Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hocková postúpila do finále skeetu, Barteková si miestenku vybojovala v rozstrele

Aktualizované
Hocková postúpila do finále zo štvrtej priečky.
Hocková postúpila do finále zo štvrtej priečky. TASR
Slovenská strelkyňa Vanesa Hocková (24) postúpila do finále skeetu na olympijských hrách v Paríži. V premiére pod piatimi kruhmi získala v dvojdňovej kvalifikácii na strelnici v Chateauroux dokopy 121 bodov, čo jej stačilo na štvrté miesto, prienik medzi najlepšiu šestku a predstaví sa tak v popoludňajšom boji o medaily (15:30). Jej krajanka Danka Barteková (39) skončila na spoločnej piatej priečke s ďalšími troma súperkami, v rozstrele však uspela a takisto zabojuje o medaily.

Hockovej nevyšiel podľa predstáv prvý deň kvalifikácie. V prvých dvoch položkách urobila zhodne jednu chybu. V tretej jej nevyšli výstrely číslo 23. a 24. V nedeľu však trafila všetkých 50 terčov a posunula sa do finále.

"Je to skvelý pocit. Priznám sa, že som to nečakala po včerajšku. Som rada, že sa mi podarilo streliť dnes čistú 50 a teším sa do finále. Snažila som sa sústrediť na každý výstrel, nerada sa pozerám na súperky. Finále si budem užívať a urobím všetko pre to, aby to dopadlo, čo najlepšie," uviedla Hocková.

Poradie kvalifikácie, strelkyne na 5. až 8. mieste bojovali o dve miestenky do finále v rozstrele.
Poradie kvalifikácie, strelkyne na 5. až 8. mieste bojovali o dve miestenky do finále v rozstrele.Flashscore

Barteková v prvom dni nezostrelila jedného "holuba" v každej z troch položiek a bola na šiestej postupovej priečke. Počas druhého dňa rovnako urobila jednu chybu vo štvrtej a piatej položke a s ďalšími troma súperkami mala zhodný nástrel 120.

Slovenka bola po štyroch výstreloch stopercentná, ale rovnako bez chyby boli aj Francisca Crovettová Chadidová z Čile, Mexičanka Gabriela Rodriguezová a Nela Wissmerová z Nemecka. Wissmerová minula ako prvá a skončila nakoniec ôsma.

Barteková počas 2. dňa kvalifikácie urobila dve chyby, ale aj to stačilo na rozstrel a v ňom na postup do finále.
Barteková počas 2. dňa kvalifikácie urobila dve chyby, ale aj to stačilo na rozstrel a v ňom na postup do finále.TASR

Crovettová trafila všetkých osem a vybojovala si finále ako piata najlepšia. Barteková a Rodriguezová minuli raz. Slovenka to však potom odčinila, zostrelila oba terče, Mexičanka nedala ani jeden a bolo rozhodnuté o šiestej postupovej priečke. 

Tridsaťdeväťročná Barteková je na svojej piatej olympiáde, z predchádzajúcich má na konte bronz (Londýn 2012).