju vzdialili od účasti vo finále. 

Poradie kvalifikácie po 75 zo 125 výstreloch. Hocková má na konte 71 bodov.
Poradie kvalifikácie po 75 zo 125 výstreloch. Hocková má na konte 71 bodov.Flashscore

Najviac sa v prvom dni darilo Nele Wissmerovej z Nemecka a Britke Amber Rutterovej. Obe strelkyne zaznamenali nástrel 74 bodov. Druhá časť kvalifikácie odštartuje v nedeľu o 9:30, finále je na programe od 15:30.

Tridsaťdeväťročná Barteková je na piatej olympiáde, z predchádzajúcich má na konte bronz (Londýn 2012). Dvadsaťštyriročná Hocková debutuje pod piatimi kruhmi.